21.07.2011 | 13:33
Jučer stavio OS X Lion, sve radi odlično osim jednog problema. Kada odem u System Preferences te želim promijeniti background (Desktop & Screen Saver) i kada u Desktopu sa lijeve strane pod iPhoto, kliknem na -> datum
Nov 18, 2010 -> System Preferences se sfreeza i vrti se mali balončić u nedogled. Sve ostalo radi ali System Preferences ne! Nakon toga moram u Activity Monitor te force quitat System Preferences. Ako to uradim opet nakon force quit, istu proceduru, Sys. Pref. će se sfreezat (opet) i tako u nedogled. Malo sam googlao i naišao na taj
problem. Izbrisao sam iz
user/Library/Preferences foldera
com.apple.desktop.plist, restartao mac i tada je sve bilo ok, mogao sam otvoriti Sys. Pref., također mogu u Desktop & Screen Saver ali čim želim promijeniti background sliku pod iPhoto ->
Nov 18, 2010, opet se sfreeza! Jel zna netko u čemu bi bio problem? Dal treba obrisati neki drugi plist? Probao sam i Repair Disk Permissions ali ne pomaže. Na Snow Leopardu je sve radilo normalno. Na Mac-u i OSX-u nisam niti godinu dana tako da još ne kužim neke dublje stvari i procese. Zalijepio bi screenshot toga djela gdje nesmijem kliknuti u Desktop & Screen Saver i gdje se sfreeza ali nemogu jer sam na poslu...Molim za pomoć!
EDIT: Tekst ispravljen!