21.03.2011 | 23:41
Ja sam se prvi put namučio prije 2 godine. Nikako nije htio primiti fax dok mi nije sinulo da probam u doba kad je kod NJIH radno vrijeme, što je negdje 9 sati iza nas ak se ne varam.
Sljedeće godine i sad prije mjesec dana sve je prošlo samo tako. Poslao sam fax u ranim popodnevnim satima po nešem vremenu, uspio od prvog pokušaja oba puta i onda dobio potvrdu mailom i produljenje unutar 24 sata.
To što sam tada platio, tek mi je danas zapravo trebalo pošto te oni kontaktiraju negdje dva mjeseca prije isteka da imaš vremena produžiti stvar, ali sve u svemu ti su certifikati prava gnjavaža. Baš danas u 13:45 su mi istekli i odjednom više Xcode nije htio niti buildad pošto je bio stavljen na Device konfiguraciju. Dok sam shvatio u čemu je problem i logirao se na appleove stranice, skinuo novi certifikat na oba kompa, pa to ubacio u Xcode, pa onda skužio da mi sad treba i novi Development Profile pa onda to kreirao kod njih i spustio na oba kompa, otišlo skoro sat vremena samo tako.
S druge strane, u tome i je cijela ideja. Oni koji ne jailbrejkaju mogu biti 100% sigurni u porijeklo sveg softrvera na svom uređaju. Kad je telefon u pitanju, paranoični nivo sigurnosti je vjerojatno jedina pametna opcija.
> Divno, ne samo da moraš kupiti licencu da bi programirao aplikacije čak i ako su za osobnu upotrebu, nego to zapravo ne možeš niti napraviti.
Hm. Tu si u pravu, očito bi bilo ljepše da možeš bez ikakvih ograničenja i certifikata instalirati aplikacije na uređaj koji je fizički spojen na komp i Xcode. Kakva je situacija na Googleu kad je pristup u pitanju? Jesu li počeli Hrvate puštati na MarketPlace? Do nedavno je tek 12 zemalja bilo prisutno?! Da li je izlazak na PlayStation tržište jednostavniji? Kako stoji s Microsoftom? Da li je jednostavnije ili teže registrirati se za njihov Phone development?