MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)

06.12.2011 | 04:23
Može li mi neko pojasniti koju distribuciju
da probam instalirati na sljedeću konfu:

MOBO: Asus P5K
CPU: E7200
GPU: HD3870
RAM: 2GB
HDD: 320GB, 2 partitions, on C: Win7
MONITOR: 2232BW SAMSUNG

Skidam sam sa neta iATKOS L2 - LION 10.7.3, ako
to neće ići da prekinem to i skinem Snow Leopard?
06.12.2011 | 10:03
Ovdje baš i nema puno ljudi koji se bave hackintoshem. Breed i još nekoliko njih, pa će ti oni možda pomoći, ako se motaju ovuda.

Osim toga, upozoravam da je Mac OS X softver koji se plaća i da na Jabučnjaku ne odobravamo "skidanje s neta". Molim da ne tražiš ovdje savjete na tu temu. Hvala.
06.12.2011 | 10:16
pročitaj malo na ovom siteu. ima puno informacija o hackintosh konfiguracijama i procedurama

TonyMacX86
07.12.2011 | 04:07
Imam amd pa kod mene najbolje radi Hazardova dist. 10.6.3 s update-om na 10.6.7; 10.6.8 je dosta nestabilna vjerojatno zbog procesora, inače za lion-a ne mogu dati savjet jer ga ne mogu instalirati.
Inače uz www.tonymacx86.com/ imaš na www.osx86.net/ dosta sadržaja koji će ti zatrebati.
07.12.2011 | 08:51
Pokušaj s paketom...

www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=115

Obično sam prvo na Macu instalirao OS na prazan disk, a zatim na USB stick stavljao bootloader, DSDT i kextove... Čistije je i čačkaš samo po USB sticku ako nešto ne radi
11.12.2011 | 22:19
Instalacija Leoparda 10.5.8 prošla bez greške, zvuk i grafika rade odlično, printer, DLINK wireless usb stik, wireless tastatura i miš šta reći prezadovoljan sam, Lion mi je pravio neke probleme sa grafikom HD3870 pa sam nabacio Leopard i sve je OK. Kao neko ko se prvi put susreće sa MacOS-om ispočetka mi je bilo malo neobično ali evo nakon par dana sve više i više mi se sviđa.

Par pitanja:
1. Ovaj antialiasing fontova je kakav je takav je, i nemoguće je naštimat da fontovi izgledaju kao na Win-u? Ono u Appearance Font smoothing style sam mijenjao ali sve je to po meni isto, ružno mi na webu izgledaju bold fontovi, postoji li rješenje da se bar malo prilagode, probao sam i skroz ukinuti aa, onda je tek prava katastrofa.

2. Kako da naštimam da mi se ne mountaju na desktopu druge particije na kompu? Kad god upadnem uvijek mi prikazuje druge NTFS particije, želio bi ih po defaultu skriti, a ne da moram uvijek Eject?!?

Nadam se da ovom temom ne kršim pravila foruma?
11.12.2011 | 23:07
Ovo drugo, ugasi u Finderu da prikazuje diskove, a prije toga napravi shortcut od one particije koju želiš vidjeti i riješena stvar.
11.12.2011 | 23:12
Antialiasing se ne može mijenjati.
12.12.2011 | 02:27
1) zašto bi sve trebalo izgledati kao na win, neka na win naprave nešto(a da pritom ne kopiraju ideju patent i sl.) pa da izgleda i radi kao na OSX-u
2) imaš u dock-u ikonu findera kroz kojeg dolaziš do bilo kojeg mountanog uređaja, a u preferences findera isključiš što ne želiš vidjeti na desktopu
13.12.2011 | 17:13
Dešava mi se čudan problem sa zvukom odmah po bootanju.

Nekada nemam zvuk. Kada prebacim na headphones imam na slušalicama normala.
Dakle zvučna je instalirana, ali ne reproducira na zvučnike, a na slušalice da.

Ovo mi se dešava skroz nasumice, nekad kad ga restartam imam zvuk, a nekad ne.
Na slušalicama ga imam uvijek.

Nešto slično i sa printerom, 80% bootanja imam ispravan drajver za printera,
a u onih 20% printer je offline.
13.12.2011 | 17:21
Bilo ti je rečeno da na Hakintošu OS X ne radi kao na Apple hardweru. Dosta nas je probalo iz znatiželje i odustali smo zbog toga što se stalno nešto pošemeri ili ne radi kako spada ili uoće ne radi. Žao mi je ljudi koji bi ti pomogli a ne skuže u početku da je Hakintoš. Ali ako zaduženi za forum to dopuštaju, samo izvoli. Puno više se nađe na hakintoš forumu.
13.12.2011 | 17:51
Naslov teme je jasan sam po sebi i u više navrata sam pitao moderatore jel dozvoljena tema ovog sadržaja.

Pretraživajući internet našao sam da i korisnici Apple hardvera imaju sličnih problema koji se javljaju sa vremena
na vrijeme, pa sam stoga upitao da možda neko ne zna u čemu je caka.

discussions.apple.com/thread/1204968?start=0&tstart=0

I ne očekujem da MacOS radi na mom PCu kao na Appleovom kompu.
13.12.2011 | 17:56
Probaj iskljuciti zvucnike iz zvucne i vratiti nazad.
13.12.2011 | 18:01
Probao već, opet isto. Samo restart pomaže.

EDIT: Čini mi se da su slušalice bile problem, kad su ištekane, imam zvuk normala na zvučnicima.
19.12.2011 | 01:19
cao drustvo imam imac apple osx i kada hocu neko free program neide mi prvo mi gore ide neko plavo tamo gde www. i tamo mi ubacuje ne da bi vukao dole i onda samo mi crno kaze i neide program dole molim ako neko zna to
19.12.2011 | 01:22
Isuse bože, možeš li malo bolje artikulirati svoje misli, i po mogućnosti otvoriti novu temu za isto?
19.12.2011 | 08:37
Čovjek je možžda Mađar, ali sve jedno ja ga ne razumijem.
19.12.2011 | 09:49
Pari ka da je Rom !
19.12.2011 | 10:07
Prije bi rekao da je klinac u osnovnoj školi. Tako moj mali u 5. razredu piše. On, naime, smatra da na interpunkcije, padeže i konjugacije treba paziti jedino ako će taj tekst čitati profesorica iz hrvatskog.
19.12.2011 | 10:23
Dosta Roma ide u školu. Tam oko Čakovca im je ista spika.
19.12.2011 | 17:58
Ja mislim da je to do virusa:) ,... ma sigurno je do virusa
19.12.2011 | 18:01
Ma da, taj virus se sve više širi. U zadnjih godinu dvije je već prešao u epidemiju.
19.12.2011 | 18:18
A, gdje je Campo:)
19.12.2011 | 21:13
Fecebook generacije,... prestari smo mi za ovo,...

... i mislim da je @livada,... ups!!! @baranja ONA, ne ON,... barem po jezičnoj konstrukciji rečenice
20.12.2011 | 23:25
Ljudi možete li mi preporučiti aplikaciju za live prikaz mrežnog protoka up/down ono zelenim i crvenim slovima gore u status baru, viđao sam to na pojedinim screenshotovima.
21.12.2011 | 00:11
Traži iStat pro ili nano !
21.12.2011 | 02:54
iStat pro je widget za dashboard, koliko se ne varam. Tražim mrežnu aktivnost prikazanu u status baru. Gore pored sata.
21.12.2011 | 08:58
Menumeters; www.ragingmenace.com/software/menumeters/
21.12.2011 | 15:53
Eh to je to. Kralju svaka čast !!! Hvala puno.
22.12.2011 | 17:49
Koristim Safari 5.0.6, zašto mi u neka polja koja sam ranije popunjavao ne dozvoljava ono na dvostruki klik da vidim history i da odaberem vrijednost, kao npr na Chromu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (652)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO