EU i kazna
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EU i kazna

07.03.2013 | 02:46
Evo ne mogu nesto spavati pa,da pokrenem novu temu. Uprvao citam vijest da MS mora platiti kaznu oko 500 miliona eura zbog toga sto pri instalaciji windowsa ne nudi izbor browsera. Ja ne znam da i jedan os nudi to. I moj os na macu mi nije nudio da biram browser nego se sam moram snalaziti. Ni moj iphone mi ne nudi izbor, a nisam citao da android nudi tu mogucnost. Kontam zasto se samo MS kaznjava, kad je to normalna pojava kod svih.

Malo EU ima dvostruke arsine.
  • mileni
  • Posjetitelj
07.03.2013 | 04:18
Evo ja se tek spremam za spavati

Kazna od EU za MS je ocekivana i opravdana. Pitas se zasto ? Vec je MS dobio upozorenje od EU-a da moraju stavit opciju izbora. I stavili su. Onda su 'slucajno' kod izbacivanja service packa 1 izbacili i opciju odabira browsera. Slucajno...
Provjeri ratove browsera sredinom i krajem 90ih i sve ce ti biti jasno. MS je unistio konkurenciju zahvaljujuci svom polozaju. A ujedno je unistio, ma zgazio web standarde i drzanje istoga.

MS ima monopol kad je u pitanju desktop OS. Zato antitrustovski nabrijani ljudi njima okidaju kazne a ne recimo nekoj od distribucija Linuxa ili OSX-u. MS isporucuje samo software, ali ne i cijeli komp i sve u jednom ala apple. I tu je ogromna razlika.

Sto se tice Androida, doci ce i on na red. Kad tad. A iskreno se nadam da ce i iOS doci na red, cim prije tim bolje. Ne samo da nemas izbora kad je browser u pitanju, vec ne mozes defaultni ni promjenit. E to je vec smijurija koju ce EU nadam se rijesiti cim prije. Ne koristim druge browsere, Safari na iOS-u mi je i vise no dovoljan, no bilo bi lijepo znati da postoji jednostavna opcija promjene defaultnog browsera.
07.03.2013 | 04:24
Pokusavaju sprijeciti MS da monopolisticki djeluje na trzistu. Svi ostali OS su tu ipak marginalci. Windowsi i dalje haraju u svijetu osobnih racunala.

Medjutim, moram se sloziti s tobom u svezi mobilnih uredjaja, trebala bi vrijediti i primjenjivati se ista pravila. Tu MS nikako nije u vecini...

Dizu bez veze galamu oko tog IE browsera. Ameri ga mozda i koriste, dok u Europi jedino sluzi da sa njim instaliras svoj odabrani internet preglednik

Ali kad malo bolje razmislim, ova kazna na MS listi rashoda ce biti pozicionirana negdje izmedju "Trosak toaletnog papira" i "Troskovi odvoza smeca"

Ne brinem se da ce to oni lako platiti...
07.03.2013 | 09:33
Meni se nekako više čini da će im biti između "Troškovi odvoza smeća" i "Troškovi šiljenja olovaka".
07.03.2013 | 09:34
I - da - slažem se, Apple bi trebalo nagaziti zbog nemogućnosti izbora browsera na iOSu. Štoviše, zbog toga što ne puštaju druge browsere u App Store uopće.
  • num
  • Korisnik
  • 3
07.03.2013 | 10:42
smayoo kaže:
I - da - slažem se, Apple bi trebalo nagaziti zbog nemogućnosti izbora browsera na iOSu. Štoviše, zbog toga što ne puštaju druge browsere u App Store uopće.

Kako to da onda na App Store imaš veliki izbog web browser-a uključujući Google Chrome i Operu?
07.03.2013 | 10:52
Koji veliki izbor? Opera nije normalni browser, nego Opera Mini, dakle implementacija koja je izvorno namijenjena običnim mobitelima koji su preslabi za HTML rendering . To radi tako da URL-u koji želiš pristupa Opera server, odradi rendering i onda tebi šalje nešto u nekom kompaktiranom i komprimiranom formatu. U pravilu ne radi s iole kompliciranijim stranicama. I to je Opera ponudila nakon što im je Apple odbio primiti normalnu Operu na App Store.

A Chrome? Na njega sam zaboravio jer je za mene isključena opcija korištenja ičeg Googleovog. Ali evo, baš čitam reviewe. Jedna zvjezdica (od 35 reviewera). Nasumični citati:

0 bodova

Ne apdejtuj!

Aplikacija puca odmah po pokretanju

No dobro (ispričavam se zbog krive interpretacije), dakle, kakvi god bili, puštaju i druge browsere, ili se bar prave da ih puštaju. Ili ih puštaju pa se potrude (makinacijama u OS-u) da ispadnu smeće, kako bi ih što manje korisnika poželjelo probati. Itd.
07.03.2013 | 11:31
smayoo kaže:

Kako ne pustaju. Svojedobno sam citajuci jabucnjak naletio na info o iCabu. Korisitm ga na iPadu evo vec vise od godinu dana. Nikakvih problema nemam. Cak sto vise i sa "teskim" stranicama dobro se bori.

itunes.apple.com/hr/app/icab-mobile-web-...ser/id308111628?mt=8
  • num
  • Korisnik
  • 3
07.03.2013 | 11:37
@smayoo:
Napisao si da ne puštaju druge browser-e, što nije istina. A sad se izvlačiš time da su loši oni koje ima na App Store-u.
Kako to misliš da se prave da ih puštaju ili se potrude da ispadnu smeće? Ako pljuješ daj argumente.
Ne vidim nikakvu korist koju bi Apple mogao imati time da saborita druge browser-e.

Apple možeš okriviti za nedostatke Safari-ja ili za to što nije moguće odabrati neku drugi browser kao default, no ako su browser-i na App Store-u loši to je do autora tih istih browser-a, a ne do Apple-a.
07.03.2013 | 12:39
ok pustaju ali nam ne nude izbor. Ono sto je MS u svijetu desktopa to je apple u svijetu mobilnih. Opet kad startujem iphone ili ipad ja ne mogu birati browser. Znaci dvostruki arsini.

i na kraju svako moze sebi instalirati browser ako IE ne valja. Ja pravim sistem i naravno da cu svoje favorizovati. Sta ima EU s tim.
  • mileni
  • Posjetitelj
07.03.2013 | 13:24
Scarface, jednostavno je. Trziste je EU, zelis sudjelovati na istom drzi se EU pravila ili goni dalje.
07.03.2013 | 13:55
num kaže:
@smayoo:
Napisao si da ne puštaju druge browser-e, što nije istina. A sad se izvlačiš time da su loši oni koje ima na App Store-u.
Kako to misliš da se prave da ih puštaju ili se potrude da ispadnu smeće? Ako pljuješ daj argumente.

U pravu si, ne mogu dokazati ništa. Ispričavam se i povlačim tu tvrdnju.
07.03.2013 | 14:45
mileni kaže:
Scarface, jednostavno je. Trziste je EU, zelis sudjelovati na istom drzi se EU pravila ili goni dalje.

ma i ova EU je korumpirana i sve mi se vise gadi. jedan zakon vrijedi za jedna a za druge ne. Sve mi je jasno i sa mini USB za telefone.
  • User
  • Posjetitelj
07.03.2013 | 15:53
num kaže:
@smayoo:
Ne vidim nikakvu korist koju bi Apple mogao imati time da saborita druge browser-e.

Problem je što je objava browsera na App Store-u podložna jednoj ogromnoj restrikciji, a to je da svaki browser mora koristit webkit rendering dostupan u iOS SDK-u. Taj isti webkit modul je također ograničeniji od Safarijevog, koliko mi je poznato.

To znači da su Chrome, Opera i ostali iOS browseri zapravo isti browser u nekoliko inačica koje se razlikuju samo po dodatnim karakteristikima poput Google Synca i izgleda, ali je temeljni i najbitniji dio cijele priče isti za sve (osim Safarija).

Osobno preferiram Chrome nad Safarijem i bez obzira na gornju restrikciju koristim ga svakodnevno. Međutim, kad toga ne bi bilo, Google bi mogao koristit svoju inačicu Webkita i osjetno brži JavaScript engine s čime bi i sam Chrome na iOS-u bio dosta poletniji.

E zbog toga smatram da Apple-u treba oderat kaznu.
07.03.2013 | 16:00
Bilo bi lijepo da Apple malo dobije po prstima, ali neće. Razlog je jednostavan. Oni nemaju monopol. Oni kontroliraju jednu mobilnu platformu koja nema udio ni blizu onih 80% koje ima Windows. Dok god postoji realna alternativa iOS-u, nitko ih neće kazniti.

Ne može se baš usporedit Windows i Ubuntu s iOS-om i Androidom.

Kažem još jednom, nažalost. Bilo bi lijepo da je iOS samo malo otvoreniji.
  • num
  • Korisnik
  • 3
07.03.2013 | 16:08
User kaže:
Problem je što je objava browsera na App Store-u podložna jednoj ogromnoj restrikciji, a to je da svaki browser mora koristit webkit rendering dostupan u iOS SDK-u. Taj isti webkit modul je također ograničeniji od Safarijevog, koliko mi je poznato.

To znači da su Chrome, Opera i ostali iOS browseri zapravo isti browser u nekoliko inačica koje se razlikuju samo po dodatnim karakteristikima poput Google Synca i izgleda, ali je temeljni i najbitniji dio cijele priče isti za sve (osim Safarija).

Osobno preferiram Chrome nad Safarijem i bez obzira na gornju restrikciju koristim ga svakodnevno. Međutim, kad toga ne bi bilo, Google bi mogao koristit svoju inačicu Webkita i osjetno brži JavaScript engine s čime bi i sam Chrome na iOS-u bio dosta poletniji.

E zbog toga smatram da Apple-u treba oderat kaznu.

Možeš pojasniti po čemu zaključuješ da bi Google Chrome imao bržu inačicu WebKit-a? To bi značilo da imaju kod koji ni dio javno dostupnog WebKit-a čiji su contributori i Apple i Google.
07.03.2013 | 16:48
Brutalna je istina da Apple sabotira druge browsere.

Kada na JB iPhone instaliras tweak (mislim nitro ili nesto tako), tvrde da Google Chrome radi jednako brzo kao Safari.

Ja nemam vremena igrati se tim i mjeriti, ali tako sam citao. Tweak je komercijalan i kosta 1$ ja mislim. Ima jako puno pozitivnih reviews.

Tako da tu ima istine...
  • num
  • Korisnik
  • 3
07.03.2013 | 16:52
drlovric kaže:
Brutalna je istina da Apple sabotira druge browsere.

Kada na JB iPhone instaliras tweak (mislim nitro ili nesto tako), tvrde da Google Chrome radi jednako brzo kao Safari.

Ja nemam vremena igrati se tim i mjeriti, ali tako sam citao. Tweak je komercijalan i kosta 1$ ja mislim. Ima jako puno pozitivnih reviews.

Tako da tu ima istine...

Tu je u pitanju činjenica da javni API za UIWebView kontrolu koji aplikacije mogu koristiti ne podržava Nitro JavaScript Engine koji su uveli sa novijim verzijama Safari-ja.
To vrijedi za sve aplikacije, ne samo za browser-e.
  • User
  • Posjetitelj
07.03.2013 | 17:15
num kaže:
Možeš pojasniti po čemu zaključuješ da bi Google Chrome imao bržu inačicu WebKit-a? To bi značilo da imaju kod koji ni dio javno dostupnog WebKit-a čiji su contributori i Apple i Google.

num kaže:
Tu je u pitanju činjenica da javni API za UIWebView kontrolu koji aplikacije mogu koristiti ne podržava Nitro JavaScript Engine koji su uveli sa novijim verzijama Safari-ja.
To vrijedi za sve aplikacije, ne samo za browser-e.

Eto, možda sam se ja malo nespretno izrazio gore, ali sam si si dao odgovor. Isti potvrđuje da su ostali browseri za iOS u nepovoljnijem položaju od Safarija isključivo zbog Apple-a. Pod "bržom inačicom" nisam mislio "bržom od Safarija" nego bržom u odnosu na trenutni Chrome.

Nisam znao o kojoj se kontroli radi pa sam napisao samo "modul", ali eto u njoj je očito problem. Kad bi Google mogao nekako implementirat V8, ubrzanja na iOS Chrome-u bi sigurno bila osjetna.

I hvala na ispravci, ne radi se onda o implementaciji webkita nego o UI kontroli.
07.03.2013 | 19:27
MS isporucuje samo software, ali ne i cijeli komp i sve u jednom ala apple. I tu je ogromna razlika.
Mislim da je to rekao mileni na početku. Sad mi nije jasno, koja je razlika između iOS-a i OS X-a? i jedan i drugi su isporučeni sa softwerom i hardwerom. Još nisam vidio, ispravite me ako griješim, mobitel bez ikakvog softwera. Ili, može li se na Samsungov (ili bilo koji) mobitel instalirati iOS i obratno, naravno.
07.03.2013 | 20:38
Ovo su uglavnom sranja i govnarije. Udarili su globu M$-u samo da napune buđet.
Pa zar iOS ne valja jer je Safari default-ni browser, a niti jedan drugi ne može biti. Zašto bi i bio. Meni Safari čisto OK. Safari na OSX-u isto OK.
08.03.2013 | 02:34
boriskr kaže:
MS isporucuje samo software, ali ne i cijeli komp i sve u jednom ala apple. I tu je ogromna razlika.
Mislim da je to rekao mileni na početku. Sad mi nije jasno, koja je razlika između iOS-a i OS X-a?

Evo, tu ti je razlika i zato za Apple nema kazne. Apple daje hardver sa integriranim softverom i on je takav kakav je, ista stvar je i sa Android telefonima, .... ak bi se njima opalila kazna onda bi se kazna mogla praktički opaliti svim proizvođačima bilo kakve elektronike jer eto "korisnik ne može na svom Samsung televizoru imati menije kakve ima Sony".

A MS proizvodi softver, nije vezan za ikakav uređaj, i kazne vjerojatno ne bi bilo da nije dokazano da je svojedobno MS sabotirao druge browsere... te se na taj način našao pod povećalom, .... mada je po meni kazna bezveze, jer korisnik koji hoće drugi browser može ga ionako staviti, ... samo mu MS nije ponudio meni u kojem će si to odabrati nego treba surfati, downloadati i instalirati a tako je samo na Windowsima....

Ostale spašava to što alternativu imaju ponuđenu u GoogleStore-u, AppStoreu, a i svaki linux, bsd i sl. ima u svojim repozitorijima par browsera na izbor itd.... kad se alternative pojave na Windows storeu kazna pada u vodu i vjerojatno se neće niti spominjati, jer je eto alternativa ponuđena, a to što neki bleso to ne zna naći nije njihov problem ....
  • mileni
  • Posjetitelj
08.03.2013 | 04:18
zabac kaže:

Pa zar iOS ne valja jer je Safari default-ni browser, a niti jedan drugi ne može biti. Zašto bi i bio. Meni Safari čisto OK. Safari na OSX-u isto OK.

Kakve veze dal tebi odgovara Safari ili ne? Nekom mozda ne odgovara. Zar taj nema pravo izbora ? Ili cemo gledati samo sta je dobro nasoj guzici, ko sljivi ostale ?
08.03.2013 | 09:15
mileni kaže:
zabac kaže:

Kakve veze dal tebi odgovara Safari ili ne? Nekom mozda ne odgovara. Zar taj nema pravo izbora ? Ili cemo gledati samo sta je dobro nasoj guzici, ko sljivi ostale ?

Opet se vrtimo u krug. Zar ni jedan od ovih preglednika ne odgovara?
ipod.about.com/od/bestiphoneapps/tp/Top-...Web-Browser-Apps.htm

Ne razumijem ovo tvoje: "Zar taj nema pravo izbora ?"?
08.03.2013 | 10:18
@Zabac:

Pa ti mozes i na Win instalirati koji hoces browser, tko ti brani? Pa svejedno iskoristavaju monopolisticki polozaj

Ne znam cime se u zivotu bavis, ali ja sam zivio od web design, i dobro znam kako je napraviti web stranicu koja radi u svim mogucim browserima, samo nece u IE (pogotovo verzija 6, koji su dolazili sa WinXP i 90% korisnika ima bas tu verziju).

Onda pravis posebnu web stranicu radi preglednika koji NE ZELI da postuje propisane standarde. E radi tog bahatog ponasanja Microsofta mi je drago da ih kaznjavaju.

Mala je ovo cifra, treba to jos dici
  • num
  • Korisnik
  • 3
08.03.2013 | 10:43
zabac kaže:
Ovo su uglavnom sranja i govnarije. Udarili su globu M$-u samo da napune buđet.

Microsoft je dobio kaznu jer nije ispoštovao ono što je EU zahtjevala.
Apple još nije bio u situaciji da je EU ili itko drugi zahtjevao da se na iOS uređajima na početku rada treba ponuditi izbor browser-a.
  • mileni
  • Posjetitelj
08.03.2013 | 13:17
zabac kaže:
mileni kaže:
zabac kaže:

Ne razumijes? Sta se tu ima za razumijeti ?

Odlican link. Sad mi samo reci koji od tih browsera mozes podesiti kao defaultne browsere.
08.03.2013 | 18:16
drlovric kaže:
@Zabac:

Pa ti mozes i na Win instalirati koji hoces browser, tko ti brani? Pa svejedno iskoristavaju monopolisticki polozaj

Ne znam cime se u zivotu bavis, ali ja sam zivio od web design, i dobro znam kako je napraviti web stranicu koja radi u svim mogucim browserima, samo nece u IE (pogotovo verzija 6, koji su dolazili sa WinXP i 90% korisnika ima bas tu verziju).

Onda pravis posebnu web stranicu radi preglednika koji NE ZELI da postuje propisane standarde. E radi tog bahatog ponasanja Microsofta mi je drago da ih kaznjavaju.

Mala je ovo cifra, treba to jos dici

To nema veze s kaznom. Nisu dobili kaznu jer su napravili loš komad software-a. Ako si živio od WEB dizajna, znači da si naplačivo svoj rad. I gdje je problem, naplatiš da radi u svemu i svaćemu.
Ja sam korisnik računala i riga mi se na samu pomisao o programiranju. U životu sam vrlo malo programirao i nije mi se svidjelo, elektronika je bila moje područje zanimanja.
08.03.2013 | 18:21
mileni kaže:
zabac kaže:
mileni kaže:
zabac kaže:

Ne razumijes? Sta se tu ima za razumijeti ?

Odlican link. Sad mi samo reci koji od tih browsera mozes podesiti kao defaultne browsere.

Pišeš samo da bi pisao i napis je sam sebi svrha. Stara narodna veli da krivom kurcu svaka dlaka smeta.
I kad bi mogao odabrati defaultni browser na iOS-u, tada bi ti valjda smetalo kako ne možeš odabrati dafaultni browser za svaku aplikaciju posebno. Onda bi ti valjda smetalo kako ne radi svaka stranica u svako browseru onako kako si si zamislio i kako moraš za svaki posebno raditi svoju stranicu, bla, bla, bla, bla, bla, bla.
To sve vodi u nedogled.
Što točno nedostaje Safari-u na iOS-u jednom prosječnom korisniku kakvih je valjda 90%?

PS. Napravi JB i onda možeš raditi što te volja (valjda).
  • mileni
  • Posjetitelj
08.03.2013 | 19:58
Kad vec odgovaras nekome, onda pozorno citaj sta ta osoba pise. Valjda nije problem pozorno procitati?

No kad vec imas problema sa pozornim citanjem, ocito nemas problema sa vrijedjanjem
Ja na iOS-u koristim Safari. Bolje od toga mi nije ni potrebno, pa iskreno nisam ni isprobavao konkurenciju. To je onaj dio koji ocito nisi procitao, pa evo sada to ponovno pisem u nadi da ces ovog puta to procitati i po mogucnosti skuziti.

A sad dolazi onaj drugi dio koji nadam se nece biti pretezak za skuziti.
To sto tebi i meni odgovara Safari ne znaci da nekom drugom isto tako odgovara. Netko drugi mozda zeli chrome ili operu, pa ako to vec zeli, zasto mu to ne omogucit? Tebe bi opcija promjene defaultnog browsera smetala kao korisnika?

A to sta mene (ne)smeta kod iOS-a ili bilo kojeg drugog OS-a nije tvoj problem, niti se trebas zamarati time.
Forumi valjda sluze za raspravljanje, savjete, pitanja, itd. A ja kao korisnik XY stvari imam pravo komentirati tu stvar, pa i u negativnom kontekstu ako smatram da ima mjesta kritici. Ti se naravno ne moras sloziti sa tom kritikom.

I ne slazes se. No umjesto da razmjenimo misljenja i iskustva kao normalni ljudi, ti ides vrijedjati. Valjda manjak kucnog odgoja ili jednostavno los dan?

U svakom slucaju budi mi pozdravljen, sa takvima mi se stvarno ne da dopisivati
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 57 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Anonimci (863)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO