Prolemčić s InDesignom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prolemčić s InDesignom

25.09.2011 | 17:16
Nisam siguran kud bi ova tema trebala ići pa ako moderatori misle drugačije, molim premještanje...

Naime, kod dizanja InDesigna (CS5) uvijek imam onaj kružić sa duginim bojama, nisam siguran kako se on zove i to ne samo kod podizanja InDesigna, već i kada mu dam da mi exportira i kod gašenja aplikacije. Samo da napomenem da se to događa isključivo sa InDesignom, a PS LR i ostalo uredno radi bez greške. Dok se to dešava stroj i daje normalno funkcionira, mogu raditi u drugim aplikacijama, otvarati nove itd... U Activity Monitoru stoji da je "not responding" dok god ne obavi posao.

Stroj je Mac Pro Quad-Core Intel Xeon 2.4 GHz doduše sa samo 6GB Ram-a i sa slabijom grfikom ATI Radeon HD 5770

Screen_shot_2011_09_25_at_3.png

Ima li tko kakvu ideju?
25.09.2011 | 17:45
Očigledno neki konflikt. Za početak otvori probni account i pogledaj kako se ponaša tamo da vidimo je li u pitanju oštećena instalacija ili samo nešto u tvom useru.
25.09.2011 | 17:47
Nije mi palo na pamet Jeli može "Guest Account"?
25.09.2011 | 18:07
...evo probao sa guest account-om i situacija je identična, jedino mi se čini da se InDesign puno duže dizao, ali valjda zato što se prvi put dizao na tom accountu?
25.09.2011 | 18:10
Probaj pogledati kakva je situacija sa fontovima, da li imaš duplih... oni često znaju napraviti dar mar.
25.09.2011 | 18:26
Da istina, fontovi su najčešći problem. Za početak makni na Desktop sve osim službenih, pa da vidimo puca li na tome. Ako ostane i dalje, instaliraj sam InDesign ponovo. Možda mu je negdje nešto pregazilo nešto bitno.
25.09.2011 | 18:58
hmm... nisam baš expert u InDesignu i koristim ga za slaganje foto knjiga. Znam da se to može raditi i u drugom, možda jednostavnijem softweru ali nekako sam se navikao na InDesign. Ustvari želio sam reći da se ne kužim previše u to sa fontovima. Koristim ove koji su u komp-u od početka a ja sam instalirao još dva koja mi trebaju. E sad kako da ih maknem na desktop i pokušam bez njih - nemam pojma, može mala pomoć?
25.09.2011 | 19:15
Imaš sistemski app, Font Book, u njemu nađeš fontove koje si instalirao, desni klik na font > Show in Finder > i onda font odvuci na Desktop a original obriši.
Druga varijanta je isto sa Font Book > File > Restore Standard Fonts…
Treća varijanta probaj izbrisati Caches od Adobea. User > Library > Caches > Adobe InDesign.

Probaj nešto od gore navedenog, nadam se da će pomoći.
25.09.2011 | 20:02
A, ovaj, imaš legalnu verziju ID-a?
25.09.2011 | 20:59
Probao ovo sa fontovima,ne radi.

Mislim njemu treba neko vrijeme da on exportira 50-60 spread-ova to mi je jasno i taj proces ne traje predugo ali zacudilo me ono "not responding"?

Probao sam i brisanjem Caches-a ali nisam ih bas pronašao?

@zabac, nažalost ne, iako imam u planu jel' problem leži u tome?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.09.2011 | 21:29
Nemam rješenje za tvoj problem, ali imam instaliran Adobe CS5 pa sam probao pokrenuti InDesign i samo kod prvog pokretanja je na vrlo kratko pokazalo NotResponding u Activity Monitoru, no usprkos tome podigao se za nekoliko sekundi.

Kod slijedećih pokušaja učitao se još brže, a Activity Monitor nije više pokazao NotResponding.

Možda da probaš pod Preferences -> General -> Reset All Warning Dialogs, pa ti možda javi što ga muči.

Njegov cache ti se nalazi pod: Users -> tvoj account -> Library -> Caches -> AdobeInDesign
25.09.2011 | 21:44
Ok, našao sam cashe, ali što tu izbrisati?
Screen_shot_2011_09_25_at_8.png
25.09.2011 | 21:47
... a našao sam i ovih 100 i nešto GB camera raw nečega u istom tom Cashes folderu? Jel to mogu brisat? Za koji mi je to program vezano? Koristim Lightroom i Ps i ID....
Screen_shot_2011_09_25_at_8-022c97be43fc8b088c5f01b1a4831e2e.png
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.09.2011 | 22:10
Adobe Camera Raw ti je vjerojatno vezan sa Lightroomom. Imam i ja tu mapu jer sam bio pokretao Lightroom, ali još nisam počeo koristiti pa je prazan.

Ja sam u potpunosti izbrisao mapu Adobe InDesign i pokrenuo ga. Trebalo mu je prilično duže vremena da se pokrene jer je očito morao nanovo izgenerirati sadržaj te mape, a evo što je nanovo izgenerirao (slika):

InDesign-c95a480b9dbcb43fb68d858030bb5b43.jpg

To je stanje InDesign cache mape nakon ponovne inicijalizacije i nakon što sam zatvorio InDesing, jer dok je učitan u memoriju ima još nekoliko datoteka koje napravi, ali koje nestanu nakon zatvaranja. Vjerojatno kakve privremene datoteke.

Nisam provjeravao da li se ovakvim brisanjem gube osnovne postavke u InDesignu.
26.09.2011 | 07:24
Ja svakih par mjeseci znam obrisati kompletan Cache folder. Za probu najprije odvuci Cache folder na Desktop, restartaj komp pa onda vidi kako se ponaša InD.
26.09.2011 | 08:51
@Stain
Kako si uspio napraviti da se vidi veličina foldera?
26.09.2011 | 10:43
Možda ima veze, ne bi znao. Ako i @Sank ima isti simptom ali samo kod prvog pokreanja, možda je stvar OK. Možda ipak NotResponding ida uz ID. Ako radi OK, ne bi se trebalo opterećivati.
26.09.2011 | 11:05
Ma možda si u pravu, kada exportiram u pdf ili swf onda imam ona dva "bar-a" koja pokazuju koju stranicu trenutno exportira i koliko je ukupno izvršio, ali kada exportiram u jpg onda imam dugin kružić i not responding, mislio sam da je nešto u postavkama....
26.09.2011 | 11:30
Imas za foto knjige super presete i opcije u iPhoto. I Aperture ima odlicne presete, jako jednostavno i brzo radi, samo drag&drop. Makar i sam koristim Indesign za foto knjige ponekad kad mi se neda zezati na brzinu odradim to u iPhoto.
26.09.2011 | 12:35
Umjesto Apertura koristim LR pa mi se ne da s njim uopce zezat, a iPhoto moram priznat nisam nikada ni otvorio. Nekako mi je najjednostavnije od svega InDesign...
26.09.2011 | 15:41
Renzo kaže:
@Stain
Kako si uspio napraviti da se vidi veličina foldera?

Renzo, pa to su osnove.

U meniju - View - Show view options - Calculate all sizes (koji se vidi samo kada si u List viewu).

Enjoy!

I da, ako imaš sporiji komp, nemoj to uključivati jer ti onda kod svakog otvaranja mape, komp u pozadini računa veličine...
26.09.2011 | 16:35
i ja sam na lightroomu jer je osjetno brzi od aperturea. samo u lightroomu nema tak dobre podrske za izradu foto knjiga. nist te ne kosta da probas iphoto, dobar je za na brzinu slozit foto knjigu/album
26.09.2011 | 16:36
Vanjuška kaže:
Renzo, pa to su osnove.

Iako skoro pa nikad ne koristim list view, column view mi je zakon pa stoga sam ostao malo iznenađen kada sam vidio prikaz veličine foldera, cmd+I rješava stvar;)
26.09.2011 | 16:58
Mislim kako mu treba neko vrijeme za kalkuliranje. Ne pojavljuje se odmah.
28.09.2011 | 02:01
Gledam malo tvoj Activity Monitor, pa čisto da pitam, kad si zadnji put restartao stroj? Naime, swap ti je popriličan.
28.09.2011 | 07:48
Ne gasim stroj svakodnevno, ali nije da radi po goinu dana bez restarta. Ugasim ga ili restartam svakih 7-10 dana... A swap je? Trenutno je swap 405MB a uptime je nesto malo preko 2 dana...
28.09.2011 | 12:09
Tomislav kaže:
Gledam malo tvoj Activity Monitor, pa čisto da pitam, kad si zadnji put restartao stroj? Naime, swap ti je popriličan.

Meni je swap na 1.34GB a stroj nije gašen sad već 18 dana...
Nije to neka tlaka, dovoljno je da pogasi sve aktivne aplikacije tu i tamo
28.09.2011 | 12:21
Da, to sam skužio, a Vanjuška reci mi zašto mi je VM Size tako velik? oko 150GB?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO