09.01.2013 | 21:11
Ivane pozdrav!
Drago nam je da se broj onih koji nude Apple u Hrvatskoj povećao, to može biti samo dobar znak - kako za Apple, tako i za kupce koji imaju veći izbor. Možda je to i neka naznaka boljih vremena ako se tržište za Appleove uređaje povećava to znači da ljudi imaju sve više novca.
Vjerujem da si jednu stvar na Jabučnjaku primjetio: ovdje nema reklama - ili barem bilo kakvog sustavnog reklamiranja. Da, naravno da nećemo skakati na informaciju o novom trgovcu ili brisati komentare nekoga tko preporučuje nekoga ili je naletio na dobru akciju, ali forum na Jabučnjaku nije zamišljen kao mjesto gdje će Apple trgovci "spamati" sa svojim cijenama, akcijama i ponudama.
Vjerojatno znaš da i ja radim u firmi koja je godinama Apple trgovac, ali sve ove godine nisi mogao na Jabučnjaku vidjeti jedan banner, cjenik ili thread u forumu na temu naše ponude. Dakle, ovo nije represija prema drugima, ovo je pravilo kojega se ja prvi držim - iako bih ja imao najviše kredita da koristim tu privilegiju da reklamiram ponudu tvrtke u kojoj radim.
S druge strane, dobrodošli ste ako će netko iz vašeg tima napisati kvalitetan i iscrpan prikaz nekog novog Apple hardvera, takve stvari ćemo uvijek rado objaviti!
Isto tako, kada budemo organizirali idući iParty, onda su sponzori dobrodošli i tada dozvoljavamo reklamu u sklopu promocije tog događanja, ali samo s ciljem da prikupimo sredstva za muzej informatike PEEK&POKE i zato da osiguramo lijepe poklone za naše korisnike. Jabučnjak je neprofitan projekt udruge DIR i za sada namjeravamo da takav i ostane.
Što se tiče Arkadije, možete dodati željeni link ovdje:
www.jabucnjak.hr/component/option,com_im...Itemid,157/catid,42/
Sastav našeg uredništva je raznolik, u praksi ja obavljam dužnost izvršnog urednika, a sve bitne odluke donosimo zajedno s glavnim urednikom, ostalim članovima uredništva i moderatorima. Uvijek nastojimo biti korektni i otvoreni, pa smatram da je fer da ti odmah u startu definiram kakav je kućni red kod nas!