23.04.2012 | 17:41
Elem...
Muči me neki idi mi - dođi mi hardverski kvar (ne pitajte, čekam drugu matičnu da mi stigne preko E-baya) pa me bubne pokatkad neki Kernel Panic.
Elem, desio se KP u kardinalno krivom trenutku i nastao je rusvaj po disku. Disk više nije bootao, nije se dao popraviti Disk Utilityjem. Popravio sam ga Disk Warriorom, uz podužu listu problema (imam hrpu fajli u Recovered Items folderu i log s hrpom zapisa o folderima iz kojih su izbrisani "nepostojeći" fajlovi - pri tom je inteligentnoj osobi jasno da se tu da nešto s nečim barem djelomično spariti, ali to bi moglo potrajati i koju godinicu...
). Većina toga je nebitna, ali probleme mi pravi to što mi je oštećen Java runtime Environment pa mi više ne radi Neo Office (2x bounce i ništa). Pokušaj reinstalacije Nea ne ide, kaže mi da mi je prestara Java na stroju, da napravim Update. Update ništa. Combo update (10.6.5. koji je i bio) skinuo s neta i prepeglao, bez promjene. Na kraju sam instalirao Libre Office koji radi i bez Jave, samo se za neke stvari malo pobuni. Ali ipak bi htio to dotjerati u red.
Drugi problem je što mi u Mail app više ne prikazuje attachmente (ni jedan jedini). Umjesto ikonice attachmenta mi samo piše "Missing plug-in". Ne vidim ni kako se zove, ni koliko je velik. Mogu ga samo Save-ati i onda iz Downloads foldera normalno otvoriti. Ali više mi ne radi quicklook iz Maila.
Ima li tko kakvu ideju kako popraviti tu havariju? A da nije "preinstaliraj cijeli OS, pa vraćaj backup s TimeMachine" jer to znam i sam.
Da, pokušao sam skinuti i Java update 8 za 10.6, ali on kaže da traži najmanje 10.6.8. Imam osjećaj da stavim i 10.6.8. combo i taj Java, da i dalje ne bi radilo. Ili se varam?