01.09.2011 | 16:11
_RUS_ kaže:
Pitanja!!
...formatirat disk (particiju) moran?
Da, sa zeroingom jednostrukim da ne potraje cijelu vječnost, a iz razloga koji ti je naveo Riba.
...da li moran instalirat MacOsX da bi napravija restore from Time Machine?
Ne moraš.
...ili mogu formatirat disk (particiju) i odma posli toga Installer/utilities/Restore System From Backup?
Tako je. nakon formata ideš odmah na Time Machine i restoraš zadnji backup.
...kad napravin restore From Time Machine, da li on vrati cili system na dan Backup-a, August.13., tako da ja ustvari i ne osjetin da se išta desilo (osim šta će mi falit fajlovi šta san npr. downloada u zadnjih 15 dana) ?
Kod restorea na prazni disk Time Machine ti i ponudi samo potpuni backup za restore, a to je obično i onaj zadnji koji si napravio.
...Posli restora dakle neće bit potribe instalirat ponovo programe i sl.?
Nakon restorea imat ćeš sve kako je bilo u vrijeme izrade backupa. Dakle, sve će se vratiti od OSa do aplikacija i dokumenata koje si imao na tom disku.
...buni me malo i taj Migration Assistant, jel mi on triba ?
Ne treba ti. Ja sam mijenjao disk u mom iMacu koji je prdnuo u rosu i nakon što sam ugradio novi, pokrenuo sam iMaca sa sistemskog DVDa i išao u Utilities. Prvo sam sa Disk Utilitijem formatirao novi disk, a onda sam sa Time machine napravio restore zadnjeg backupa sa vanjskog diska. Nakon toga restart iMaca i sve je bilo tamo isto onako kako je bilo kod tog zadnjeg backupa. Milina!