Problem s instalacijom Windows 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s instalacijom Windows 7

27.02.2012 | 19:56
Nakon problema s instalacijom Linuxa i milijun bugova Ubuntu-a, odlucih, kao drugi OS na MBP-u, instalirati Windows 7 (ne trebam Windows preko VM-a, vec zelim 7-icu na hardu). Kako ga ne mogu instalirati pomocu Boot Camp Assistanta (the startup disk cannot be partitioned or restored to a single partition), bootam cd pri dizanju sustava. Windows se lijepo instalira sve dok ne dode do restartanja kompa, koji automatski ode u Macov OS, umjesto da nastavi s instalacijom gdje je stao. Ako drzim C pri restartanju, Windows ulazi u mode da se ispocetka instalira.

Ima li nacin da pri restartu nastavi s instalacijom?

Hvala.
27.02.2012 | 20:03
Naravno kad krivo radiš. Moraš prvo particionirati disk za Win. Odaberi veličinu particije ne manju od 30GB a to ovisi s čime ćeš koristiti Windowse. Na tu particiju instaliraj Windowse preko BootCampa. Ja ih imam u virtuali i nisam nikad instalirao preko Bootcampa, ali ako zapneš već će se netko javiti. Prije pretraži tražilicu, jer je već bilo govora o tome, da ne dupliciraš.
27.02.2012 | 20:11
Evo kako izgleda hard u Disk Utilityju.
Sve opcije su "sive", tj. nikako da im pristupim.
Screen_Shot_2012_02_27_at_7.png
27.02.2012 | 21:39
Ma ne, sve je OK, imaš već particioniran hard. Kod reboota stroja drži ALT tipku prije akorda pa će ti se ponuditi izbor bootabilnih particija - vidjet ćeš Mac OS X particiju i friško instaliranu Windows particiju pa mišem odaberi Windows particiju.

Nakon reboota kad ti se stroj probudi u windowsima ubaciš instalacijski DVD od OS X-a koji pod windowsima mounta windows volume s BootCamp driverima. Ako imaš Liona, onda nemaš instalacijski DVD, onda moraš ove bootcamp drivere skinuti s apple weba negdje.
28.02.2012 | 10:33
Izaberem Windows particiju i zablikira se na Starting Windows. Repair kaze da ne pronalazi nista za popraviti.

Kako da sredim particije pomocu Disk Utilityja kada su sve opcije nedostupne kao na slici gore?
28.02.2012 | 12:27
Disk Utility ne zna rukovati NTFS particijama, zato su ti sve opcije zasivljene.

Koji Repair kaže da ne pronalazi ništa za popraviti? Onaj od OS X ili onaj od Windwsa? Od OS X sigurno ne može popravljati windows particiju. Ubaci opet install DVD od windowsa pa bootaj s njega i probaj napraviti repair instalacije.
28.02.2012 | 21:52
Windows repair, znam da Mac repair ne pomaze u ovom slucaju.

Da, ali prije sam mogla izbrisati tu pariticiju preo utilityja ako se dobro sjecam. Nadalje, sve opcije su mi nedostupne i za Macovu particiju.
Screen_Shot_2012_02_28_at_8.png
28.02.2012 | 23:58
E, pa piše ti sa strane: "To erase and partition the selected disk, choose a layout from the popup menu, set options for each partition, and click apply."

I još ti piše: "You can't resize the partitions on this disk because it uses the Master Boot Record partition scheme".

Dakle, umjesto standardnog Mac particioniranja imaš standardno windows particioniranje (MBR). Zašto? Nemam pojma. Moja je pretpostavka da si radila neku realokaciju particija pomoću nekog boot-time windowsolikog alata (partition magic ili tako nešto).

Tvoja dosadašnja pitanja i problemi upućuju na to da ne znaš što radiš (baš točno). Možda imaš neku maglovitu zamisao, ali savjetujem ti da prije nego se nastaviš igrati napraviš backup svega što ti je bitno i važno. Na najboljem si putu da si use*eš i Mac i Windows particiju, nepovratno.

Načelno, nemaš što brljati po particijama. Particije su ti OK. Ako ti se Windowsi ne bootaju, razlog je neki drugi. Ako windows repair ne zna što bi popravljao, pokušaj još jednom čistu frišku instalaciju. Pa još jednom. Pa... To su ti windowsi. Kod njih to tako ide...

Što će ti uopće Windowsi? Imaš konkretnu potrebu za tim ili tek tako za šalu?
29.02.2012 | 08:22
Zbog instalacije softvera koji nije napravljen za Mac. Nisam radila relokacije s nikakvim Windows alatima vec rucne particije za Ubuntu i nakon toga sam sve zeznula.

Dobro, napravih backup diska na externi. Sto dalje da napravim da sredim te particije kako su bile prvotno, tj. da je Macova particija cijelih 250GB?
29.02.2012 | 08:53
Backup gotov, instalacijski mac-ov disk, instalacija mac os-a (pri tom obriši sve particije), pokreni bootcamp asistent, pripremi instlacijski disk windowsa i jedan usb od 8 giga, dva klika na continue i gotovo; kad te pita za veličinu win particije odvučeš slider na veličinu koja ti je potrebna i kraj priče. Kad se dignu wind. instaliraš drivere koji su se u prethodnim koracima skinuli, u tray-u imaš ikonu bootcamp assistenta na kojoj odabireš koji će se os podizati nakon restarta ili gašenja i to je to.
29.02.2012 | 22:00
To je jedino rjesenje?
29.02.2012 | 23:58
S ove slike gore je vidljivo da je ostala windows recovery particija koja ne može napraviti nikakav recovery jer win sistema nema. Možda je samo ostala aktivna win. recovery particija. Možeš nesmetano pokretati OSX? Ako možeš preskoči dio instalacije samog os-a ispočetka. Ako je u pitanju snow leo. digni s instalcijskog diska disk utility, pobriši win particiju i povećaj mac particiju maksimalno,lion pri instalaciji napravi recovery particiju koju možeš vidjeti i s nje pokrenuti držanjem option tipke pri bootanju stroja. Pokreni bootcamp...
01.03.2012 | 20:33
L, ajde stani malo na loptu. Daj napiši točno što želiš napraviti (kao konačni cilj) i zašto pa da vidimo onda što točno trebaš napraviti. Ponajprije - zašto baš tako kritično važno trebaš dual boot, tj. zašto te virtualka ne zadovoljava?

Ovako dobivaš parcijalne odgovore na parcijalna pitanja bez da si objasnila sve okolnosti, nego sve nešto na kapaljku. A očito je da baš nisi sasvim doma s tim zahvatima tako da ti šanse da napraviš kardinalni rusvaj eksponencijalno rastu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, cariblanco, jura22, m@xym, Riba, Anonimci (510)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO