11.05.2011 | 23:42
Kupih ja Time Capsule i naravno sinkroniziram backup sa svojim Macbook Pro 15".
Sve super, on to pohranjuje, jednom mi je čak i koristio kad sam slučajno izbrisao jednu datoteku koja mi je bila bitna.
Samo sam išao u "prošlost" i uzeo si je nazad.
Prvotni i najbitniji razlog kupovine Time Capsule te početka backupiranja sa Time Machine funkcijom OSa bio mi je što ako se HD mog Maca pokvari li mi bude ukraden, uništen ili sl.
Tako sam i uložio u Macbook 2006 model koji mi je trebao služiti samo kao backup laptop te za čisto igranje i gledanje filmova doma kad mi se neda tegliti glavni MacPro kući iz ureda.
Pošto sam imao taj rezervni Macbook 2006, probao sam i povući podatke sa Time Capsule pomoću Migration Assistanta.
I super, on to lagano odradio, mislio sam super, sada imam još jedan korisnički račun na kojem je kloniran moj Macbook Pro sa svim datotekama, mailovima, postavkama, aplikacijama, bilješkama, widgetsima itd itd itd.
Logirao sam se na Macbook 2006 pod taj korisnički račun koji sam backupirao sa Time Capsule i imao što vidjeti.
Time machine očito samo backupira datotečni sustav, tj. sve datoteke i NIŠTA DRUGO.
NI MAILOVE, NI POSTAVKE MAILA, NI PROGRAME, NI POSTAVKE NI NIŠTA DRUGO.
To bi značio backup?
To ne znači NIŠTA.
Može li se to ikako podesiti ili sl.?
Znam da postoje programi koji kloniraju sadržaj diska itd. ali to je planski backup i to bi svakako napravio ukoliko prelazim na novi Mac, ali meni treba nešto automatizirano poput Time Machinea gdje će mi raditi kompletan backup (datoteke, mail, aplikacije itd.) ukoliko mi HD krepa na Macbook Pro ili mi isti ukradu ili sl.
Malo reći razočaran...