Dual HDD/SSD instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual HDD/SSD instalacija

21.10.2012 | 21:22
Eto, optiku sam uklonio i umjesto nje stavio SSD Corsair F60GB2 force serie više iz radoznalosti nego potrebe. Imam vanjsku optiku tako da to nije problem. (iMac alu 7.1).Sa CCC sam pokušao prebaciti samo OS ML, jer bi ostalo imao na HDDu ali mi ne ispada kako bi htio. Te me zanima kako podesiti da to funkcionira. Znači dokumentaciju koja ima oko 250GB ostaviti na HDD a ostalo na SSD. Aplikacije sam prebacio sa OSom ali sve memorirane stranice Safarija nisam nego samo goli OS. Pretpostavljam da u rubrici User U CCCu to treba označit tj odznačit. Probao dva put pa mi nije uspjelo. Savjet ?
CCC.png
21.10.2012 | 21:45
Samo da vidimo da li sam te dobro razunio.
Ti bi na SSD stavio samo OS ili i Aplikacije? A na HDD-u bi ostalo sve drugo?
21.10.2012 | 22:00
Da, OS, aplikacije a dokumentaciju na HDD. Na SSD bi išlo oko 30-40 GB max. mada mislim da i manje, dok dokumentacija na HDD.
Znači sa OS i mail, iTunes pa čak i iPhoto stane, te preglednik sa umemoriranim da ne moram ponovno. To je to otprilike !
21.10.2012 | 22:11
Ja bi na tvom mijestu instalirao nanovo OS ML na SSD- stavio ga na mijesto gdje ti je sad HDD,a HDD na mijest optike i onda na njega povukao sve šta mi sa HDD-a treba uključujući i Aplikacije. Stavio da mi se mašina boota sa SSD-a i gotovo. Sve šta radiš u buduće momriraj na HDD i to bi bilo to.
21.10.2012 | 22:36
Ok, ali mi je adapter za SSD za 2,5" i za sada mi ta kombinacija ne prolazi. Uredno se diže sa SSD ako to označim u prefsima. Još nisam skužio kako memorirati na HDD kad sam na SSD. U ovome nisambaš doma:blush:
21.10.2012 | 22:51
Vidiš li u Finder-u oba HD-a?
21.10.2012 | 23:01
Trenutno sam na SSDu i u Finderu mi pokazuje samo HDD, dok na ekranu imam oba. Vjerovatno zato što je izabran HDD kao startni. Promjenim to pa ću vidjet.
PS Ne vidi se. Vidi se kao optika u About thi Mac.
Diskovi.png
21.10.2012 | 23:06
Ako ne vidis oba diska onda idi u Finder preferences i stavi kvacicu tu:

img.skitch.com/20121021-g21jh48tisnmcchxthfm57c1sr.png
21.10.2012 | 23:14
@SuperUnknown, hvala, sad se vide oba.
Update: sad sam kužio tek koliko mi filmovi zauzimaju mjesta.
22.10.2012 | 08:57
Jzelko, sjedni uzmi neki programčić kojim ćeš vizalizirati sve to šta ti se nakupilo na tvojim HD-ovima i počist po kući.
1. Baci sve šta nisi nikad otvarao.
2. Baci sve šta nisi godinu dana otvortio
3. Baci sve šta misliš da nećeš nikad otvoriti.
4. Baci sve šta ti stvarno ne treba.

Ti si pravi "Messi" u sakupljanju bezpotrebnih GB-itova. Programi kod tebe zauzimaju minimalno mijesta.
Ako misliš da će ti to sve nekad trebat, onda ih prvo stavi na neki Externi HDD i ako ti stvarno bude trebalo imaš ih negdje. Garantiram ti da taj vanjski HDD nećeš nikad uzeti u ruke
22.10.2012 | 12:46
Lako je to reći kad znaš. Strah me da ne otkantam nešto što mi treba. Usput, povremeno mi nešto i treba iz arhive. Više me zanima kako arhivirati mail arhivu, jer tamo ima dosta toga. Probao sam par puta, ali neznam čime otvoriti ili kako to podesiti.
22.10.2012 | 13:16
Skini si programčić DaisyDisk, njime ćeš vidjeti koliko ti i šta ti zauzima prostor i onda kreni sa brisanjem.
Šta se arhive tiće ne razumijen? Kako čime otvoriti? Pa arhivirane mailove Mailom.
22.10.2012 | 15:17
Ma da. Ja mislio da se dade otvoriti kakovim Readerom kao PDF ili sl. Da ga se ne mora vraćati natrag ako ti šta zatreba, nego ga pregledam na vanjskom disku.Jbg.
PS Probam taj alat za disk.
22.10.2012 | 17:33
Ja sam jedanput neznam zašto slučajno izbrisao sve Mailove sa mašine, mislio sam da je kraj svijeta. Sve šta mi je bilo (važno) bilo je u tim Mailovima. To je trajalo točno tjedan dana i nakon toga je sve bilo kao uvjek. to znači ne brini ništa izbriši sve šta je starije od pola godine i vidjet ćeš da ti to nije ni trebalo.
22.10.2012 | 18:09
Postoji program za arhiviranje mailova u pdf http://emailarchiverpdf.com
22.10.2012 | 18:36
@ DrAle, to bi bilo ono što sam tražio. Fala.
@ tino1 , kako kome, jer mi se već desilo da sam imao spor(sudski) i da me spasilo jer sam imao dokaze korespondencije mailovima. I to nakon skoro 2 godine. Zato opareni na ledeno puše. Oprez je majka mudrosti, a i moje godine mi to kažu.
PS Ona varijanta tino1 ne ide sa zamjenom diskova jer je originalni 3.5" i nema šanse (mjesta) staviti ga na mjesto optike. A brzina SSDa na IDE konektoru koji je usko grlo nije isplativa za instalaciju (kolko mi se čini). Tako da sam nakon isprobavanja raznih varijanti odustao. Za sada.
23.10.2012 | 09:46
Ispravak navoda !
Sa SATA produžnim kablovima se može riješiti stvar, da se ne mora seliti diskove. Čekam dok stignu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (439)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO