Android
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Android

• mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 22:36
I jedno i drugo. Naravno, cisto subjektivan dojam
13.04.2013 | 01:42
Boškardin kaže:
Mislim da bi se konačno Jabučnjak mogao otvoriti prema Androidu jer mnogi koriste ne Apple pametne telefone i tablete koji rade savršeno u simbiozi sa Mac platformom.

Nisam shvatio što ovo znači, tj. na koji je način Jabučnjak "zatvoren" prema Androidu?
13.04.2013 | 04:50
Riba htio je valjda reci da vecina clanova Jabucnjaka ne gleda blagonaklono na Android, kao ni na ljude koji napisu nesto pohavlno o tome
13.04.2013 | 10:43
Pa naravno, kad to vrijeđa njihove vjerske osjećaje.
13.04.2013 | 11:29
drlovric kaže:
Riba htio je valjda reci da vecina clanova Jabucnjaka ne gleda blagonaklono na Android, kao ni na ljude koji napisu nesto pohavlno o tome

Nisam to primjetio, pa evo ova tema je živi dokaz.
13.04.2013 | 11:29
sve sami funboy-evi
13.04.2013 | 11:54
Boškardin kaže:
Mislim da bi se konačno Jabučnjak mogao otvoriti prema Androidu jer mnogi koriste ne Apple pametne telefone i tablete koji rade savršeno u simbiozi sa Mac platformom..

Mislim da se ne bi trebao. Zasto? Onda bi neki trazili da se raspravlja o stajskom gnoji.
Evo tebi sansa, napravi svoj forum i lamenturan o Androidu do mile volje. Mozes ga nazvati Androidnjak, Androj, Angroiot....
13.04.2013 | 12:01
A zašto ne bismo raspravljali o stajskom gnojivu? Raspravljamo ponekad i o politici. A to definitivno smrdi više od stajskog gnojiva.
13.04.2013 | 12:03
Bila je retorika.
13.04.2013 | 12:52
iAndroid:)
13.04.2013 | 13:20
Koliko ja razumijem stvari, ovaj forum je zajednica KORISNIKA proizvoda sa jabukom.

Nije svrha foruma da se prica samo o Apple. Pa zato i imamo temu Razno, zar ne?

(Operateri, mobiteli, Generali, Haag, Rat u HR, Rat u Bosni, Auto gume, GPS navigacije, Ratni profiteri, Piraterija, Glazba, itd itd.)

Pa evo, Riba je prvi pokrenuo temu o Andridu.

Ja bi, drage volje, dao par savjeta o stajskom djubrivu, ali ne bi sada da plagiram tudje ideje
13.04.2013 | 17:54
ma dapace. osobno bi volio da se vise prica o androidu jer ga slabo znam, ali da neko konkretno kaze u kojem mu je segmentu taj OS bolji, jer kao sto kazete "ekosustav" je fazon na koji se mozda furaju apple fanatici, ali kod andoid fanatika cujem cesto "otvorenost", ali osim laganog piratiziranja i pimpanja UI-a (n zanima me ni jedno ni drugo) ne shvacam bas o cemu se radi.

ovo o cemu govori riba ima smisla jer postoji puno ljudi koji ne zele ili ne mogu dati velike novce za novi telefon, i tu apple nema izgleda.

kakav je multitasking? kako se uopce dolazi do aplikacija koje su u multitaskingu? backup? prelazim sa jednomg telefona na drugi, kako vucem backup? dali je istina da se OS uspori nakon nekog vremena? dali je potrebno nekakvo odrzavanje OS-a? normalno se sa nasim karticama mogu kupovati aplikacije? nekakve konkretne stvari koje se koriste svakodnevno nas mogu zanimati! "otvorenost" mi ne znaci nista kao sto nekome "ekosustav" ne znaci nista.
13.04.2013 | 19:25
Eto, ja ti mogu malo reći. Oko multitaskinga mi nije jasno ćemu se diže galama, što mi znaći dva appa koja paralelno rade i žderu bateriju. Backup ne postoji i ne možeš ga prebaciti s jednog na drugi tlefon (Apple na Android). Kontakti idu bezbolno, u adresaru na mopu označiš sve u odvučeš ih na desktop, tada pošalješ s BT-om na Android. Android očajno raspolaže s memorijom, kako radnom tako i onom za skladištenje (to je blagodat usranog multitaskinga). Za appove moraš imati račun na MArketu otvoren, tj. gmail adresa s lozinkom isto vrijedi.
Nije me se dojmio koliko iOS. Ako tražiš dlaku u jajetu ili hoćeš piratske programe instaliravati (mada ni ovako nema neke prepreke za piratluk), Android je za to i stvoren. Roota se navodno bez problema, zamjenski ROM (ili kako se već zove) može imati veće ili manje nedostatke (u glavno je i to posrano), stabilnost je kako imaš sreće. Kad uspiješ sve uglazbiti i kad ti ne rade neke manje važne stvari (tipa GPS i/ili kamera) tada uživaš u blagodati "otvorenosti".
13.04.2013 | 19:44
mislio sam na povlacenje backupa sa samsunga S2 na S3 recimo.
13.04.2013 | 19:48
Da li je netko probao na android uređaj instalirati ovaj novi Ubuntu za mobilne uređaje?
13.04.2013 | 20:47
kinsif kaže:
kakav je multitasking? kako se uopce dolazi do aplikacija koje su u multitaskingu? backup? prelazim sa jednomg telefona na drugi, kako vucem backup? dali je istina da se OS uspori nakon nekog vremena? dali je potrebno nekakvo odrzavanje OS-a? normalno se sa nasim karticama mogu kupovati aplikacije? nekakve konkretne stvari koje se koriste svakodnevno nas mogu zanimati! "otvorenost" mi ne znaci nista kao sto nekome "ekosustav" ne znaci nista.

Ono sto sam zelio reci jest da android odlicno radi za nekoga tko ima "apple" mindset, dakle zelis uredjaj koji radi da nista ne diras i ne zelis dirati. Ljudi koji govore da ti treba jako hardver, da ti treba vise memorije, da se rusi, su ljudi koji su kupili android jer su zeljeli cackati i onda svi problemi proizlaze iz toga. Ako te poput mene ne zanima otvorenost, rootanje, i što ti ja znam što sve ne već te zanima smartphone koji obavlja svoje predviđene funkcije, onda iz osobnog iskistva mogu reći da radi odlično, tj. ne vidim niti jedan način na koji bi me iPhone služio bolje - pritom napominjem da govorim o subjektivnom dojmu koji je vezan za moj način korištenja za kojeg možda naivno vjerujem da je ono što 90% ljudi treba.

Da pokušam odgovoriti na tvoja pitanja: Ne znam što bih rekao o multitaskingu, s obzirom da sam ja single tasking organizam. Više programa odjednom može biti pokrenuto, valjda je to to? Pokrenute aplikacije se vide pritiskom na neku tipku, ne znam više koju jer ne koristim tu opciju (sašto bi mi trebao popis otvorenih aplikacija?)
Sony Bridge ima opcije Backup i Restore, nisam ih isprobavao jer nemam na telefonu nikakve podatke koji bi zahtjevali backup osim kontakata.
Meni se ništa nije usporilo vjerojatno zbog razloga opisanih u prvom odlomku.
Koliko ja vidim nikakvo "održavanje" nije potrebno.
Za kupovinu na storeu također ne znam jer sve što mi treba je besplatno ali vjerujem da tamo nema nikakvih ograničenja.
13.04.2013 | 21:09
smayoo kaže:
Da li je netko probao na android uređaj instalirati ovaj novi Ubuntu za mobilne uređaje?

Postupak ti je ovdje: wiki.ubuntu.com/Touch/Install no nisam isprobavao jer nemam hardver za to
13.04.2013 | 22:50
Trenutno koristim Galaxy s2 pa da i ja dam par odgovore,fabricki je otkljucan i nije root-ovan na JB 4.2.1

- Nije istina da se ne moze povuci backup sa iPhone na android(bar veci dio)Kada sam prvi put povezao s2 sa Mac-om preko Keis-a ,prepoznao je zadnji backup od 4S i prebacio sve mail acc,kontakte i bookmarks-e.
- Backup radis preko programa zavisno od brand-a mobitela(kao na itunes jednim klikom)
- Multi tasking bar na S2 radi na duzi pritisak Home tipke,i super izgleda jer ima prikaz sta je otvoreno a gase se app samo na slide u jednu stranu.
- Baterija drzi do dva dana sa ukljucenim svim osim BT-a(gesture sa ziroskopom,prepoznavanje lica,eye detection za iskljucivanje ekrana...)
- Zna usporiti ako si bas otvarao 100 aplikacija,zahtjevne igre....To se naj vise vidi prilikom otvaranja imenika,cudno ali tako je
- Store je lijepo organizovan i ima skoro sve sto sam koristio na iPhone
- Definitivno dobar Telefon JB je puno bolje optimizovan nego ICS,ekran je odlican,crna boja fenomenalna.
Zamjerka definitivno na kuciste,plastika je uzasna ali u dobrom case-u ok je onda.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.04.2013 | 23:14
Za sve koji razmisljaju o Androidu, preporucio bih da pogledaju i isprobaju HTC One. Danas sam se sa istim 'igrao' u City Centru na zapadu ZG-a. Fantastican smartphone. Od kucista, izrade pa na dalje. Uskoro nam u firmu stize pa cu ga i detaljnije provjeriti.

Ako je HTC rijesio svoje probleme sa baterijom, mislim da se vracam HTC-u. Stvarno jako lijep i kvalitetan mobitel. Jedino sto me brine je BlinkFeed i koliko bandwitha isti trosi.
14.04.2013 | 15:34
@Mileni:

Jel pricamo o ovome?

www.htc.com/us/smartphones/htc-one/
  • mileni
  • Posjetitelj
14.04.2013 | 15:38
Da
14.04.2013 | 15:45
One X bi recimo savjetovao zaobilazenje u sirokom luku. Imao ga dva tjedna. Baterija totalna koma, skripi, bleeding na rubu ekrana. Brzo ga se rijesio preko oglasa.
  • mileni
  • Posjetitelj
14.04.2013 | 15:49
U potpunosti se slazem sa tobom. Mislim da sam u ovom topicu vec napisao problem sa baterijom i HTC-ovim mobitelima. Nije samo HOX u pitanju, vec i stariji flagship mobiteli (DHD, Sensation).
14.04.2013 | 20:20
Evo da ja ispričam svoju pustolovinu sa Androidom

Prvi smartphone koji sam imao bio je iPhone 3GS, zatim iPhone 4 pa HTC Evo 3D, pa opet iPhone 4, zatim Sony Xperia P i sad sam trenutno na iPhone-u 4S, u međuvremenu sam koristio i dosta drugih "Androida" jer sam radio na par aplikacija za Android, moja zadnja aplikacija koju sam radio podržava Android 2.1 i novije, među njima se nalazi točno 2710 različitih uređaja, da dobro sam napisao 2710, tko je developer sve će mu biti jasno...

Što se tiče mog iskustva sa korištenjem Androida, uff, ne znam odakle bih počeo, evo ovako, jedina dobra stvar sa Androidom je to što mi je baterija znala izdržat po par dana zato što nisam ništa koristio na njemu...

Aplikacije i "user experience" na Androidu I iOS-u se ne mogu ni uspoređivati, to su dva različita svijeta.
14.04.2013 | 20:45
kako za koga,i kako kome sta treba od telefona:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 22 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (842)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO