08.11.2011 | 00:20
Evo da i ja podijelim nešto na temu Time Machine. Ne znam da li je to nešto što svi znaju jer me do danas Time Machine nije uopće zanimao pa nisam pratio te teme, ali zaključujem da nije baš trivijalno pa zato pišem ovdje.
Dakle, nabavio sam nedavno D-linkov DNS-320 NAS koji podržava AFP protokol i (kako piše u prospektu) TimeMachine. Definirao sam shared foldere za sebe, ženu, klince i još jedan public za filmove i glazbu. Sebi sam backup riješio ChronoSyncom, previše toga imam za TimeMachine, a danas sam krenuo ženi složiti TimeMachine.
Otvorio ja ženin account, mountao mrežni drive (cmd-K iz Findera, afp://adresaservera/imesharedfoldera, username i password ženinog accounta na NASu). Uključio TimeMachine, on meni prozor da odaberem drive za TM, a prozor prazan - nigdje mountanog mrežnog drivea...
Nakon kraćeg surfanja pronašao sam na support forumu od D-linka da treba otvoriti terminal i utipkati
defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes 1
Ono što tamo nije pisalo da treba također i rebootati stroj.
Elem, nakon toga, Time Machine uredno vidi mrežni drive. A moj je zaključak da taj DNS-320 baš i ne podržava TM out of the box, pogotovo zato što se pojavi tek nakon što se uključi kvačica "Show unsupported network volumes". Al ajde. Važno da radi...