Cut opcija u Finderu - snow leopard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cut opcija u Finderu - snow leopard

28.02.2012 | 23:07
Je li moguće da se ova opcija u finderu ne može natjerati da radi? Totalno mi je, ajmo reći, glupo da ako želim premjestiti folder ili fajl moram otvoriti oba prozora i povući. Cut opcija je tu, ali u finderu neaktivna, pa me zanima da li se to može promijeniti na neki način?
28.02.2012 | 23:17
nema CMD + X nego probaj s CMD + Alt (Option) i V
28.02.2012 | 23:46
Ne znam je li to neka nova fora s Liona (jer nemam Lion), ali Cut *nije* CMD+ALT+V, nego *jest* CMD+X, samo ne radi u Finderu.

Move se na Macu ne radi pomoću cut i paste, nego tako da file(ove) ili folder(e) odvučeš mišem na odredište. Pri tom ne moraš imati dva prozora otvorena nego koristiš "spring open folders". Npr. povučeš sa strane na svoj home folder i zadržiš sekundu, popne ti novi finder prozor s pregledom sadržaja tvog home foldera, onda dovučeš tamo na folder, zadržiš, popne ti novi prozor, pa odeš na idući folder, zadržiš, popne novi prozor... i tako sve dok ne ispustiš. Onda se svi popnuti prozori osim zadnjeg pozatvaraju, a u zadnjem su tvoji fileovi.

Čudno je u prvi mah kad si navikao na "cut" koncept, ali zapravo je praktičnije. Pogotovo ako imaš touchpad s uključenom opcijom "tap twice to drag".

Kad smo već kod toga, jedna bitna razlika, čak puno važnija! Ako dovučeš folder na novo odredište, a tamo već postoji folder istog imena i potvrdiš overwrite, stari folder bit će potpuno *izbrisan* sa svim sadržajem, a novi će zauzeti njegovo mjesto. To je razlika u odnosu na Windows, gdje se dogodi "merge" - spoji se sadržaj starog i novog foldera istog imena.
29.02.2012 | 01:05
oujea kaže:
Je li moguće da se ova opcija u finderu ne može natjerati da radi? Totalno mi je, ajmo reći, glupo da ako želim premjestiti folder ili fajl moram otvoriti oba prozora i povući. Cut opcija je tu, ali u finderu neaktivna, pa me zanima da li se to može promijeniti na neki način?

Nema nacina, ali moze probati npr. TotalFinder, koji ima Cut i Paste:

totalfinder.binaryage.com/
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 01:16
smayoo kaže:
Ne znam je li to neka nova fora s Liona (jer nemam Lion), ali Cut *nije* CMD+ALT+V, nego *jest* CMD+X, samo ne radi u Finderu.

Move se na Macu ne radi pomoću cut i paste, nego tako da file(ove) ili folder(e) odvučeš mišem na odredište. Pri tom ne moraš imati dva prozora otvorena nego koristiš "spring open folders". Npr. povučeš sa strane na svoj home folder i zadržiš sekundu, popne ti novi finder prozor s pregledom sadržaja tvog home foldera, onda dovučeš tamo na folder, zadržiš, popne ti novi prozor, pa odeš na idući folder, zadržiš, popne novi prozor... i tako sve dok ne ispustiš. Onda se svi popnuti prozori osim zadnjeg pozatvaraju, a u zadnjem su tvoji fileovi.

Čudno je u prvi mah kad si navikao na "cut" koncept, ali zapravo je praktičnije. Pogotovo ako imaš touchpad s uključenom opcijom "tap twice to drag".

Kad smo već kod toga, jedna bitna razlika, čak puno važnija! Ako dovučeš folder na novo odredište, a tamo već postoji folder istog imena i potvrdiš overwrite, stari folder bit će potpuno *izbrisan* sa svim sadržajem, a novi će zauzeti njegovo mjesto. To je razlika u odnosu na Windows, gdje se dogodi "merge" - spoji se sadržaj starog i novog foldera istog imena.

Ne dogadja se u windowsu merge. Mislim, dogadja se, ali samo ako ti to odaberes. Ponudi ti opciju, merge, replace ili cancel.

I ne bih se slozio da je ovo na macu prakticnije. Dapace, presmijesno mi je. MacOS je fenomenalan OS, prava je steta sto je sami finder katastrofalan. Ni do koljena windows exploreru. Jos je veca tragedija sto i alternative nisu pretjerano dobre, mada iskreno, sve je bolje od findera
29.02.2012 | 01:19
ako instaliram neki drugi finder, mogu li ovog originalnog ukinuti iz docka?
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 01:23
oujea kaže:

Naravno. Jednostavno editiranje filea pod imenom dockmenus.plist i pozdrav finderu. Taj fajl nadjes ovdje:
/System/Library/CoreServices/Dock.app/Contents/Resources/

29.02.2012 | 01:32
Koji biste mi onda finder preporučili? Ovaj totalfinder bi trebao odrađivati posao bolje?

I još jedno pitanje, nevezano za temu... Koja je otprilike normalna radna temperatura procesora? Kod mene se kreće između 50 i 60 stepeni, ovisno o opterećenju, a GPU diode oko 65, dok je GPU heatsink oko 51-52... Da li to znači da trebam mijenjati termalnu pastu (pošto sam čitao da je loša generalno na Macbook laptopima)? Nekada se ovo aluminijsko kućište stvarno puno ugrije da ga teško mogu držati na sebi.
29.02.2012 | 01:45
Kako je i @^SuperUnknown^ napisao, Total Finder za 100 kn, odnosno cca 18 $ riješit ćeš 90% nedostataka Findera. Kod mene na Lionu radi odlično i integrira se u postojeći Finder, pa nemaš potrebe sa micanjem originalnog Findera.
Dobit ćeš cut/paste, ali i tabove, spajanje u "dual pane" i još neke fore.

Puno napredniji Finder od originalnog je PathFinder - cocoatech.com/ samo pitanje je koliko ti je stvarno potreban.

Što se grijanja tiče navedene temperature su ti sasvim ok. A aluminij poprilično dobro provodi toplinu, pa se sukladno tome i osjeti na nogama.
Ja sam sebi za MBP 15" nabavio ovo: http://www.themadminds.com/pages/tilt . Trenutno je dostupan samo za 15" model MBP-a.
P.S. laptop, bilo koji, nije dobro držati u krilu, posebno ako planiraš imati potomke
29.02.2012 | 11:43
mileni kaže:
oujea kaže:

Naravno. Jednostavno editiranje filea pod imenom dockmenus.plist i pozdrav finderu. Taj fajl nadjes ovdje:
/System/Library/CoreServices/Dock.app/Contents/Resources/

To je potencijalno opasan zahvat. Ako nešto zajebeš pri tom, dovest ćeš se u situaciju da ti stroj postane neupotrebljiv (te ćeš ga morati reinstalirati). Zato se ne upuštaj u to ako ne razumiješ što radiš.

Inače, ja bi mogao puno primjedbi (sitnih i krupnih) dati na OS X, ali Finder nije među njima. Ne bi sad radio neke bombastične usporedbe s koljenima, skutima, i što ja znam, ali načelno mi je bolji od Windows Explorera. Što se tiče UI, to je tu negdje, meni su spring-loaded folders jako dobra stvar i puno bolja od WinExp filozofije, ali ajde, to je tu negdje, što se upotrebljivosti tiče. Što se tiče stabilnosti, običaj WinExp da zablokira cijeli stroj kad ne uspijeva pronaći mrežni resurs spojen po SMB (Windows file & printer sharing) protokolu - je neoprostiv.

Ali, hej, zato postoje alternative da oni koji se ne žele navikavati na drugu filozofiju mogu sve naštimati da im bude kako su navikli.
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 17:30
Taj zahvat sam nedavno obavio, sve je ok proslo

I slazem se za blokiranje win explorera, idiotizam. No isti je ipak puno prakticniji, brzi, jednostavniji i funkcionalniji od findera. Trenutacno koristim pathfinder, jos uvijek trial verzija, i mislim da cu isti kupiti. Fenomenalan je.
Sto se tice mana na bilo kojem OS sustavu, one su tu, i uvijek ce biti tu. Ne moze ni jedan OS biti savrsen.

No moje osobno iskustvo sa MacOS sustavom je odlicno. Osim Findera i ucestalog koristenja terminala. Pokusao sam se naviknuti na finder, ali to jednostavno nije moguce. Uspori mi sami radi na kompu, jer je stvarno nezgrapan i zalosno los. Mogu ovo i malo dublje obrazloziti, ali mislim da nema potrebe. Svatko ima svoje potrebe i svoje ukuse, sve ovdje sto nabrajam i spominjem pod minuse su iskljucivo moji dojmovi

N macos-u takodjer treba dosta cesto terminal koristiti, sto je veliki minus. Nije meni osobno problem koristiti isti, ali ne volim tu praksu.
No recimo, prijatelj moj graficar uzeo je svoje prvo mac racunalo prije tjedan dana. iMac 27 je kupio, i odusevljen je istime. Ja iskreno nisam odusevljen njegovom kupovinom. Jer za svaku manju sitnicu neprestano mi mobitel zvoni. Naime, covjek nije neki vrsni informaticar, dapace, nista ga osim koristenja photoshopa, illustratora, premierea i unity3d-a ne zanima. Na kompjuterima je vec 15-ak godina, win okruzenje, a do dana danasnjeg on ne zna sta je defragmentacija diska, niti zna obaviti instalaciju windowsa. Njemu je komp alat da obavi svoj posao, nakon istoga on ce komp izgasiti, otici na pice itd.

I sad je tu problem. Kako takvog covjeka nauciti na terminal? Na chmodanje? Na file premissionse?
A macos slovi za jako stablina os (sto i je), i poprilicno jednostavan za osnovno koristenje. To macos ipak nije. Jer evo recimo jutros me taj isti prijatelj zove, i pita zasto sa svog imaca ne moze prekopirati fajlove na externi hdd. Externi hdd ima jos od win okruzenja, ntfs particija. Kako takvu sitnicu ovakvom covjeku objasniti?
29.02.2012 | 17:34
Mileni, nije mi jasno što misliš pod N macos-u takodjer treba dosta cesto terminal koristiti, sto je veliki minus? Za što ga to često moraš koristiti?
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 17:37
2 primjera su ti gore. Prvi je externi hdd sa win okruzenja. Drugi je chmod fajlova. Osim ako ne postoji neki drugi nacin a ja ne znam za isti? Samo ne spominjati 3rd party aplikacije, jer to mi nema pretjeranog smisla
  • mileni
  • Posjetitelj
29.02.2012 | 17:41
Eh da, i finder cesto zna u "Get Info" pogrijesiti kod samog infoa i fajlu. Od velicine pa na dalje. Ponekad cak i ne prikazuje sve fajlove, iako nisu hidden. No ponavljam, sve je ovo subjektivno, svatko ce koristit ono sto njemu najvise odgovara. Meni finder nikako nije legao, dapace, MacOS me odusevio, i mislim se zadrzati na istome. Zato i smatram da je prava steta sto jednu od osnovnih stvari svakog OS sustava Apple ne sredi. Kako sam dosta visio i po Linuxu, mogu komotno reci da je meni osobno Finder uvjerljivo najlosiji file explorer. Ubij me, ali ne vidim nacina na koji da me bilo tko ovdje razuvjeri
01.03.2012 | 20:48
mileni kaže:
Taj zahvat sam nedavno obavio, sve je ok proslo

Nisam niti napisao primjedbu tebi, nego onom kome si ti savjetovao da pribjegne editiranju .plist fajle. To je nešto što je tebi lako i jednostavno, jer (očito) znaš što radiš. Ali netko tko možda ne zna mora makar biti svjestan potencijalne štete ako napravi nešto krivo.

N macos-u takodjer treba dosta cesto terminal koristiti, sto je veliki minus.

Ovo je posve neutemeljeno. Ja sam unixaš već 20+ godina i terminal mi je prirodni habitat pa svejedno ne vidim potrebe za često kopati po terminalu.

No recimo, prijatelj moj graficar uzeo je svoje prvo mac racunalo prije tjedan dana. iMac 27 je kupio, i odusevljen je istime. Ja iskreno nisam odusevljen njegovom kupovinom. Jer za svaku manju sitnicu neprestano mi mobitel zvoni.

Mislim da je pravi problem u tome što on gnjavi krivog čovjeka. Jer i ti si relativno neiskusan na Macu pa ne možeš ni njemu dati pravi savjet ni rješenje, nego sve neke čudne workarounde.

(Iako, čini mi se da si ti samo naizgled nezadovoljan time što te on gnjavi. Zapravo ti je to što te stalno zove - svojevrsni ego-boost, zar ne? )

Naime, covjek nije neki vrsni informaticar, dapace, nista ga osim koristenja photoshopa, illustratora, premierea i unity3d-a ne zanima. Na kompjuterima je vec 15-ak godina, win okruzenje, a do dana danasnjeg on ne zna sta je defragmentacija diska, niti zna obaviti instalaciju windowsa. Njemu je komp alat da obavi svoj posao, nakon istoga on ce komp izgasiti, otici na pice itd.

Dakle, Mac je pravi izbor za njega.

I sad je tu problem. Kako takvog covjeka nauciti na terminal? Na chmodanje? Na file premissionse?

Nikako. Ne treba mu to.

Daj malo pojasni - zašto bi mu trebalo chmodanje i terminal drkanje po permissionima?

A macos slovi za jako stablina os (sto i je), i poprilicno jednostavan za osnovno koristenje. To macos ipak nije.

Naprotiv. Baš to jest.

Jer evo recimo jutros me taj isti prijatelj zove, i pita zasto sa svog imaca ne moze prekopirati fajlove na externi hdd. Externi hdd ima jos od win okruzenja, ntfs particija. Kako takvu sitnicu ovakvom covjeku objasniti?

Lijepo. NTFS je Windows filesystem. Mac ga ne podržava ad hoc. Postoje rješenja, najjednostavnije je da preformatira na HFS ili da kupi 3rd party podršku za NTFS. Postoje jeftinija rješenja za one koji kopaju po terminalu, ali to nije jedino rješenje pa da je svatko na njega prisiljen.

Eh da, i finder cesto zna u "Get Info" pogrijesiti kod samog infoa i fajlu. Od velicine pa na dalje.

Vjerojatno misliš na to da veličinu računa drugačije (1 GB = 1000 MB = 1000000 kB = 1000000000 od Windowsa (1 GB = 1024 MB = 1048576 kB = 1073741824 .

Ili misliš na to da za folder prikazuje zbroj veličina svake pojedine datoteke u folderu, a ne ukupno alociran prostor (npr. datoteka od 1 B na disku ne zauzima 1 B, nego zauzima cijeli cluster, koji može biti velik 1, 4, 16, 32, 64... kB)?

U svakom slučaju, nije da "zna pogriješiti", nego ti krivo tumačiš dobiveni podatak.

A što to još "na dalje" zna pogriješiti?

Ponekad cak i ne prikazuje sve fajlove, iako nisu hidden.

Koje to "non hidden" fajle ne prikazuje. Daj neki primjer.

No ponavljam, sve je ovo subjektivno, svatko ce koristit ono sto njemu najvise odgovara.

To uopće ne sporim. Koristi što ti paše. Ali ako se tvoja odluka temelji na pogrešnoj percepciji objektivnih činjenica, vrijedi (radi drugih čitatelja ovog threada) utvrditi i potvrditi stvarno stanje stvari.
  • mileni
  • Posjetitelj
02.03.2012 | 02:09
smayoo kaže:

Mislim da je pravi problem u tome što on gnjavi krivog čovjeka. Jer i ti si relativno neiskusan na Macu pa ne možeš ni njemu dati pravi savjet ni rješenje, nego sve neke čudne workarounde.

(Iako, čini mi se da si ti samo naizgled nezadovoljan time što te on gnjavi. Zapravo ti je to što te stalno zove - svojevrsni ego-boost, zar ne? )

Nope
Svatko ima svoj ego, i svatko voli neki boost. Meni osobno nije boost ako me netko tko otvoreno prizna da se ne razumije, niti ga nesto zanima pita osnovna pitanja. Imam i ja svojih boostova, ali ovo nije jedan od tih trenutaka. I slazem se po pitanju neiskustva, ali ono najzalosnije, ja sam mu jedini kojeg moze pitati. A imaj na umu da nisam znao za fn+backspace do prije par minuta kad sam isti info procitao u jednom tvom postu

Daj malo pojasni - zašto bi mu trebalo chmodanje i terminal drkanje po permissionima?

Bez kupnje nekog 3rd party rjesenja, kako ce ovaj covjek koristiti svoj externi hdd koji ima vec godinama? Ja sam googlao, naisao na par aplikacija koje se placaju, ali i na rjesenje preko terminala. Dakle, jedino rjesenje za koje ja znam, a da ne placas za ovakvu sitnicu - terminal.
A ovo ipak spada u osnovno koristenje kompa. Primjera radi, ako externi hdd formatiran na macu pristekam na win7, radi bez ikakvih podesenja. Obrnuto ne ide.

Lijepo. NTFS je Windows filesystem. Mac ga ne podržava ad hoc. Postoje rješenja, najjednostavnije je da preformatira na HFS ili da kupi 3rd party podršku za NTFS. Postoje jeftinija rješenja za one koji kopaju po terminalu, ali to nije jedino rješenje pa da je svatko na njega prisiljen.

Evo, to sam ti gore vec napisao
Ovo je samo jedna od sitnica. Sta ocekivati kasnije? Placati za sve trckarije? Znam da je NTFS particija, ali formatiranje preko 400gb podataka ne dolazi u obzir. Kao ni piratski software ili placanje za ovakve gluparije. Da ponovim, meni na win7 ultimate u firmi HFS particiju ucitava bez ikakvih 3rd party aplikacija ili pak diranja command prompta. Plug n play. Istu stvar ocekujem i od MacOS-a, ali nazalost, nije moguce.

Vjerojatno misliš na to da veličinu računa drugačije (1 GB = 1000 MB = 1000000 kB = 1000000000 od Windowsa (1 GB = 1024 MB = 1048576 kB = 1073741824 .

Ili misliš na to da za folder prikazuje zbroj veličina svake pojedine datoteke u folderu, a ne ukupno alociran prostor (npr. datoteka od 1 B na disku ne zauzima 1 B, nego zauzima cijeli cluster, koji može biti velik 1, 4, 16, 32, 64... k?

U svakom slučaju, nije da "zna pogriješiti", nego ti krivo tumačiš dobiveni podatak.

A što to još "na dalje" zna pogriješiti?

To drugacije je po mom znanju pogresno. Ukoliko ja grijesim, pogresno su me ucili od osnovne skole, preko srednje pa sve do fakulteta. Ukratko, ne pkazuje tocnu vrijednost. 1mb = 1024kb a ne 1000kb.
Na ovo drugo uopce nisam mislio, win okruzenje prikazuje posebno velicine svake datoteke, a posebno ukupno alociran prostor, tako da tu nisam nista krivo racunao.

Za dalje nisam nista spominjao. Bez svih ovih gluparija koje sam naveo, jos mi je ogroman minus sporost i tromost findera. I ovo nije samo moj dozivljaj istoga. A neimanje cut opcije je ogroman minus, bez obzira sto tebi nije. Path Finder je fenomenalan po svim pitanjima, "obicni" Finder je katastrofalan. Da ponovim jos jednom - meni. Dakle cisto moje subjektivno misljenje. No subjektivno nije da pogresno racuna velicinu, to je cinjenica.

Za "non hidden" fajlove nemam primjera, vec sam isfrustriran samim Finderom googlao za alternative, i citao negativnosti istoga. Taj nedostatak sam procitao na vise linkova, ukoliko je potrebno, potrazim ponovno te linkove pa ih nabacim ovdje.

To uopće ne sporim. Koristi što ti paše. Ali ako se tvoja odluka temelji na pogrešnoj percepciji objektivnih činjenica, vrijedi (radi drugih čitatelja ovog threada) utvrditi i potvrditi stvarno stanje stvari.

Manjak cut opcije, pogresno racunanje velicine fajlova - objektivnost i stvari koje su definitivno na mjestu, tako da nisam ja taj koji ima pogresnu percepciju "objektivnih" misljenja
Tromost i sporost, ovo vec ulazi u sferu subjektivnog, ali ako se ne varam, to nisam ranije ni spominjao, ako slucajno i jesam, vec sam stavio da je sve ovo samo moje subjektivno stajaliste.

Inace, imam u stanu laptop, jedan stari komp (pentium dual core, 4gb rama, itd...), nov i poprilicno jak komp + iMac 27 mid 2010.
Na svakom PC racunalu win exloprer radi i djeluje dosta brze od Findera. Cak i na relativno losoj PC konfiguraciji koja se nikako ne moze mjeriti sa iMac-om. Meni osobno prakticniji dosta, ali ok, to je subjektivno. Ima i exloprer svojih mana, ali sa svim manama, miljama je ispred findera. S druge strane imamo pathfinder, koje je meni osobno fenomenalan. Nije pretjerano brz, ali krcat silnim mogucnostima i debelo ispred defaultnog Findera.

Evo jedan od linkova koje sam procitao i sa kojim se uglavnom slazem:
www.squidoo.com/osxfinderreplacement
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (988)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO