21.11.2011 | 03:20
Pozdrav svima,
nova sam ovdje pa ne znam pišem li u pravoj rubrici. U nadi da moje pismo neće završiti u smeću, odmah prelazim na bitno.
Kad upalim komp (imac, 10.5.8, 3.06 Ghz, 4GB) sve je normalno, čujem startni zvuk, dolazim do polja sa lozinkom, nakon što ju upišem pojavljuje se onaj prokleti svemir i ništa drugo. Nemam prikaz desktopa niti dock-a samo strelica od miša sa kojom ništa ne mogu. Što god stisnem, ne reagira. Pokušala sam sa instalacijskim dvdom- ništa. Kopala sam po netu i našla niz mogućih rješenja i sve sam probala - sa držanjem tipke D, shift, cmd+alt za vrijeme paljenja (svaki put sa drugom), došla sam i do onog crnog ekrana i upisivala fcsk -fy i ostalo (kaže da je sve okej sa diskom). Na kraju se uvijek nađem na slici svemira i ne mogu dalje. Radila sam i hardver test i kaže da je sve okej.
Također, probala sam spojit eksterni hard i iako nije pokazao da ga je prepoznao dok je bio spojen, nakon što sam ga isključila pojavila se poruka "Device has been removed". Dakle, ipak ga nekako vidi.
Komp je star jedno 4 godine, dosad je uvijek radio ko zmaj, iako sam ga znala malo iscrpljivati sa dugim montažama i velikim projektima. Malo mi crkava pržilica, ali kolko sam skužila to je njihov čest problem. Do prije mjesec dana sve je bilo super a onda je počeo biti sporiji i taman kad sam namjeravala napraviti system update, on se razbolio.
Eto, svi simptomi koje sam uspjela uhvatiti. Trebam savijet, ako je uopće moguće iščitati nešto iz ove moje kaotične dijagnoze.
Da li mogu još kako sama pročačkati ili moram na servis?
Puno hvala unaprijed, eva