Greskom izbrisan OSx ..:((
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Greskom izbrisan OSx ..:((

07.01.2012 | 22:47
Pozdrav svim forumasima, nadam se da cu ovdje dobiti potrebne informacije, nisam neki strucnjak ali nastojat cu obrazlozit problem u kratkim crtama.. uglavnom posjedujem MacBook Air 128GB i imah Liona instaliranog,te nesretne windowse na particiji preko Bootcampa. Problem je nastao kada su mi se windowsi nicim izazvani zbaljali i morao sam ih ponovno instalirati,.. e tu sam napravio 'malu greskicu i prilikom formatiranja particije windowsa greskom' izbrisao pokretacke particije Mac-a tako da prilikom bootanja uopce nemam opciju izabrat OSX, pokusao sam sa externim hardom i instalirat snow leopard i cak pronadje image
CD-a sa alt/options i nesto kao skuha i ucita ga, medjutim onda trazi da rebootam Mac i opet mi se pojave instaliran shell od windowsa, da ne spominjem da nemogu ni drajvere za windowse instalirat jer to kao ide isto preko bootcampa... imao sam i orginal USB sa Snow Leopardom medjutim i to sam uspio sredit' dekodirao ga formatirao i pripremio za download Liona na njega.. ali ga u medjuvremenu izgubio!&*#... dakle eto neznam sto sad, predpostavljam da postoji neko rijesenje, mozda sa uparivanjem dva Maca? ili bi USB sa OSX-om pomocao ali ponavljam i prilikom bootanja i stisnem C nista se ne dogadja preko externog CD roma.... help!
07.01.2012 | 23:44
-----krivo-----
08.01.2012 | 00:21
Ako sam dobro shvatio, boot sa Option tipkom ti jos uvijek pronalazi Lion install/recovery particiju, samo ti nakon reboota pri pokusaju reinstalacije opet dize Windowse? U tom slucaju dignu sa recovery particije ali umjesto instalacije pokreni Disk Utility i iz njega pogledaj koje su particije na disku i preformatiraj ih, mozda i ovu od Windowsa ako tamo nemas bitnih podataka.
08.01.2012 | 12:09
Nazalost prilikom bootanja i pritiskom na options pojavi se samo disk za windowse a iz njih nemogu nista naci ni napraviti, vidi se samo ta particija -c: , uopce nema Mac OS X boot volumea !
08.01.2012 | 12:40
Dakle preostalo je samo napraviti novu instalaciju Liona ili Snow Leoparda koju ti trenutno nemas? Reci gdje si i netko ce ti se vec javiti tko je u blizini i ima instalaciju na sticku.
08.01.2012 | 12:51
Eh, da, u dubrovniku sam.. Predpostavljam da je to jedini nacin? Doduse mogao bih kupiti usb 8gb i naci nekoga sa macom i skinut liona ali i to je lagana komplikacija ..
08.01.2012 | 13:38
Ima ovdje ljudi iz Dubrovnika, ako se nitko ne javi saljem ti ja Snow Leopard. eksterni DVD imas?
08.01.2012 | 14:23
Uh moram priznat bilo bi lijepo kad bi se netko javio.. Hvala ti velika na ponudi, pronasao sam Leoparda na DVDu ali nemogu ga sa externog pokrenut odnosno nema promjene,.. Ukoliko imas usb sa Leopardom, kupim ti ga..
08.01.2012 | 14:54
Malo bih se umješao. Ako imaš novi Air koji je došpao sa Lionom, u tom slučaju možeš instalirati samo Liona. Snow Leopard više ne možeš instalirati. Bilo je već govora o tome. Ako imaš App Store account i registriranog liona možeš ga skinuti ponovno te ga staviti na USB ili DVD. Probaj pretražiti forum, jer je bilo govora o načinima instalacije Liona.
Ako imaš Air koji je imao instaliranog Leoparda ili Snow Leoparda onda, naravno možeš i njih instalirati.
08.01.2012 | 16:05
Air nije najnoviji odnosno imao sam snowa i upgrade na liona iako bih navodno ga mogao instalirati i sa DVDa, cak pronadje instalaciju pri bootanju sa options pronadje windowse i isto tako izbaci opciju install OSX i mislim da ga instalira odnosno nesto ga kuha a u jednom trenutku ga prekine i trazi da ga restartam a potom digne windowse... Nigdje OSXa! Neznam nadam se da bi mi uspjelo sa USBom, ali sto ako ne bude?!
08.01.2012 | 17:09
Nostromo kaže:
iako bih navodno ga mogao instalirati i sa DVDa, cak pronadje instalaciju pri bootanju sa options pronadje windowse i isto tako izbaci opciju install OSX i mislim da ga instalira

Kad ubaciš install DVD od 10.6, on se mora vidjeti kad držiš C tipku, prilikom bootanja. Onda kada ga odabereš, treba se pokrenuti i učitati. Ako to ne radi, nemaš ispravnu verziju.

Kad se pokrene, samo odaberi Opcije i Erase and Install, pa će ti prebrisati hard i sve kaj si zafrknuo, te ćeš dobiti čistu instalaciju bez windowsa i ostaloga...
08.01.2012 | 18:33
Da, i ja sam mislio da ce to biti dovoljno medjutim opet se nista ne dogadja vec samo otvori windowse. Verzija 10.6 je origigi 100% , mozda je razlog taj sto Air za formatiranje i instalaciju mozda trazi samo USB preko tipke c jer on nema svoj cd rom odnosno koristim externi kojeg prepozna kada bootam i stisnem option. Uf toliko mozda, valjda cu uspjet nekako taj usb pronac ili napravit..
...
08.01.2012 | 18:45
Hvala jzelku na napomeni, to mi ne bi palo na pamet. Nostromo, boot sa USB DVD-a ocigledno radi, zar ne, jedino nakon prvog restarta ne nastavi instalaciju?
Procitaj sto ti Vanjuska pise - dakle boot sa install DVD-a, ali nemoj odmah pokrenuti instalaciju vec pokreni iz izbornika Disk Utility i obrisi sve particije na disku ukljucujuci i Windows particiju i napravi nove po zelji te ih formatiraj. Nakon toga instalacija bi ti trebala raditi, a vise nece biti sanse da ti se windowsi pokrenu.Mozda bi i check disk iz Disk Utilityja popravio problem.
08.01.2012 | 19:07
Nista, nista od toga jer ja nemam taj disc utility opciju nego samo image-iconu instalacije OSa i windowsa kad bootam/option a mogu samo izabrat jednu ili drugu opciju, neznam mozda grijesim ili ne kuzim gdje bi bila disc utility opcija.. Znaci izaberem install i prekine sa zahtjevom da restartam mac . ..
08.01.2012 | 19:10
O ljudi moji koliko rasprave oko ničega...

Ako je novi Air, pa samo bootaj s CMD+ALT+R (Recovery) i skinuti će Lion sam s Applea i sve vratiti u tvorničko stanje. Naravno gubiš Windowse, a download će biti oko 4-5 giga.
08.01.2012 | 19:22
@ Davore, ali nije najnoviji Air već je s Leopardom te nisam siguran da bi to trebalo funkcionirati. Ili to nema veze? U svakom slučaju je to najjednostavniji postupak.
08.01.2012 | 19:26
Vec je prije napisano da Air nije novi nego kupljen sa Snow Leopardom i ne kuzim bas kako bi skinuo sa apple stora Liona ali hvala na infu svejedno cu i to pokusat samo da nadjem wirelless jer ga ode namam.. Eh, to bi bas bilo nesto..
08.01.2012 | 19:35
Eto da potvrdim niti alt/option+command+r nije nista pomoglo valjda je samo za najnovije...
08.01.2012 | 19:54
Od kuda si onda instalirao Lion?
08.01.2012 | 20:12
Ako nije novi, onda po Ribinom naputku...
08.01.2012 | 20:53
Da, mislim da se moze samo sa usb-a u ovom slucaju rijesit problem ili mozda uparivanjem racunala.. A to je tek komplikacija.. svejedno javim kada rijesim problem(ako)..
08.01.2012 | 20:59
Nedavno sam dizao Lion na jedan "zaderani" Air Snow generacije i sve je prošlo bez problema, koristio sam USB instalaciju.
08.01.2012 | 21:29
Ovaj je zaderan' toliko da ga uopce nema:) ha ha ali evo pronasao neki nacin kako prebaciti leoparda na usb vjerovatno je ista procedura za liona prvo se nadje dmg file.. Eto jos moram kupit usb 8gb ..
09.01.2012 | 00:20
Javi ako ne uspije pa cu ti sutra poslati Snow Leopard DVD.
09.01.2012 | 12:13
Hvala Riba, imam vec DVD ali interesira me jeli moguce ga prebaciti na usb odnosno jeli jednostavnije od skidanja sa maca
09.01.2012 | 18:27
Thnks, nazalost sam u totalnoj stisci s vremenom, idem na brod ranije od ocekivanog i tu je i bebica.. Uglavnom sutra nosim Maca na servis, svejedno hvala na pomoci ..
10.01.2012 | 02:11
Sretno i javi ako je sve dobro zavrsilo.
13.01.2012 | 00:31
Mac opravljen!! Ipak je na kraju pravi USB rijesio problem ali ne kopija sa DVD-a.. Eto sad jos imam i instalaciju Lyona na sticku... Pozdrav..
13.01.2012 | 08:38
Super, čestitam na bebici i mirno more.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, cariblanco, jura22, m@xym, Riba, Anonimci (507)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO