09.01.2012 | 03:59
od kad sam upgradao ona lion over the network file shareing postao je neupotrebljiv..
radim na dva stroja.. i pristupam projektnom folder koji se nalazi na stolnom mac pro-u s macbook pro-a
npr. s MBP-a se ulogiram u svoj admin account na mac pro, gdje mogu borowseati po fileovima ali kad pokušam unjeti neki file (ili napraviti novi folder) izbaci mi window: "finder wants to make changes. Type your password to allow this."
ok, ne pretjerano oduševljen, upišem name i pass, i izbaci da taj file već postoji i da li ga želim replaceati.. kliknem replace i onda piše da item with that name alredy exist.. i to je to. kraj komunikacije
....ponekad se taj file pojavi na mac pro-u.. tj. počinje se multiplicirati kao prazni file u nedogled dok ponovo ne "relounch-am" finder na mbp-u s kojeg sam pokušao unositi fileove..
repairao sam permissione s recovery disca.. resetirao cache sve to na oba stroja
home folder i svi folderi pod shareing & permissions imaju moj account i admin accoute pod read & write privilages..
što je najčudnije to se dešava neovisno s kojeg stroja se ulogiram..
za prvu silu sam koristio airdrop ali to nije izvedivo na većim projktima..