Remote control problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Remote control problem

22.09.2012 | 15:41
Imam MBP17" 2007g na kojem je sad 10.8.1 kojeg sam nadogradio sa 10.7 gdje sam već primjetio probleme- naime kad je stroj pod manjim opterečenjem počinje gubiti funkciju miša to jest kao da se mu pošemere svi parametri i radi naopačke a pisanje pošte nije moguče jer me kod pisanja svako malo vrača natrag ili briše automatski kako ja tipkam,te sam od sebe kaći fajlove i kad pomičem miš nikako da ga otkači-probao u tipkovnici resetirat no ne radi!!
Nakon nekog vremena kad ga rasteretim vrati se na normalu i funkcionira kao i prije!!
Imam prikačen i externi trakpad pa neznam dali me on ne zeza??
Jedino šta u takvim momentima reagira je njegov trackpad sa dvoklikom-pokušao sa popravkom HDD-a no javlja mi da je jedan fajl sa remote kontrola oštečen i neda se popraviti!! Nije mi jasno pa ako itko ima koju ideju molim pomoč!!
ZAHVALJUJEM!!
22.09.2012 | 17:52
izvadi bateriju pa probaj raditi samo na struju. Napuhana baterija pritišće trackpad odozdo pa se to događa.
22.09.2012 | 19:06
Hvala Smayoo no ne događa se to meni na trackpadu vec mi blutoth miš poblesavi pa neznak kako bi baterija smetala-bdw. promjenio sam je pred pola godine jer mi se originalana napuhnula!!!!
22.09.2012 | 19:47
Pogledao bateriju i stvarno je malo napuhnuta-zamjenski šit !!
Za sada radi kao i kad mi je samo od sebe poblesavilo no tipkanje po tastaturi mi je zadavalo najviše problema-javljam ako šljaka!! Za sada HVALA!!!
24.09.2012 | 10:03
Baterija se napuhne kad se pregrije. Ne mora biti (zapravo nema baš ni logike) da se napuhala zato što je zamjenska. Ako su ti to dvije napuhane baterije u 6 mjeseci, razmisli o načinu korištenja laptopa, jer je vjerojatno problem u nečem što ti krivo radiš.

Da li ostaviš laptop na suncu?
Da li ti se događa da se probudi iz sleepa dok ga nosiš u torbi pa se pregrije?
Možda imaš problema s elektronikom koja ide između magsafe konektora i baterije, pa ti ne regulira punjenje kako treba, pa se baterija pregrijava?
...
24.09.2012 | 12:25
Ma to je prva zamjenska i stalno je na jednom mjestu-stolu,stroj tu i tamo doživi neka opterečenja no mislim da je svejedno do loše kvalitete baterije ( stajala me nekih 265 Kn) za sada kad nije u stroju sve funkcionira-probat ću danas navećer staviti bateriju natrag pa ako zašteka onda nema druge nego u koš sa njom!!
P.S. Napuhnuta je nekih 1-2mm u jednu i drugu stranu!!
Svejedno puno hvala!!
24.09.2012 | 12:34
Dakle, ako je stalno stajala na stolu i uglavnom spojena na punjač, onda ti je za razmisliti da ti nije slučajno neispravna elektronika u Macu (ili u punjaču), koja bi trebala regulirati struju punjenja ovisno o temperaturi baterije.

Ako već smatraš da se baterija napuhala zato što je loša (zamjenska), što baš nema logike, upitaj se zašto se napuhala ona prva, originalna. Litijska baterija se ne napuhuje tek tako, ni od starosti, ni od nekvalitete. Nego samo od vrućine.
24.09.2012 | 13:10
Da dobro pitanje samo neznam što predlažeš dali na servis sa strojem ili zamjena punjača-imam unibody 13" pa sa njim da probam samo neznam kako da ga isprobam ili možda znaš neki tips??
24.09.2012 | 13:51
Ništa konkretno. Za početak možda Coconut Battery ili neki sličan alat pa njime prati temperaturu baterije malo pažljivije. Probaj je u raznim režimima (Charged, charging, rad samo na bateriji) i prati temperaturu svakih 5-10 minuta.

Meni je u svim uvjetima temperatura baterije više manje stabilna između 29 i 32 ºC (ovisno o vanjskoj temperaturi), pa do 35ºC kad ga dulje vrijeme (>2h) držim na krilu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (431)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO