Pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc

30.03.2011 | 17:32
Dobar dan
Pozdrav svima..
Nov sam na forumu i zbog toga ne znam di da postavim ovo pitanje,pa cu ga ode postavit..
Molim vas za pomoc,imam laptop mac-power book G4.
Program Osx
Uglavnom,slučajno sam zabranio pristup useru i kad se ulogiram na deskopu se pojavi samo strelica od misa.Nikakvih ikona nema,nema nicega...
Kad ubacim cd,nema nikakve promjene,pokusao sam i promjeniti usera,ali drugog usera nema.Znate li mozda kako se ovo moze rijesiti ili tko popravlja mac u splitu.Unaprijed hvala
30.03.2011 | 19:28
Kako si zabranio pristup useru ako nema drugih usera? Pristup može zabraniti (ili ograničiti) samo administrator, a i to ne može sam sebi.

Kako si zaključio da nema drugih usera?

Kad kažeš da se pojavi samo strelica od miša, da li to znači da se ne pojavi niti menu bar na vrhu ekrana?

Koji je to OS X? 10.4.nešto (Tiger) ili 10.5.nešto (Leopard)?

Kad ubaciš CD i resetiraš stroj (ako nikako drugačije, a onda tako da držiš power tipku malo dulje, dok se ne ugasi, pa onda upališ) treba držati tipku C da bi se krenuo bootati s CD-a.

Kad se s CD-a boota, osim install wizarda imaš iz menu bara dostupne alate, npr. Disk Utility, Terminal i sl. pomoću kojih se stvar može popraviti. Ali moraš biti malo specifičniji - vidi gornja pitanja.
30.04.2011 | 13:13
I ja imam jedan problem vezan za powerbook g4..

kada se spojim preko ethernet kabla znaci ADSL u postavkama gori mi zelena lampica povezan sam al samo mogu otvorit apple stranicu i google, sta god ukucam u google nadje mi al nece druge stranice da otvara.

Koji je problem ovdje, jel do mreže al sumnjam jer otvara mi stranice te dvije, il ima neka blokada

ako ima neko riješenje svaka pomoc je dobro dosla
30.04.2011 | 18:44
Ako imaš administratorske ovlasti pogledaj sve mogućnosti na ovom prozoru: System Preferences>Parental Controls>Content, i vidi što imaš dozvoljeno, odnosno ograničeno. Administrator na ovom mjestu postavlja zabranu za određenu upotrebu računala za nekog od korisnika.
Baci oko i na ostale izbornike na ovom prozoru!
30.04.2011 | 20:33
Probaj drugom surfalicom
Probaj rebootati stroj
Probaj resetirati ADSL router

Provjeri postavke firewalla na Macu.
30.04.2011 | 23:07
Probao sam ove zadnje 4 opcije i nema uspjeha..

sto se tice System Preferences>Parental Controls>Content,

tu mi stoji opcija Open Accounts Prefernces dole ispod toga ima manage parental controls from another computer tu mogu stavit kvakicu il ostavit prazno..

Imam samo 1 account i imam password mogu upravljat al eto dzaba mi nesto me zeza, tek sam skoro dobio tj kupio za male pare totalni sam pocetnik mac os al krenulo je lose

Nemam ideje, cudno mi je da google hoce otvori, tj ukucaj pojam nadje, i slike i video al kad hocu da i to otvorim cim da ode na drugu stranicu to je to stop ko da nema konekcije ..

Evo edit, otvara mi i en.wikipediu.org napreduje hehe

ima li kakva povezanost zasto wikipedia, apple com nece.. google hoce

opet wikipedia nece, ima neka caka vjerujem da mi je nesto ukljuceno pa me blokira.. jbg
01.05.2011 | 10:11
Nisi napravio što sam ti predložio, već si stao na pola puta!
Nastavi na način da označiš klikom svoj korisnički račun, pa će ti se otvoriti novi izbornici.

Ako si kupio polovni PowerBook G4, a s računalom si dobio i instalacijski disk, predlažem ti da izbrišeš i ponovo instaliraš sistem. Novi sistem je novi sistem, pogotovo ako ne znaš tko je i što radio na starom sistemu. Ako nemaš instalacijski disk, pokušaj ga kupiti na e-bayu, ali "retail" verziju sistemskog diska. Na tvoje računalo se može instalirati sistem 10.5 (Leopard), ali ti preporučujem 10.4 (Tiger), jer će rad na potonjem sistemu biti brži i manje zahtijevan za samo računalo. I sam sam prije imao 17" PowerBook G4 te je razlika u brzini rada među navedenim sistemima bila primjetna.
01.05.2011 | 11:13
Također, ako utipkaš neki termin za pretraživanje (koji nikad ranije nisi utipkao) u Googleu, da li dobiješ rezultate ili ne?

Naime, to što ti prikazuje samo Google i Apple, može biti i zato što te stranice povuče iz cachea. Možda uopće nema internetsku vezu.

Da li ti radi mail, FTP, news...?
01.05.2011 | 21:26
Što se tice googlea sve radi, sta god da ukucam on mi izlista pojmove i slike i video klipove tako da ajd povezan sam..
ADSL mi radi uvijek tj cim upalim racunar, probao sam da samo ostavim powerbook g4 kao primarna konekcija al isti problem..
Mail evo nece probao sam, nista sem googlea..

Interesantno mi je ovo: kad se spojim preko etharnet kabla samo google mi radi sve vezano za njeg..
Wirelles ne mogu probat al milim 99% da je tu sve okey moram se nakacit probat da vidim radi li svaka stranica, jer kad nadjem wirelles antenu on mi otvori njihov sajt i trazi da se ulogujem dok preko etharnet kabla tu stranicu ne mogu otvorit..

Da li mi blokira mozda firewall modema od adsl-a nesto,opet postavljam sebi 100 pitanja zasto google radi tj logicno ak nema neta nemam nista, a ne samo google.. tj zasto wireles vjerujem da mi radi onda ima poseban neki block mozda mac os za etharnet kabla.

Na kraj krajeva ako mi bude wirelles kod prijatelja isao bez problema, napravit cu neki fazon da ubacim preko ADSL modema wirelles to jos bolja opcija da mogu powerbook po cijeloj kuci nosat ha ya ..

Hvala na pomoci, tj svi koji su na neki nacin dali svoje ideje o rijesavanju problema
01.05.2011 | 22:17
Pa lijepo sam ti napisao da resetiraš ADSL router, ti kažeš da si ga resetirao, a sad ovdje pišeš je li možda ovo ili ono podešenje. Resetiraj ga. Na tvorničke postavke.
02.05.2011 | 18:41
Mala pomoć oko reseta,
Čačkalicu u rupicu na stražnjoj strani routera i drži tako 10-ak sekundi. Router mora biti upaljen, no kod reseta će se sve ugasiti i ponovno upaliti.
Tada je resetiran, otvori preglednik, upiši u traku adresu routera (imaš je u uputstvima), nazovi svog ISP-a i reci da si resetirao i ponovno ga skupa iskonfigurirajte.
Lakše ne ide i onda bi trebalo raditi.
02.05.2011 | 21:03
Ma ne restaritrao ga, jer nisam dobar u tom štimanju a jos moja tv zeznut cu ocu kanale pa i taj belaj
Mada sumnjam da je u restartu routera jer laptop prijateljev koji ima windos 7 spojim ga na isti port od modema i sve radi..

Ajd da ostavim to sa strane, primarni mi je racunar.. Na koji nacin mogu ovaj ADSL naštimat tj da bacim na wirelles mrežu, da u cijeloj kuci imam wirelles za laptop jos bolje mi je tako..
02.05.2011 | 22:26
Opet u postavkama routera. Dakle, upišeš u preglednik IP adresu routera i tamo po menijima podesiš da ti je aktivan Wireless pristup (WLAN active), upišeš naziv pristupne točke, npr. svoje prezime ili nadimak i WPA ključ pomoću kojeg se kasnije mogu spajati samo oni koji znaju taj ključ. No, pošto ima dosta modela routera, a nisi naveo koji točno model posjeduješ, morat ćeš ipak zvati operatera ili se poslužiti priručnikom.

Tada će sva računala i momilni uređaji u tvom domu imati bežićni pristup Internetu.

No evo savjet, najbolje nazovi svog davatelja usluge pa to s njime prođi korak po korak, i bez straha - to neće utjecati na tvoju IP TV.
02.05.2011 | 22:28
Zaboravio sam ti napomenuti da se konfiguracija WLAN-a vrši sa uštekanim ethernet kablom na relaciji router-računalo.
02.05.2011 | 23:04
hvala puno, poslusat cu tvoje savjete.. s tim da sam skinuo upustva kako konfigurisat router/modem sa oficijelne stranice.

Skoro sam uzeo polovnjak powerbook g4 sasvim pristojna mašina kao novi pocetak tj mac os dopada mi se..
Ako ko ima kakvi fini programa za savjet i tak nesto nek postavi mada sam trazio svugdje vrte se slicni.. al meni za net, office i filmove ubio se ovaj g4
04.05.2011 | 12:20
Imam problem kad spojim ekstrerni hard disk, tj tamo sam vidjeo da imam samo mogucnos read only! kad odem u postavke ovamo sharing/file sharing ne mogu namjestit,nemam dozvolu da prebacim sa read only na read & write. ima li nacin da promjenim?
04.05.2011 | 12:45
U kojem je formatu taj hard disk?
04.05.2011 | 13:43
NTFS tek sad vidje da je taj format, citao sam ranije da mac os ne podržava taj format, mislio sam da ga nikako ne prepoznaje..
Ima li gdje link da skinem program cini mi se da postoji za NTFS ucitavanje, mogu i googlat
Bio sam 100% siguran da je il FAT il FAT 32 format externi disk mi medjutim eto sad pogleda na windowsu i pise NTFS

Edit.. nasao sam neki program i mogu sad pristupit svemu.

Mada jedan mi problem ostaje, kad prebacujem sa eksternog diska na mac desi mi se da se disk eksterni nestane pa se vrati i naravno ne prebaci mi se tako jos uvijek,, nadao sam se da je to zbog ovog formata al nije.. i dalje ne mogu sve prebacit
08.05.2011 | 22:43
Problem rijesen sa netom konacno sve radi, imam jednug malo jaceg obrazovanijeg apple fanatika pa ovamo u postavkama mi je bilo ukljucene neke postavke u ethanet setting tj ja sam sve kvakice klinuo al nije trebalo on sve pogasio i to je to evo sad radi sve.

Hvala i vama na pomoci

Al nervira me ovo sa externim hard diskom.. jednostavno puca mi veza sa diskom.. instalirao sam paradigm da ucitava NTFS al uzaludno gdje je moguca greska.. disk radi posto nemam nigdje prolema samo ovdje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO