31.07.2011 | 22:58
Dakle, radi se o curinom bijelom unibody Macbooku, posljednja generacija ne samo po novini nego kako smo odnedavno čuli općenito budući da se prestaje proizvoditi.
Imala je problema sa usporavanjem (beechball vrlo često) a posebice pri surfanju. Pa makli Safari, stavili Firefox. Par tjedana se stabilizira onda opet usporava. Makli Firefox stavili Chrome opet ista priča. Finder joj često usporava.
Ja prvo posumnjao da je do diska. Napravili repair diska, nije se puno promijenilo. Onda kontam, 2GB RAMa i nisu nešto, nek si dokupi do 4. Dokupi si ona, donijela joj prija iz Kanade.
Instaliram ja ta dva keksa (G-SKILL) međutim nema šanse da se boota. Čuje se chime, pojavi siva jabučica, malo se vrti onaj krug, onda se pojavi plavi ekran i kursor na njemu koji se može micati al to je to. Mislim se možda sam krivo stavio kekse. Izvadim, stavim, i to čak obrnem redoslijed (gornji za donji i obratno) međutim ista priča.
Vadim svoja dva keksa (Mushkin) i u svoj laptop stavljam njene i nema nikakvih problema, MBP se uredno boota. Poveselim se i stavim moje kekse u njen laptop, i nakon 10 (DESET) minuta se boota i proradi. Finder malo šteka ali značajno manje. Restartiramo ga, ono tek da vidimo, opet boot od cca 10 minuta. Veli mi da joj se i prije tako sporo bootao doduše, ali nemam blage šta bi moglo bit.
Apple Hardware Test nisam mogao pokrenut jer je zaboravila DVDove (ova operacija je bila u vikendici op.a.) al ako mi tu ne javi nikakvu grešku šta bi to moglo bit?