19.10.2011 | 22:40
1. Oštro se ne slažem. Safari nikako nije najbolji, a definitivno ni najsigurniji web browser. Čak je, što se mene tiče, bliže dnu nego vrhu ljestvice. Meni je, u svakom slučaju, zadnji izbor. Sve je to jako super i flashy, ali ždere resursa da boli. Što bi rekao moj bivši šef - "S neograničenim resursima svaka budala zna postići zadani cilj."
2. I meni bi bilo apsolutno neprihvatljivo da mi ne rade dijakritički znakovi u imenima datoteka. Pa daj, molim te, nisu to windowsi 3.11 i 1993. godina... BTW, danas sam probao ovu kombinaciju, koristeći Operu. Zaključak je da ovo ovisi i o web mail serveru. Kad sam downloadao isti attachment s HR znakovima u imenu sa Squirrel Maila, HR slova u imenu su se uredno vidjela u samom web sučelju, ali klikom na download dobivao sam datoteku izmijenjenog imena (npr. "c_" umjesto "č"). Međutim kad sam si to poslao na t-com adresu i išao skinuti preko njihovog webmail sučelja, downloada mi se datoteka s urednim izvornim imenom (sa čćšđž).
Uglavnom, llovro, probaj operom, firefoxom, iCabom, čime već pa ćeš odmah znati da li je do Safarija ili do servera.