29.09.2011 | 15:50
Nakon što sam kupio Mac Minija sa instaliranim Lionom, App Store mi je ponudio update za GarageBand, iPhoto i iMovie besplatno i to ne samo na Miniju, nego sam nakon toga to isto mogao napraviti i na iMacu kojeg sam kupio prije sa Snow Leopardom.
Prije kupovine Mac Minija, na iMacu nisam mogao napraviti update te tri aplikacije preko App Store. Dapače, App Store uopće nije prepoznao da su mi na iMacu instalirani.
S druge strane sve Aplikacije koje sam kupio za iMaca na App Storeu, mogu bez ponovnog plaćanja instalirati na Mac Miniju. Čak i Steam mi je dozvolio da sve kupljene igre instalirane na iMacu sada instaliram na Mac Mini. Di ćeš ljepše?
Uz Mac Mini nisam dobio instalacijski medij za Liona, ali ako mi jednog dana i krepa tvrdi disk ili se odlučim zamijeniti ga, uvijek mogu sve vratiti u kompletu iz backupa sa vanjskog diska napravljenog sa Time Machineom. Pri tom mislim na kompletnu bootabilnu sliku starog diska. To napominjem jer vidim da neki korisnici spominju CCC ili neke slične aplikacije, no nisu potrebne pored Time Machinea.
Taj isti backup sa Time Machineom spasio me je i kad mi je počeo umirati tvrdi disk na iMacu. Ugradio sam novi, bootao u Utilities i napravio restore Time Machineom i iMac se nakon toga bez problema bootao sa novog diska. Na Mac Miniju može se bootati u Utilities i bez bootabilnog DVDa ili USB sticka, no poželjno je biti spojen na internet.