Lion i WiFi Preferred Networks
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion i WiFi Preferred Networks

13.08.2011 | 21:11
Bok ekipa,

situacija je sljedeća: imam OSX Lion instaliran otkada je dostupan na AppStore-u i nakon instalacije par dana wifi spajanje na moju lokalnu mrežu radi sasvim normalno, kao i sa SLom - mreža je prepoznata i mbp se spoji sam nakon bootanja ili otklapanja ekrana iz stand-by-a.

No, u zadnjih par dana mbp gubi tzv Preferred Network u smislu da nakon logiranja moram ručno odabrati jednu te istu mrežu, svoju. Nakon relogiranja ili logiranja pod drugim, odavno već postojećim userom, opet moram odabirati mrežu. Kad odaberem spoji se sasvim ok.

Gledao sam u postavkama wifi samog mbpa i valjda nariktao pamti poznate mreže i spajaj se automatski "Ask to join new networks" je checkiran.

Zašto sad odjednom mbp ne pamti koju bežičnu mrežu treba koristiti? Također, svaki put iz stand-bya on opet izgubi wifi mrežu i moram ju opet ručno odabirati iz liste ponuđenih?

Postavke mreže nisu se mijenjale.

Ideje? Gdje što check-irati da moj mbp upamti moju mrežu i sam se spoji odmah kad istu detektira, bez pitanja, kao što je to činio i prije.
13.08.2011 | 21:34
Nije neka utjeha, ali od instalacije Liona i ja imam isti "problem".
13.08.2011 | 21:38
Mozda nesto od ovoga pomogne:
osxdaily.com/2011/07/22/wifi-dropping-in-os-x-lion-fixes/
23.08.2011 | 00:19
Nažalost i nakon zadnjeg os update-a, wifi problemi i dalje su prisutni.
U mom slučaju jednom uspostavljena wifi veza je stabilna no svaki standby ili logon svaki put prijavljuje "none of your preferred networks is available".
Također, iako sam prijavljen sa admin acc, u System preferences, pod Network više ne mogu zaključati postavke (onaj mali lokot "click here to prevent unauthorized changes")... prije se lokot mogao zaključati pa pri otključavanju opet traži admin passwd a sada je stalno otključano i ne mogu zaključati...

kao da je nešto sa pravima/postavkama na SLu koje Lion drukčije tumači pa ne prepoznaj da je neki network već poznat i preferred iako je tako definiran.
I u mom slučaju to je jedina mreža za koju mbp ima podatke, jedina na koju je bio spojen i svejedno svaki put iznova traži spajanje iz liste. Na SLu je točno pamtio i uvijek se spajao bez pitanja.

Eh, tako mi i treba kad radim upgrade. Zapravo, uopće mi nije jasna Apple-ova politika da Lion distribuira isključivo preko AppStore-a i to kao upgrade na SL. Rekao bih da sva računala sa SLom budu imala većih ili manjih sitnica-problema nakon upgrade-a na Lion. Valjda samo factory-installed SL koji još nijednom upaljen nije niti korišten, samo takav, upgrade-an na Lion nema slične probleme.
23.08.2011 | 01:36
Evo ja nudim utjehu malu

Meni to i na Snow Leopardu se desava. dosta cesto
23.08.2011 | 08:30
Evo rješenja - meni je riješilo problem:

discussions.apple.com/thread/3194917?tstart=0

ukratko disable Wifi-ja sa Turn Wifi off, brisanje ručno fajle
/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences.plist
i ponovni Turn WiFi On.

Spojio se sam na poznati network, nisam trebao rekreirati konekciju. Sam skuži i brzo se spoji iz standby-a.
Meni je pomoglo. Vidjet ćemo koliko dugo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.08.2011 | 12:10
Ja iMaca imam spojenog žično na mrežu pa baš ne koristim WiFI. Ali sam primjetio da mi se povremeno dogodi da mi iPad počne odbijati spajanje na moj WiFi router i tražiti ponovo passworde i slično. Ja tada resetiram moj WiFi router tako da mu oduzmem napajanje na desetak sekundi i nakon toga je opet sve ok. Evo, sad sam ukopčao i WiFi na iMacu pa ćemo vidjeti kako će se ponašati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO