31.08.2011 | 20:08
Pozdrav svima.
Dvoumio sam se dal da postam ovaj thread pod Internet i mreže, ali sam se na kraju odlučio za Mac OS X jer je vezano za Lion. Ako sam fulao, neka admin premjesti post.
Na netu sam našao dosta slučajeva da upgrade Snow Leoparda na Lion donosi probleme sa wireless mrežom (i moj stroj pati od tog problema) pa sam ovdje htio podjeliti svoje iskustvo. Napominjem da se u mojem slučaju ne radi o hardverskoj grešci jer wireless uredno radi na Windowsima 7 (BootCamp) i na Snow Leopardu (10.6.3), dok na Lionu ne radi.
Stvar je u tome da se stroj nasumično (par minuta od uspostavljanja veze) sam od sebe "odspoji" s mreže tj. status je kao da je spojen, ali mreža ne radi (pinganje rutera ili bilo kojeg sitea rezultira request timed outom).
Jedino (privremeno) rješenje je odspajanje s mreže i ponovno spajanje (isključenje AirPorta i ponovno uključenje) svaki put kad se dogodi odspajanje. Aktivni torrenti u pozadini, iChat, aktivni download preko HTTP-a, aktivna remote desktop sesija, konstantno pinganje rutera u pozadini (u terminalu), itd. nemaju nikakvog utjecaja na sprječavanje problema.
Ništa od sljedećeg nije riješilo problem:
- dodavanje novog korisnika
- brisanje preference fileova u Library folderu i brisanje Cache foldera
- promjena IP adrese
- dodavanje dodatnog DNS-a
- uključenje/isključenje DHCP-a na ruteru
- promjena wireless kanala
- povećanje outputne snage signala
Reinstalacija Liona također nije urodila plodom, bilo da se radi o čistoj instalaciji ili upgradeu sa Snow Leoparda na Lion (bilo da se radi o verziji 10,7 ili 10.7.1).
Ima li netko kakvu ideju koja meni nije pala na pamet (a da se ne radi o downgradu na Snow Leopard)?
UPDATE 1:
Jedna čudna situacija koju sam zaboravio spomenuti ... kasno navečer (iza 23h) problem nestane tj. više se ne odspaja, ali se sljedeći dan problem opet vrati.