18.04.2012 | 20:06
Dogodila mi se grozna havarija na PCu (na kojem su bili spojeni zvučnici, fini 2.1 sustav) i morao sam nastaviti posao na MacBooku Pro (prošlogodišnji model, 13 inča). Super krasno, rekoh ajmo na delo i pustit ćemo si mjuzu po običaju... Međutim kad sam spojio zvučnike na njega i upogonio iTunese imao sam što "čuti". Distorziran zvuk... grozno nešto. Previsoko i skroz nabrijano. Equilizer je ugašen, to je sigurno i isprobao sam kroz razne presetove, međutim samo je zvučalo lošije (osim treble reducer, ali taj mi je beskoristan) uglavnom...
Na windowsima se snalazim savršeno i znam obično pronaći svaku mušicu, međutim na macu ajme... Malo sam lurkao po forumima, ali nemam vremena previše (mora se raditi) pa sam odlučio ovdje upitati bilokoga tko ima iskustva s lošim izlaznim zvukom s Macbooka Pro. Hvala
Maca imam godinu danas i dosad sam uglavnom slušao na ugrađene zvučnike ili slušalice s nabrijanim basom i tu nisam primijetio ništa strašno... pa mi nije jasno.
Sad si razmišljam, možda sam bedast pa nešto nisam dobro spojio od inputa (iako, prilično je jasno kad imaš jedan input-output ulaz) i od zvučnika (koji su u stvari 5.1 sustav s 3 izlaza, ali trenutno koristim samo frontalne i sub). Zeleni bi kabel trebao biti dovoljan. Valjda.
UPDATE: Skužio sam grešku i svoju (ljudsku) glupost, naime valjda sam uključio ovo:
www.macupdate.com/app/mac/27310/hear ajme meni... (posipa se pepelom)
A sad moderatori možete obrisati slobodno post