Mrežni disk - problemi sa brisanjem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mrežni disk - problemi sa brisanjem

19.03.2012 | 19:20
Imam mrežni disk WD My Book World Edition, prilično popunjen. Sa mog MacBookPro ( lion os), pristupam korisniškom sučelju diska, iz safarija ( bonjour). Međutim nigdje nevidim mogućnost brisanja datoteka. Pokušao sam brisati iz findera i nešto je uspjelo a većinom neide. Javlja mi da su neke datoteke u upotrebi, mada mi nije jasno što ih upotrebljava. Još jedna stvar mi nije jasna, iako sam obrisao priličnu količinu podataka, zauzeće diska je ostalo isto, a nevidim nikakav trash folder na njemu.
19.03.2012 | 21:01
Trash folder je skriven. Ako ga tražiš terminalom, ime mu je .Trashes. Ali to ti nije bitno. Na kojem god disku da brišeš, nakon toga prazniš uvijek ono jedno te isto smeće u docku.
19.03.2012 | 21:18
Na mrežnom je skriven, sad sam vidio. Ali u njemu nema ništa, a nema ni u smeću na kompjuteru. A ipak su neke datoteke obrisane i više se ne prikazuju, međutim zauzetost mrežnog diska je ostala ista.
Brisao sam tako da selektiram i zatim comand + delete, nakon čega me upozori da tu operaciju neću moći poništiti ( valjda nesprema u smeće iz tog diska!).
19.03.2012 | 21:32
Onda to znači da is obrisao nešto beznačajno maleno. Ili (gdje si pročitao podatak o slobodnom prostoru?) treba refresh? Što ti kaže desni klik na ikonu diska pa Get Info?
19.03.2012 | 21:32
Da budem precizniji. Radi se o starijem backupu, kojeg je napravio WD Anywhere Backup, nekad davno, ali nekoristim više taj program. Obrisao bih kompletan backup, ne druge stvari na disku.
Neke datoteke sam mogao obrisati iz findera, mada mi to neoslobađa prostor. Misterij!
Za druge mi javi ovo: Postupak se ne može dovršiti jer je stavka “log” u uporabi.
Nije mi jasno kako je u uporabi, WD Anywhere Backup nije u funkciji.
19.03.2012 | 21:34
To što sam obrisao je desetsk MB (foto, muzika). Radio refresh, restartao komp i disk ali ništa.
19.03.2012 | 21:36
Aplikacija koja je zadnja koristila file nije resetirala flag. Možeš pobrisati iz Terminala, ako znaš što radiš.
19.03.2012 | 21:41
Kako da to izvedem?
19.03.2012 | 22:31
Ako me to pitaš, to znači da ne znaš što radiš pa ti ne savjetujem da se u to upuštaš, da se ne dogodi da si nepovratno obrišeš nešto važno.

Ako ipak želiš to učiniti, na vlastitu odgovornost:

cd /Volumes/imetvogvanjskogdiska

Ako ti ime vanjskog diska sadrži razmake, prije svakog razmaka obavezno stavljaš backslash (alt+ž).

Nakon toga serijom cd komandi pozicioniraj se UNUTAR direktorija kojeg želiš obrisati

Onda

rm -R *

NIJE SVEJEDNO da li je koje slovo veliko ili malo!

Ova komanda briše direktno!! Nema "are you sure" pitanja!

Nakon toga

cd ..

(obvezno razmak između cd i dvije točke!)

I konačno

rmdir imetogdirektorijakojijemaloprijeispraznjen
19.03.2012 | 22:35
Ako ti se opet pobuni da ne može nešto obrisati, onda sudo-iraj gornju rm komandu, dakle:

sudo rm -R *
19.03.2012 | 22:52
Hvala Smayoo al evo šta mi javlja: rm: Users/corkovicagneza/Library/Application Support/VMware Fusion/Virtual Machines/Boot Camp: Directory not empty
rm: Users/corkovicagneza/Library/Application Support/VMware Fusion/Virtual Machines: Directory not empty
rm: Users/corkovicagneza/Library/Application Support/VMware Fusion: Directory not empty.
I tako za hrpu toga.
Probao sam i sa sudo, isto.
20.03.2012 | 00:13
Probaj onda

rm -Rf *
20.03.2012 | 00:27
Probao, isto mi javlja.
20.03.2012 | 10:12
Što dobiješ na

ls -al Users/corkovicagneza/Library/Application\\ Support/VMware\\ Fusion
20.03.2012 | 10:13
BTW, da li ti to javlja baš za sve i jedan direktorij u stablu koje brišeš, ili ipak ne za sve. Ako ne za sve, onda je one ostale ipak pobrisao, zar ne?
20.03.2012 | 10:25
Dobro jutro Smajoo. Javlja samo za one koje neobriše, ostale je obrisao. Za neke javi: No such file or directory.
Taj folder od backupa je bio 24 GB, a sad u finderu kaže da je 74 MB što je uredu.
Međutim u korisničkom sučelju diska i dalje je sve isto, slobodni prostor i zauzeće diska. Za disk kaže da je ok.
Probao sa drugog računa, zatim butao sa vanjskog diska (mountain lion) i radio iz konzole po tvojim uputama i sve isto.

evo sta mi daje na ovo:

MacBook-Pro-de-Luka:~ lukacorkovic$ ls -al Users/corkovicagneza/Library/Application\ Support/VMware\ Fusion
ls: Users/corkovicagneza/Library/Application Support/VMware Fusion: No such file or directory
20.03.2012 | 10:29
Ako finderom idem u taj direktorij, VMware Fusion postoji i u njemu jedna skrivena datoteka i jedna normalna mapa sa podmapama...
20.03.2012 | 10:41
Da napomenem da sam još i resetirao mrežni disk ( na onu malu rupicu ) i bez promjene.
Sumnjiv mi je taj disk, usporio je i nekad se mape otvaraju uredu a nekad zna čekati po minut i više.
20.03.2012 | 10:56
LukaSnow kaže:
MacBook-Pro-de-Luka:~ lukacorkovic$ ls -al Users/corkovicagneza/Library/Application\ Support/VMware\ Fusion
ls: Users/corkovicagneza/Library/Application Support/VMware Fusion: No such file or directory

Naravno da ti to kaže kad si pozicioniran u svoj home direktorij. Moraš biti pozicioniran na isto mjesto gdje si bio kad si pokušao brisanje. (rm -Rf)
20.03.2012 | 11:00
Evo sad:
MacBook-Pro-de-Luka:Sauvegarde de corkovicagneza lukacorkovic$ ls -al Users/corkovicagneza/Library/Application\ Support/VMware\ Fusion
total 16
drwxrwxr-x 4 lukacorkovic staff 264 Mar 20 09:26 .
drwxrwxr-x 4 lukacorkovic staff 264 Mar 20 09:26 ..
-rwxrwxr--@ 1 lukacorkovic staff 6148 Mar 20 09:26 .DS_Store
drwxrwxr-x 4 lukacorkovic staff 264 Mar 20 09:26 Virtual Machines
MacBook-Pro-de-Luka:Sauvegarde de corkovicagneza lukacorkovic$
20.03.2012 | 11:24
Da. Sad bi trebalo ručno prošetati do dna strukture, dok više nema poddirektorija i onda vidjeti u tom najdubljem koje su to fajle koje se ne daju obrisati (vjerojatno su neki hardlinkovi pa ih treba unlinkati) i tako redom. S obzirom da nisi baš vičan, teško ti to mogu ovako objasniti. Ako je sve skupa ostalo samo 75 MB, jbg. Živi s tim.
20.03.2012 | 11:56
U svakoj mapi koja se neda obrisati na kraju se nalazi: .Memeo nešto....plist datoteka. To je od WD backupa. Pogasio sam u Monitoru aktivnosti dva procesa WD... i memeo. I dalje nisam uspio izbrisati. Znači radi se uvijek o .Memeo...plist datoteki.
20.03.2012 | 12:27
Imao sam skoro isti problem na mom NAS segate,sta god da pobrisem iz findera popunjenost prostora je uvijek ista.Onda sam isao preko browsera i tako brisao stare backup-e restartovao NAS i sve je ok.
20.03.2012 | 15:25
Eda,samo ovaj vdAnywHereBackup nema nigdje mogućnost brisanja u korisničkom sučelju. U uputama piše da, kad se na kompu nešto pobriše, a što je obuhvaćeno backupom, ono se automatski briše i na buckup disku ako je zakvačeno purge deleted files, u opcijama.
Ja sam to zakačio i ništa ne briše. Zatim sam obrisao čitav backup plan i svejedno sve ostaje na tom mrežnom disku. Vjerovatno ću morati reformatirati, samo imam 600 GB, koje moram prebaciti negdje.
20.03.2012 | 15:41
LukaSnow kaže:
U svakoj mapi koja se neda obrisati na kraju se nalazi: .Memeo nešto....plist datoteka. To je od WD backupa. Pogasio sam u Monitoru aktivnosti dva procesa WD... i memeo. I dalje nisam uspio izbrisati. Znači radi se uvijek o .Memeo...plist datoteki.

Dakle dođi u neku mapu do kraja i napravi

ls -al

pa pejstaj ovdje što kaže. Da vidimo da li je to stvarno datoteka ili je link (soft ili hard).
20.03.2012 | 16:10
Recimo ova jedna zadnja:

MacBook-Pro-de-Luka:~ lukacorkovic$ cd /Volumes/Public/Sauvegarde\ de\ corkovicagneza/Users/corkovicagneza/Library/Application\ Support/VMware\ Fusion/Virtual\ Machines/Boot\ Camp/2Fdev2Fdisk0/Boot\ Camp\ partition.vmwarevm/Applications/\ Boot\ Camp\ partition.app/Contents/MacOS
MacBook-Pro-de-Luka:MacOS lukacorkovic$ ls -al
ls: .Memeo vmware-docker.plist: No such file or directory
total 0
drwxrwxr-x 3 lukacorkovic staff 264 Mar 19 11:17 .
drwxrwxr-x 5 lukacorkovic staff 264 Mar 19 16:48 ..
MacBook-Pro-de-Luka:MacOS lukacorkovic$
20.03.2012 | 16:55
To je neki žešći rusvaj u pitanju. Ovako preko mreže ja to ne bi dalje čačkao. Ako UI od WD-a ne
nudi mogućnost brisanja, daljnje mogućnosti uključuju hakeraj ("jailbreakanje" NAS-a, tako da se možeš SSH spojiti direktno na njega pa odande brisanje sigurno radi). To ti ne preporučam.
20.03.2012 | 17:02
Ok, hvala. U svakom slučaju bilo je zanimljivo.
Javit ću ako šta na kraju riješim, ali za sada ostavljam ovako.
20.03.2012 | 17:07
a da li mozes da mu pristupis u browseru,preko Web Interface-a.....ja imam Airlive Nas Server....i najsigunije brisanje radim upravo preko browsera.....jer vec duze vreme na njega skidam i torrente,jer ima torrent klient....
samo pitam ,ne kazem da nisi probao....
20.03.2012 | 18:21
Našalost, kod mene su opcije dosta jadne. Nema file browser, mogu vidjeti samo popis diskova ( kod mene samo 1) i njihov status. dalje nemogu, recimo da kliknem na disk pa da ga otvori.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, IgorD, m@xym, Riba, Anonimci (932)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO