13.04.2013 | 20:47
kinsif kaže:
kakav je multitasking? kako se uopce dolazi do aplikacija koje su u multitaskingu? backup? prelazim sa jednomg telefona na drugi, kako vucem backup? dali je istina da se OS uspori nakon nekog vremena? dali je potrebno nekakvo odrzavanje OS-a? normalno se sa nasim karticama mogu kupovati aplikacije? nekakve konkretne stvari koje se koriste svakodnevno nas mogu zanimati! "otvorenost" mi ne znaci nista kao sto nekome "ekosustav" ne znaci nista.
Ono sto sam zelio reci jest da android odlicno radi za nekoga tko ima "apple" mindset, dakle zelis uredjaj koji radi da nista ne diras i ne zelis dirati. Ljudi koji govore da ti treba jako hardver, da ti treba vise memorije, da se rusi, su ljudi koji su kupili android jer su zeljeli cackati i onda svi problemi proizlaze iz toga. Ako te poput mene ne zanima otvorenost, rootanje, i što ti ja znam što sve ne već te zanima smartphone koji obavlja svoje predviđene funkcije, onda iz osobnog iskistva mogu reći da radi odlično, tj. ne vidim niti jedan način na koji bi me iPhone služio bolje - pritom napominjem da govorim o subjektivnom dojmu koji je vezan za moj način korištenja za kojeg možda naivno vjerujem da je ono što 90% ljudi treba.
Da pokušam odgovoriti na tvoja pitanja: Ne znam što bih rekao o multitaskingu, s obzirom da sam ja single tasking organizam. Više programa odjednom može biti pokrenuto, valjda je to to? Pokrenute aplikacije se vide pritiskom na neku tipku, ne znam više koju jer ne koristim tu opciju (sašto bi mi trebao popis otvorenih aplikacija?)
Sony Bridge ima opcije Backup i Restore, nisam ih isprobavao jer nemam na telefonu nikakve podatke koji bi zahtjevali backup osim kontakata.
Meni se ništa nije usporilo vjerojatno zbog razloga opisanih u prvom odlomku.
Koliko ja vidim nikakvo "održavanje" nije potrebno.
Za kupovinu na storeu također ne znam jer sve što mi treba je besplatno ali vjerujem da tamo nema nikakvih ograničenja.