SVE NA NOVO !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SVE NA NOVO !!!

29.08.2012 | 14:02
Ciao decki, molim vas pomoc

Imam gore mac os x 10.5.8 i VM ware fusion koj pokrece windowse

Zelim kompletno sve izbrisati i instalirat sve na novo, ali htjeo bi, ne da se samo ubaci cd od mac-a i reinstalira sve, nego zelim sve sta je na hardu izbrisat kompletno

Jer jedan decko koji mi je prije godinu dana stavljao Paralels, postavio mi je da mi automatski rezervira 40 GB harda i 500 Mb rama, tako da mi sada kad god reinstaliram os x, ne mogu ga maximalno iskoristit.

Ako mi tko od vas moze pomoci molim vas da mi date savjet i kazete kako to mogu napravit, hvala vam unaprijed
29.08.2012 | 14:15
Miki, falio si forum. "Mac OS Classic" se odnosi na stare verzije OS-a, prije 10.išta, a pogotovo prije 10.5.8 (dakle, 9.nešto, 8.nešto, 7.nešto...) Ali dobro. To ćemo zamoliti Ribu da prebaci temu u forum Emulacija.

Nema puno filozofije. Ubaci install DVD i kad te pita, odaberi Clean install. To bi bilo to. Ako ti je ovaj što ti je postavljao Parallels nešto brljao s particioniranjem diska, onda prije nego kreneš na Clean install trebaš uklikati gore na Utilities, pa na Disk Utility i tamo obrisati sve postojeće particije te formirati jednu jedinstvenu particiju za cijeli disk.
29.08.2012 | 14:17
ok, hvala ti znao sam da ti imas odgovor hehehe
sori za krivi forum

Kad rijesim ti se javim, hvala ti jos jednom
10.09.2012 | 18:01
evo da se nadovezem na ovu teme, sta ako se nema disk (ubti ja ga nisam dobio kad sam kupio mac, a htio bih sve ispocetka ljepo stavit gore) dali je dobro samo "time back machine" ili? Ako je dovoljno sa time machine kako da sve obrisem ?
10.09.2012 | 18:13
Posudi negdje diskove. Bitno je da vidiš koji minimalni OSX moraš imati da uopće radi. Ne mora uvijek biti 10.x, več može i 10.x.x.
10.09.2012 | 19:58
ja sam kupio mac 2010 , diskove nisam dobio, (bas u apple sam kupio) znaci bez njih ne mogu nista napravit? Ubiti zelim na novo sve stavit jer mi glasan i to dosta .... jedno vrijeme je klapalo am SMC ali ni to vise nije rijesenje, pa sam mislio prije nego li ga odnesem na popravakda probam sve na novo instalirat (u nadi da ce se nesto popravit ..onak samo od sebe). Temperatura je ok kaj se tice nije mi "vruc" nego jednostavno mi je glasno pa bih htio sve "alternative " probat a ako ne onda se mora odnjet na popravak. (e da mislio sam prvo da je prasina na ventilatoru ali ni to nije ...)
10.09.2012 | 20:17
Koji je OS bio gore kad si ga kupio? Ako je 10.7.x, onda ti ne treba install DVD jer imaš recovery particiju. Samo držiš koju ono tipku (je li E?) dok se radi power up i on će bootati s nje pa možeš napraviti reinstalaciju.
11.09.2012 | 04:35
alt
11.09.2012 | 10:16
smayoo kaže:
Koji je OS bio gore kad si ga kupio? Ako je 10.7.x, onda ti ne treba install DVD jer imaš recovery particiju. Samo držiš koju ono tipku (je li E?) dok se radi power up i on će bootati s nje pa možeš napraviti reinstalaciju.

Command + R tijekom bootanja. Treba ti samo wireless i account na app storeu!
11.09.2012 | 18:01
da budem iskren pojima nemam koji sam instaliral gore dali se to moze negdje vidjet? Evo sta se glasnoce tice sada je ok veli mi prijatelj da moze biti senzor na njemu...
trenutno mi je gore Mountain Lion. No da ne duljim dalje...gjde mogu vidjet koji mi je prvi lavic bio instaliran ?
malo sam pronjuskal da 10.7.X sam stavio gore...znaci mogu sve bez dvd...e onda preko vikenda ide na operaciju;D
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (462)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO