Android
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Android

• mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 22:36
I jedno i drugo. Naravno, cisto subjektivan dojam
13.04.2013 | 01:42
Boškardin kaže:
Mislim da bi se konačno Jabučnjak mogao otvoriti prema Androidu jer mnogi koriste ne Apple pametne telefone i tablete koji rade savršeno u simbiozi sa Mac platformom.

Nisam shvatio što ovo znači, tj. na koji je način Jabučnjak "zatvoren" prema Androidu?
13.04.2013 | 04:50
Riba htio je valjda reci da vecina clanova Jabucnjaka ne gleda blagonaklono na Android, kao ni na ljude koji napisu nesto pohavlno o tome
13.04.2013 | 10:43
Pa naravno, kad to vrijeđa njihove vjerske osjećaje.
13.04.2013 | 11:29
drlovric kaže:
Riba htio je valjda reci da vecina clanova Jabucnjaka ne gleda blagonaklono na Android, kao ni na ljude koji napisu nesto pohavlno o tome

Nisam to primjetio, pa evo ova tema je živi dokaz.
13.04.2013 | 11:29
sve sami funboy-evi
13.04.2013 | 11:54
Boškardin kaže:
Mislim da bi se konačno Jabučnjak mogao otvoriti prema Androidu jer mnogi koriste ne Apple pametne telefone i tablete koji rade savršeno u simbiozi sa Mac platformom..

Mislim da se ne bi trebao. Zasto? Onda bi neki trazili da se raspravlja o stajskom gnoji.
Evo tebi sansa, napravi svoj forum i lamenturan o Androidu do mile volje. Mozes ga nazvati Androidnjak, Androj, Angroiot....
13.04.2013 | 12:01
A zašto ne bismo raspravljali o stajskom gnojivu? Raspravljamo ponekad i o politici. A to definitivno smrdi više od stajskog gnojiva.
13.04.2013 | 12:03
Bila je retorika.
13.04.2013 | 12:52
iAndroid:)
13.04.2013 | 13:20
Koliko ja razumijem stvari, ovaj forum je zajednica KORISNIKA proizvoda sa jabukom.

Nije svrha foruma da se prica samo o Apple. Pa zato i imamo temu Razno, zar ne?

(Operateri, mobiteli, Generali, Haag, Rat u HR, Rat u Bosni, Auto gume, GPS navigacije, Ratni profiteri, Piraterija, Glazba, itd itd.)

Pa evo, Riba je prvi pokrenuo temu o Andridu.

Ja bi, drage volje, dao par savjeta o stajskom djubrivu, ali ne bi sada da plagiram tudje ideje
13.04.2013 | 17:54
ma dapace. osobno bi volio da se vise prica o androidu jer ga slabo znam, ali da neko konkretno kaze u kojem mu je segmentu taj OS bolji, jer kao sto kazete "ekosustav" je fazon na koji se mozda furaju apple fanatici, ali kod andoid fanatika cujem cesto "otvorenost", ali osim laganog piratiziranja i pimpanja UI-a (n zanima me ni jedno ni drugo) ne shvacam bas o cemu se radi.

ovo o cemu govori riba ima smisla jer postoji puno ljudi koji ne zele ili ne mogu dati velike novce za novi telefon, i tu apple nema izgleda.

kakav je multitasking? kako se uopce dolazi do aplikacija koje su u multitaskingu? backup? prelazim sa jednomg telefona na drugi, kako vucem backup? dali je istina da se OS uspori nakon nekog vremena? dali je potrebno nekakvo odrzavanje OS-a? normalno se sa nasim karticama mogu kupovati aplikacije? nekakve konkretne stvari koje se koriste svakodnevno nas mogu zanimati! "otvorenost" mi ne znaci nista kao sto nekome "ekosustav" ne znaci nista.
13.04.2013 | 19:25
Eto, ja ti mogu malo reći. Oko multitaskinga mi nije jasno ćemu se diže galama, što mi znaći dva appa koja paralelno rade i žderu bateriju. Backup ne postoji i ne možeš ga prebaciti s jednog na drugi tlefon (Apple na Android). Kontakti idu bezbolno, u adresaru na mopu označiš sve u odvučeš ih na desktop, tada pošalješ s BT-om na Android. Android očajno raspolaže s memorijom, kako radnom tako i onom za skladištenje (to je blagodat usranog multitaskinga). Za appove moraš imati račun na MArketu otvoren, tj. gmail adresa s lozinkom isto vrijedi.
Nije me se dojmio koliko iOS. Ako tražiš dlaku u jajetu ili hoćeš piratske programe instaliravati (mada ni ovako nema neke prepreke za piratluk), Android je za to i stvoren. Roota se navodno bez problema, zamjenski ROM (ili kako se već zove) može imati veće ili manje nedostatke (u glavno je i to posrano), stabilnost je kako imaš sreće. Kad uspiješ sve uglazbiti i kad ti ne rade neke manje važne stvari (tipa GPS i/ili kamera) tada uživaš u blagodati "otvorenosti".
13.04.2013 | 19:44
mislio sam na povlacenje backupa sa samsunga S2 na S3 recimo.
13.04.2013 | 19:48
Da li je netko probao na android uređaj instalirati ovaj novi Ubuntu za mobilne uređaje?
13.04.2013 | 20:47
kinsif kaže:
kakav je multitasking? kako se uopce dolazi do aplikacija koje su u multitaskingu? backup? prelazim sa jednomg telefona na drugi, kako vucem backup? dali je istina da se OS uspori nakon nekog vremena? dali je potrebno nekakvo odrzavanje OS-a? normalno se sa nasim karticama mogu kupovati aplikacije? nekakve konkretne stvari koje se koriste svakodnevno nas mogu zanimati! "otvorenost" mi ne znaci nista kao sto nekome "ekosustav" ne znaci nista.

Ono sto sam zelio reci jest da android odlicno radi za nekoga tko ima "apple" mindset, dakle zelis uredjaj koji radi da nista ne diras i ne zelis dirati. Ljudi koji govore da ti treba jako hardver, da ti treba vise memorije, da se rusi, su ljudi koji su kupili android jer su zeljeli cackati i onda svi problemi proizlaze iz toga. Ako te poput mene ne zanima otvorenost, rootanje, i što ti ja znam što sve ne već te zanima smartphone koji obavlja svoje predviđene funkcije, onda iz osobnog iskistva mogu reći da radi odlično, tj. ne vidim niti jedan način na koji bi me iPhone služio bolje - pritom napominjem da govorim o subjektivnom dojmu koji je vezan za moj način korištenja za kojeg možda naivno vjerujem da je ono što 90% ljudi treba.

Da pokušam odgovoriti na tvoja pitanja: Ne znam što bih rekao o multitaskingu, s obzirom da sam ja single tasking organizam. Više programa odjednom može biti pokrenuto, valjda je to to? Pokrenute aplikacije se vide pritiskom na neku tipku, ne znam više koju jer ne koristim tu opciju (sašto bi mi trebao popis otvorenih aplikacija?)
Sony Bridge ima opcije Backup i Restore, nisam ih isprobavao jer nemam na telefonu nikakve podatke koji bi zahtjevali backup osim kontakata.
Meni se ništa nije usporilo vjerojatno zbog razloga opisanih u prvom odlomku.
Koliko ja vidim nikakvo "održavanje" nije potrebno.
Za kupovinu na storeu također ne znam jer sve što mi treba je besplatno ali vjerujem da tamo nema nikakvih ograničenja.
13.04.2013 | 21:09
smayoo kaže:
Da li je netko probao na android uređaj instalirati ovaj novi Ubuntu za mobilne uređaje?

Postupak ti je ovdje: wiki.ubuntu.com/Touch/Install no nisam isprobavao jer nemam hardver za to
13.04.2013 | 22:50
Trenutno koristim Galaxy s2 pa da i ja dam par odgovore,fabricki je otkljucan i nije root-ovan na JB 4.2.1

- Nije istina da se ne moze povuci backup sa iPhone na android(bar veci dio)Kada sam prvi put povezao s2 sa Mac-om preko Keis-a ,prepoznao je zadnji backup od 4S i prebacio sve mail acc,kontakte i bookmarks-e.
- Backup radis preko programa zavisno od brand-a mobitela(kao na itunes jednim klikom)
- Multi tasking bar na S2 radi na duzi pritisak Home tipke,i super izgleda jer ima prikaz sta je otvoreno a gase se app samo na slide u jednu stranu.
- Baterija drzi do dva dana sa ukljucenim svim osim BT-a(gesture sa ziroskopom,prepoznavanje lica,eye detection za iskljucivanje ekrana...)
- Zna usporiti ako si bas otvarao 100 aplikacija,zahtjevne igre....To se naj vise vidi prilikom otvaranja imenika,cudno ali tako je
- Store je lijepo organizovan i ima skoro sve sto sam koristio na iPhone
- Definitivno dobar Telefon JB je puno bolje optimizovan nego ICS,ekran je odlican,crna boja fenomenalna.
Zamjerka definitivno na kuciste,plastika je uzasna ali u dobrom case-u ok je onda.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.04.2013 | 23:14
Za sve koji razmisljaju o Androidu, preporucio bih da pogledaju i isprobaju HTC One. Danas sam se sa istim 'igrao' u City Centru na zapadu ZG-a. Fantastican smartphone. Od kucista, izrade pa na dalje. Uskoro nam u firmu stize pa cu ga i detaljnije provjeriti.

Ako je HTC rijesio svoje probleme sa baterijom, mislim da se vracam HTC-u. Stvarno jako lijep i kvalitetan mobitel. Jedino sto me brine je BlinkFeed i koliko bandwitha isti trosi.
14.04.2013 | 15:34
@Mileni:

Jel pricamo o ovome?

www.htc.com/us/smartphones/htc-one/
  • mileni
  • Posjetitelj
14.04.2013 | 15:38
Da
14.04.2013 | 15:45
One X bi recimo savjetovao zaobilazenje u sirokom luku. Imao ga dva tjedna. Baterija totalna koma, skripi, bleeding na rubu ekrana. Brzo ga se rijesio preko oglasa.
  • mileni
  • Posjetitelj
14.04.2013 | 15:49
U potpunosti se slazem sa tobom. Mislim da sam u ovom topicu vec napisao problem sa baterijom i HTC-ovim mobitelima. Nije samo HOX u pitanju, vec i stariji flagship mobiteli (DHD, Sensation).
14.04.2013 | 20:20
Evo da ja ispričam svoju pustolovinu sa Androidom

Prvi smartphone koji sam imao bio je iPhone 3GS, zatim iPhone 4 pa HTC Evo 3D, pa opet iPhone 4, zatim Sony Xperia P i sad sam trenutno na iPhone-u 4S, u međuvremenu sam koristio i dosta drugih "Androida" jer sam radio na par aplikacija za Android, moja zadnja aplikacija koju sam radio podržava Android 2.1 i novije, među njima se nalazi točno 2710 različitih uređaja, da dobro sam napisao 2710, tko je developer sve će mu biti jasno...

Što se tiče mog iskustva sa korištenjem Androida, uff, ne znam odakle bih počeo, evo ovako, jedina dobra stvar sa Androidom je to što mi je baterija znala izdržat po par dana zato što nisam ništa koristio na njemu...

Aplikacije i "user experience" na Androidu I iOS-u se ne mogu ni uspoređivati, to su dva različita svijeta.
14.04.2013 | 20:45
kako za koga,i kako kome sta treba od telefona:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 23 minuta
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO