Dva pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dva pitanja

26.12.2011 | 00:22
Imam glup problem,nisam siguran sta je ovo u finderu pod nazivom Thor(Slika 1).Nemogu otvoriti,obrisati,prebaciti nigdje.Rado bih ga sklonio-obrisao.

Druga stvar da li smijem obrisati ove fajlove koji su na slici 2.Izgledaju mi kao nek "Bak" fajlovi.Neke prepoznajem tj predpostavljam od cega su XBMC,TU,Internet radio....

screen_capture-84de9cb59997c7a43fcae1e75cc18f61.png

Edit: Prvi problem sredio cmd+mouse u kantu,nemam pojma odakle mi ovaj folder u finderu

sad ostaje pitanje dali smijem brisati ove fajlove
26.12.2011 | 00:23
Druga slika.
screen_capture_1-11f382523f70b87848cc921b43c65306.png
26.12.2011 | 01:21
1) Da li se pise odvojeno
2) Smijes ih obrisati, ali za svaki slucaj ostavi ih dan dva u smecu. Ako primjetis problem, vratis ih iz smeca nazad
26.12.2011 | 02:02
Znam da se pise odvojeno ali pisem sa iPhone-a.Moja greska

Ali sada imam jos veci problem,pravio sam se pametan i cackao ono sto neznam.Pokusao sam promjeniti naziv Home foldera i sve zaj...o i to da valja.Isao sam na root login i promjenio naziv foldera kada sam se vratio pod admin. userom nemam vise nista na mc-u. Sta da radim????
26.12.2011 | 02:35
Vrati se opet na root login i promijeni naziv home foldera natrag u ono što je bio. Ako si to već jednom napravio, pretpostavljam da znaš da se to radi iz terminala (odnosno iz console moda) komandom mv.

Ako si samo promijenio ime home foldera (i ništa drugo u nekim sistemskim postavkama), to će biti dovoljno.
26.12.2011 | 10:15
Hvala smayoo,sredio
26.12.2011 | 11:20
Htio sam ti zapravo napisati i ovo, ali sam bio zaboravio:

promijeniti kratko korisničko ime (short username, odnosno, po unixaški, username) već kreiranog korisnika - jako je komplicirano i, ovisno o tome što je sve na računalu instalirano, uvijek se može dogoditi da nešto ne radi. Ispada jednostavnije:

1. kreirati novog korisnika sa željenim korisničkim imenom i prekopirati cijeli home folder starog korisnika u public/Drop box folder novog korisnika
2. iz accounta novog korisnika sve to iz njegova Drop Box foldera ubaciti na odgovarajuća mjesta (Library u Library, Documents u Documents, itd.)
3. izbrisati stari korisnički account
26.12.2011 | 12:03
Ovdje možeš pronaći upute kako promijeniti lokaciju ili ime Home foldera.
26.12.2011 | 12:40
Već mi se 2-3 korisnika javljalo na PM koji su slijedili baš te upute i putem negdje zaglavili. Teoretski sve štima, ali u praksi postoje situacije u kojima to nije dovoljno, treba promijeniti još nešto negjde drugdje, ili se jednostavno ne može napraviti promjena.
26.12.2011 | 20:28
oni fajlovi sa xml..ostavlja jedan od addonsa iz XBMC...tj u njima se nalaze linkovi za streaming nekih tv kanala....Nista strasno...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, m@xym, Riba, Anonimci (617)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO