07.04.2013 | 22:09
drlovric kaže:
@Sank:
kada pricamo o STVARNIM potrebama, to danas za 99% korisnika pruzaju obje platforme. Ukoliko ista aplikacija ne postoji na obje platforme, onda 100% ima ekvivalent dostojan zamjene. Jako su rijetke ekskluzive...
Znaci pricam o koristenju Skype, Facebook, Twitter, Instagram, LiknkedIN, Dropbox, Viber, Whatsapp, mailovi, fotkanje, gtalk, surfanje, online banking, 1Password, igre i sl...
Eto, onda smo taj dio razjasnili. Što se tiče STVARNIH potreba ti nemaš razloga prelaziti na drugu platformu, jedino je došlo vrijeme da zamjeniš staru četvorku za novu peticu, premda bi i čertvorka bila dobra, ali se već izgrebala, tipka joj šteka, a tebi se ne da zezati sa servisom.
Meni je iskreno pun k velicanja Apple i guranja prljavog rublja pod tepih, radi poboljsanja opceg dojma
Ne smijes reci da ti nesto ne valja, odmah opale paljbu po tebi
Koliko je meni poznato jer pratim forume, a i vijesti po netu, Apple je jedna od najviše kritiziranih kompanija. Ima tu opravdanih kritika, a ima i onih koje proizlaze iz nekakvih predrasuda i pogrešnih uvjerenja ili osobnog dojma ili prevelikih očekivanja. Ima tu i Funboya i Hatera i onih koji misle da su pozvani druge uvjeriti da im nešto valja ili ne valja. Mislim da ne trebaš previše osobno shvaćati one koji se ne slažu s tobom i sve pet. Dok god si ti zadovoljan sve drugo je nebitno.
Ja Apple volim, prvi Mac mi je bio IIc sa 128kb rama davno davno, imam iPhone od 3G (nisam uopce mijenjao mob niti platformu), imam i iPode, TC, iPad, rMBP... Moja kcerka od 5 godina koristi samo Apple stvari. I samim tim dajem sebi za pravo da otvoreno pricam o stvarima koje MENI ne valjaju.
U potpunosti se slažem s tobom da imaš pravo kritizirati ili hvaliti što god hoćeš i pri tom dozvoliti i drugima istu slobodu, a da se ne osjetiš odmah prozvanim. Ja Apple ne volim, ja volim svoju ženu, djecu, familiju i sebe
No ja sam zato zadovoljan njihovim proizvodima i ekosustavom koji su oko njih stvorili.
Jesi ti nekada vidio ekran na S3 ili na Note? Da da vidis te vivid boje. Ona zuckasta nijansa na 4S je pravo smece u usporedbi sa ovim. i5 je osjetno popravio stvari sto se toga tice. I da si TADA rekao ponosnom vlasniu 4S da mu ekran nije nesto, oci bi ti izvadio
Naravno da sam vidio ekrane i od S3 i od Notea i još nekih dobrih smartphonea. Ovi noviji ekrani još su i bolji barem što se tiče rezolucije, veći dpi nego kod iPhonea. Ono što se meni osobno ne sviđa jest ta prevelika zasićenost boja premda bih se vjerojatno s vremenom i na to navikao baš kako sam se svojevremeno navikao na žućkasti ekran iPhonea pa mi je na kraju čak bio i draži od hladnoplavog prethodnika. No, sve su to pojedinosti koje jako ovise o osobnim preferencijama i ukusima pa je svaka kritika na to zapravo tek ispoljavanje svog osobnog dojma i ne treba očekivati sveopće odobravanje.
Ali tesko je ljudima objasniti da mjesto za poboljsanje uvijek ima
Ne shvaćam odakle ti uopće potreba da nekog u nešto uvjeravaš naročito u to što spominješ. Pa podrazumijeva se da se za svaku stvar uvijek može naći neko drugo rješenje tj. promjena, ali se ne može očekivati da će tu promjenu svi prihvatiti kao poboljšanje, nekima će sasvim prirodno takva promjena biti pogoršanje npr. nova veličina ekrana na iPhone 5. Glupo je samo da netko osjeća potrebu da druge uvjeri da misle isto jer je to nemoguće.
Mene npr. zabavlja to što me drugi smatraju fanboyem i sektašem jer sam eto vjeran Appleovom ekosustavu i više ga hvalim nego što ga kritiziram, a ja to činim samo zato jer sam njime zadovoljan pa bih volio da i drugi budu njime zadovoljni baš kao i ja. Znam i svjestan sam da je to nemoguće, ali eto, više volim širiti pozitivu nego negativu.
P.S.
Konstruktivna kritika uvijek je dobro došla!