Android
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Android

• User
  • Posjetitelj
07.04.2013 | 14:35
Riba kaže:
User kaže:
Slažem se s ostalima da za pravo Android iskustvo treba imat i dobar hardver.

Mnogi bi rekli da Xperia U nije dobar hardver, ali eto moj point je bio da je za normalnog korisnika (pretpostavljam da moj način korištenja spada u normalno, možda sam u krivu) i taj low end model radi izvrsno. Moguće da sam ja skromnih prohtjeva, ali sve što je bitno radi dobro, nikad mi nije ni palo na pamet pokrenuti 20 aplikacija na njemu. I ja sam se svakakvih horror priča naslušao, ali evo u mojem slučaju nisu bile točne.

Pa Xperia U nije loš hardver. Malo više RAM-a mu ne bi škodilo, ali generalno je mob sasvim OK. Naravno da je iskustvo dosta bolje na nekom flagship telefonu, ali to su kruške i jabuke ionako.

Pod lošim hardverom mislim na jeftilen Androide malih ekrana, niskih rezolucija i performansi od kojih ljudi očekuju čuda samo zato jer su na Androidu.
07.04.2013 | 14:48
saint kaže:
@zabac
Jesi li nekada koristio android,ali bas koristio par mjeseci.

Za ove nove modele predpostavljam da nisi,jer tako pricas.

Imam HTC Desire. Memorije ima vrlo malo, kartica za proširenje i ne radi kako bi se očekivalo (nije rootan). Vrlo malo se programa uopće može instalirati na njega. Izašao je 2010 i bio je HTC-ova perjanica s cijenom od 5.000kn. Uspoređujući ga s 3GS je cigla koja mi služi za navigaciju i to loše radi jer zakuhava. Ekran je svjetla točka cijelog telefona. Android je 2.2.2 bez mogućnosti nadogradnje jer to je Android i HTC je zaključio kako bi trebao ipak potrošiti novce i kupiti novi telefon (cigani), a do koje je verzije iOS-a 3GS dogurao 6.1.3? Da li je to zadnja verzija? Koji Android bazirani telefon iz 2009. se može legalno nadograditi na 4.2 Jelly Bean? Koliko Android baziranih telefona se uopće može nadograditi na novije verzije? Koliko Android baziranih telefona radi jedino i isključivo na Androidu, bez dodataka (software-skih) koje proizvođači postavlja u telefone i da li se oni mogu obrisati jer su višak?
07.04.2013 | 15:21
@Sank:

kada pricamo o STVARNIM potrebama, to danas za 99% korisnika pruzaju obje platforme. Ukoliko ista aplikacija ne postoji na obje platforme, onda 100% ima ekvivalent dostojan zamjene. Jako su rijetke ekskluzive...

Znaci pricam o koristenju Skype, Facebook, Twitter, Instagram, LiknkedIN, Dropbox, Viber, Whatsapp, mailovi, fotkanje, gtalk, surfanje, online banking, 1Password, igre i sl...

Meni je iskreno pun k velicanja Apple i guranja prljavog rublja pod tepih, radi poboljsanja opceg dojma Ne smijes reci da ti nesto ne valja, odmah opale paljbu po tebi

Ja Apple volim, prvi Mac mi je bio IIc sa 128kb rama davno davno, imam iPhone od 3G (nisam uopce mijenjao mob niti platformu), imam i iPode, TC, iPad, rMBP... Moja kcerka od 5 godina koristi samo Apple stvari. I samim tim dajem sebi za pravo da otvoreno pricam o stvarima koje MENI ne valjaju.

Jesi ti nekada vidio ekran na S3 ili na Note? Da da vidis te vivid boje. Ona zuckasta nijansa na 4S je pravo smece u usporedbi sa ovim. i5 je osjetno popravio stvari sto se toga tice. I da si TADA rekao ponosnom vlasniu 4S da mu ekran nije nesto, oci bi ti izvadio

Ali tesko je ljudima objasniti da mjesto za poboljsanje uvijek ima
07.04.2013 | 15:34
@Zabac:

Zasto sam kupio iPhone? Hmmm... Dobro pitanje.

Meni kad sve ide potaman, ja ubacim mali kamen u cipelu da me bar nesto u zivotu zulja. E sad sam taj kamencic negdje zagubio, pa sam kupio iPhone nadajuci se da cu postici isti efekt

S obzirom da si me argumentirano razuvjerio da sve moje primjedbe nisu validne, sad bi i ja tebe ponesto pitao.

Jesi ikada dao malom dijetu da se igra na iPhone pa ti In-App purchase naplati preko 90$ (za koje btw ne treba password kao potvrda kupnje), a Apple ne zeli napraviti refund. Vratili su pare ljudima u USA (jer su izgubili parnicu na sudu), ali ne i kod nas. Sreca pa sam imao US Account

Ja mozda imam iPhone pun eksplicitnog materijala, a ipak bi ga nekada dao mojoj kcerki da igra Temple Run. Trebam li strahovati da ce ona to vidjeti? Ili nesto pobrisati? Ili kupiti?

Dosao bi nekada dobro Guest Account jel tako?

Spominjao si i 30pinski konektor koji, po tebi, nije zastario.

Ako neko zeli pljunuti par stotina dolara za B&W sustav, jelda da mu je jako bitno koji ce se konektor tu nalaziti. Nece kupiti zvucnike sa konektorom koji je vec u mirovini. Ili koristiti neke adaptere pa je sve to pomalo klimavo

Imas li nesto, bilo sto, na iOS da tebi ne pase? Ili ti je sve onako idealno?
07.04.2013 | 16:24
@saint

probaj prema uputama u linku..citao sam onako nabrzaka,ali koliko se sjecam kod htca se root mogao raditi i bez kompa pa onda nije ni bitan os

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841076

@ riba

da,i meni se root danas cini manje potreban nego prije..kako je android dobijao mogucnosti tako se i potreba za tim smanjila..osobno imam pretpotopni htc hero pa je meni root zahvalan radi overclockiranja i hrpe sitnica koje su danas dostupne po defaultu..
07.04.2013 | 19:43
drlovric kaže:
@Zabac:

Jesi ikada dao malom dijetu da se igra na iPhone pa ti In-App purchase naplati preko 90$ (za koje btw ne treba password kao potvrda kupnje), a Apple ne zeli napraviti refund. Vratili su pare ljudima u USA (jer su izgubili parnicu na sudu), ali ne i kod nas. Sreca pa sam imao US Account

Spominjao si i 30pinski konektor koji, po tebi, nije zastario.

Imas li nesto, bilo sto, na iOS da tebi ne pase? Ili ti je sve onako idealno?

Je si dao malom djeteu puni pištolj za igranje? Kupi joj polovni iPhone i neka se igra do besvjesti. Ako ti je telefon za razonodu, onda te i ne brine kaj bude pobrizala i/ili kupila jer vrlo se jednostavno odjaviš od računa. Pošto imaš US Account, menaš brige!

S 30 pinskoim konektorom mi nije jasno, ali stvarno. Ako si prije par godina kupio B&W sustav, tada nisi ni mogao birati, a ako danas kupuješ , to nije ni važno jer više-manje podržavaju AirPlay.

Mene na iOS-u smeta kad moram precizno staviti kursot u tekst (s onim povečalom), a tekst je na rubu ekrana i onda to ne ide baš glatko. Na novom iP5 me smeta što su s donje strane stavili konektor za slušalice.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.04.2013 | 22:09
drlovric kaže:
@Sank:

kada pricamo o STVARNIM potrebama, to danas za 99% korisnika pruzaju obje platforme. Ukoliko ista aplikacija ne postoji na obje platforme, onda 100% ima ekvivalent dostojan zamjene. Jako su rijetke ekskluzive...

Znaci pricam o koristenju Skype, Facebook, Twitter, Instagram, LiknkedIN, Dropbox, Viber, Whatsapp, mailovi, fotkanje, gtalk, surfanje, online banking, 1Password, igre i sl...

Eto, onda smo taj dio razjasnili. Što se tiče STVARNIH potreba ti nemaš razloga prelaziti na drugu platformu, jedino je došlo vrijeme da zamjeniš staru četvorku za novu peticu, premda bi i čertvorka bila dobra, ali se već izgrebala, tipka joj šteka, a tebi se ne da zezati sa servisom.

Meni je iskreno pun k velicanja Apple i guranja prljavog rublja pod tepih, radi poboljsanja opceg dojma Ne smijes reci da ti nesto ne valja, odmah opale paljbu po tebi

Koliko je meni poznato jer pratim forume, a i vijesti po netu, Apple je jedna od najviše kritiziranih kompanija. Ima tu opravdanih kritika, a ima i onih koje proizlaze iz nekakvih predrasuda i pogrešnih uvjerenja ili osobnog dojma ili prevelikih očekivanja. Ima tu i Funboya i Hatera i onih koji misle da su pozvani druge uvjeriti da im nešto valja ili ne valja. Mislim da ne trebaš previše osobno shvaćati one koji se ne slažu s tobom i sve pet. Dok god si ti zadovoljan sve drugo je nebitno.

Ja Apple volim, prvi Mac mi je bio IIc sa 128kb rama davno davno, imam iPhone od 3G (nisam uopce mijenjao mob niti platformu), imam i iPode, TC, iPad, rMBP... Moja kcerka od 5 godina koristi samo Apple stvari. I samim tim dajem sebi za pravo da otvoreno pricam o stvarima koje MENI ne valjaju.

U potpunosti se slažem s tobom da imaš pravo kritizirati ili hvaliti što god hoćeš i pri tom dozvoliti i drugima istu slobodu, a da se ne osjetiš odmah prozvanim. Ja Apple ne volim, ja volim svoju ženu, djecu, familiju i sebe No ja sam zato zadovoljan njihovim proizvodima i ekosustavom koji su oko njih stvorili.

Jesi ti nekada vidio ekran na S3 ili na Note? Da da vidis te vivid boje. Ona zuckasta nijansa na 4S je pravo smece u usporedbi sa ovim. i5 je osjetno popravio stvari sto se toga tice. I da si TADA rekao ponosnom vlasniu 4S da mu ekran nije nesto, oci bi ti izvadio

Naravno da sam vidio ekrane i od S3 i od Notea i još nekih dobrih smartphonea. Ovi noviji ekrani još su i bolji barem što se tiče rezolucije, veći dpi nego kod iPhonea. Ono što se meni osobno ne sviđa jest ta prevelika zasićenost boja premda bih se vjerojatno s vremenom i na to navikao baš kako sam se svojevremeno navikao na žućkasti ekran iPhonea pa mi je na kraju čak bio i draži od hladnoplavog prethodnika. No, sve su to pojedinosti koje jako ovise o osobnim preferencijama i ukusima pa je svaka kritika na to zapravo tek ispoljavanje svog osobnog dojma i ne treba očekivati sveopće odobravanje.

Ali tesko je ljudima objasniti da mjesto za poboljsanje uvijek ima

Ne shvaćam odakle ti uopće potreba da nekog u nešto uvjeravaš naročito u to što spominješ. Pa podrazumijeva se da se za svaku stvar uvijek može naći neko drugo rješenje tj. promjena, ali se ne može očekivati da će tu promjenu svi prihvatiti kao poboljšanje, nekima će sasvim prirodno takva promjena biti pogoršanje npr. nova veličina ekrana na iPhone 5. Glupo je samo da netko osjeća potrebu da druge uvjeri da misle isto jer je to nemoguće.

Mene npr. zabavlja to što me drugi smatraju fanboyem i sektašem jer sam eto vjeran Appleovom ekosustavu i više ga hvalim nego što ga kritiziram, a ja to činim samo zato jer sam njime zadovoljan pa bih volio da i drugi budu njime zadovoljni baš kao i ja. Znam i svjestan sam da je to nemoguće, ali eto, više volim širiti pozitivu nego negativu.

P.S.
Konstruktivna kritika uvijek je dobro došla!
08.04.2013 | 01:14
Sank, mozes li mi objasniti sta je to ekosustav? Spomenuo si ga jedno sto puta a ja veze nemam na sta ti mislis. A iskreno mrsko mi googlati. Ja ko smayoo ,bojim se googla
08.04.2013 | 01:36
Ekosustav je termin iz biologije koju je jednom neki mulac iz Apple marketinga, valjda napušen, upotrijebio kako bi dobio onaj "wow" efekt kod fanboyeva, a s ciljem postizanja dvostruko većih redova pred apple storeovima uoči najavljenih datuma početka prodaje ove ili one điđe...
08.04.2013 | 02:08
Ma kontam ja sta je eko sustav iz biologije, ali ne kontam sta je ekosustav u appleu? Koje veze ima sa iphoneom i ostalim djidjama?
08.04.2013 | 05:08
@scarface:

Ekosustav je fora da te uvuku u svoju masinu da nigdje nista drugo ne kupujes u digitalnom obliku, osim od Apple.

Hoces aplikacije za iDzidze, ides u App Store.

Hoces aplikacije za Mac, ides u MAS.

Hoces casopise, knjige, glazbu, pravac iTunes Store.

Hoces serije, filmove, vise casopisa, opet iTunes (e tu te taj bajni Ekosustav ne hebe ako zivis u HR)

Hoces sve to sto si kupio gledati na velikom ekranu kupi Apple TV.

Besplatno od ekosustava dobijes iCloud. I nista vise :/

Mislim da si shvatio sve stvarne blagodati ekosustava

P.S. Ljudi koji su ulozili nekoliko desetaka tisuca dolara u glazbenu i filmsku kolekciju na iTunes Store, su pitali mogu li to ostaviti svojim nasljednicima nakon svoje smrti. Ekosustav je rekao da vlasnistvo umire sa vlasnikom... Ne znam da li se nesto promjenilo po tom pitanju.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.04.2013 | 09:09
@scarface

smayoov post je čista zajebancija premda ima i malo istine , a drlovric ti je dao odgovor, doduše s nešto ironije jer valjda bi sve navedeno zapravo trebali dobiti besplatno, ne znam. Sav sadržaj što se kupuje preko iTunesa jest nematerijalan i kupuje se zapravo njegovo korištenje, a ne posjedovanje. Onaj tko želi posjedovati mora otići u klasičnu trgovinu i kupiti sadržaj na nekom mediju CD, DVD ili BD, a časopis i knjigu na papiru pa će njegov osjećaj posjedovanja biti zadovoljen.

Ja nemam potrebu za posjedovanjem pa mi kupovina preko iTunesa odgovara. Dok sam kupovao časopise u papirnatom izdanju imao sam ih neko vrijeme pa sam ih na kraju arhivirao u Metisu. Žali bože drveća koje je moralo dati život za taj papir. Dnevne novine da i ne spominjem.

Knjige koje želim pustiti svojoj djeci svakako kupim u knjižari, a glazbu i video sadržaj želim koristiti, a ne posjedovati. Baš onu glazbu ili film koji su mi posebno dragi nabavim na mediju premda mi nitko ne može garantirati da će ih jednog dana moja djeca moći koristiti jer će vjerojatno hardware koji je potreban za njihovu upotrebu izumrijeti ili se toliko promijeniti da će postati samo plastični disk iz prošlih vremena.

Apple ne da prijenos sadržaja s jednog korisničkog računa na drugi, barem za sada pa onda to automatski isključuje nasleđivanje. No, ako se ne varam sav sadržaj se može prenijeti na lokalno računalo. Što se DRMa tiče, nema ga ili barem ga ja nisam osjetio kad sam od prijatelja amerikanca iskopirao neki njegov originalni sadržaj da bih ga pogledao tj. preslušao na mom hardwareu.

Siguran sam da Apple nije kriv što kod nas još uvijek nema iTunes trgovine. Vjerujem da su za to prije svega krivi naši izdavači kao i cijela garnitura dinosaura i fosila koji sjede u ZAMPu i ostalim institucijama koje na to imaju utjecaj i još u tome ne vide svog profita. Balkansko rezoniranje je vrlo jednostavno, zašto da na iTunes prodam 12 hit pjesama za 12€ kad ih na CDu mogu prodati za 16€ i to samo dva hita i deset šitova pa još CDa s po dva hita i deset šitova i zaradit više love

Nije Apple jedini sa ekosustavom, pa i Google ima svoj, a Microshit ima svoj. I svaki od njih gleda zarobiti svoje korisnike i privoliti da kupuju sadržaje samo kod njih. No, Apple za sada otišao najdalje i napravio najviše, Google je na dobrom putu, a Microshit kasni debelo i gubi se u svemu tome.
08.04.2013 | 12:25
Znaci najbolji ekosustav za mene imaju torrent sajtovi. Ne dam ni centa za neku pjesmu ili film u itunesima, ako ih mogu naci na torentu.
08.04.2013 | 14:51
To ćemo uzeti kao šalu jer ti, kao stari jabučar, znaš da na Jabučnjaku ne podupiremo raspačavanje ukradenih sadržaja, niti kršenje autorskih prava.

Inače, ja bi na sve to dometnuo da je čar tog tzv. "ekosustava" ne samo u tome da plaćaš nekom za "korištenje" glazbe, filma i sl, nego i da plaćaš za kojekakve piz... za koje mnogi (npr. ja) još uvijek ne shvaćaju kako je moguće da takvo što uopće ima komercijalnu vrijednost (tj. da itko to želi kupiti) - kao npr. ringtoneovi.
  • mileni
  • Posjetitelj
08.04.2013 | 16:41
Ja osobno na sami pojam ekosustava (bez obzira ciji je isti) ne gledam kroz prizmu placanja i novaca. MS-ov ekosustav ima jednu ogromnu prednost za developere, no u svemu ostalom kaska cak i za Ubuntu linuxom, a kamo li tek ne za Appleom.

Prednosti koje sam dozivio na Apple ekosustavu su laka povezivost raznih iGadgeta koje koristim sa macom, iCloud koji je solidan i sl. stvarcice. I koliko god neki bili protiv toga, (vjerujem ogromnoj) vecini ovo odgovara. I sam sam u ovom slucaju dio te vecine.

Negativne stvari nisu u placanju. Svatko zeli naplatiti svoj rad, pa to ne uzimam za zlo. Cak su i cijene uglavnom smijesno niske za vecinu stvari koje 'prosjecna Djurdja' treba.

Negativne stvari vidim u zatvorenosti tog Apple sustava. Malo prevelikoj. I ovdje ne mislim samo na iOS. No kad sve zbrojim, meni ima puno vise prednosti od negativnosti.
08.04.2013 | 17:16
Nego, kada smo vec Ribi upropastili temu, volio bi cuti vasa misljenja na ovu moju situaciju sa nedavno kupljenom Retinom.

Kupio sam rabljen comp, star nepuna 2 mjeseca. Kupio sam i AppleCare uredno aktivirao i sa te strane stvarno nemam primjedbi.

Medjutim, cudan mi je AppStore, tj. ponasanje aplikacija instaliranih van njega...

1. Apple kaze da uz SVAKI kupljeni Mac dodje OS X + iLife paket. Ja kada sam se prvi put logirano u AppStore, uredno me obavijestio da je aplikacije prebacio na prijasnjeg vlasnika, i da ja svaku trebam kupiti ponovo. Nije da mi trebaju, ali mi je malo ciganski. Jel to tako treba biti?

2. Imam originalni Office 2011 (instaliran sa image napravljenog od DVD medija). Aktiviran je, radi update normalno (iz Office sucelja). AppStore ga uopce ne vidi. Ista stvar sa Adobe Lightroom 4. Mislio sam da ce update svega ici preko AppStore, pa sam onda skuzio da samo tamo kupljene aplikacije se mogu nadogradjivati na taj nacin.

3. Medjutim, kolega koji je kupio Mac htio je da ima puno upgrades (Amer koji se tripuje da je napredni korisnik). Klikao je svasta nesto od dodatnih opcija pa je tako greskom kupio i Aperture 3, kao i iPad Camera Connection Kit

S obzirom da mu taj Aperture ne treba, poklonio ga je meni. E sad, vec je bio instaliran i aktiviran na njegovom comp, tako da je to pravno gledano kod mene piratska kopija. Medjutim, iako instaliran sa image fajla, update radi normalno preko AppStore.

Isto tako neke igre koje sam instalirao van AppStore se uredno nadogradjuju. Cak i jedna piratska. Tko je tu lud?
08.04.2013 | 18:51
Lovricu , i kod mene je slicno. I sam ne kontam kako neke aplikacije app store registruje kao kupljene a neke ne.
08.04.2013 | 21:27
@drlovric

aplikacije kojih nema u mac app storeu se logicno ne mogu updateati preko njega. one koje su prisutne a instalirao si ih ili prije app storea, ili mimo njega, mogu se updateati.
za piratske aplikacije pretpostavljam da je stvar u tome da su hackeri "dobro" odradili svoj "posao".

nije piratiziranje ako netko sa svojim accountom instalira na stroj aplikaciju koju je kupio. ne znam tocno broj, ali mislim da imas pravo instalirati kupljenju aplikaciju na 5 uredjaja (fakat nisam siguran u ovaj broj).
ja na taj nacin instaliram obitelji aplikacije koje sam kupio.
11.04.2013 | 17:12
Ovo me zabavilo...

Samsung Android Screen Sizes:

2.8
3.14
3.2
3.4
3.5
3.6
3.65
3.7
3.97
4
4.2
4.27
4.3
4.5
4.52
4.65
4.8
5
5.3
5.5
5.8
6.3
7
7.7
8
10
10.1

I kako bih se ja kao developer aplikacija trebao postaviti? Da razvijam za 2,8" ili za 10,1"? Ili da ne koristim prednosti niti jednog posebno, nego da opalimo negdje u sredini pa recimo da je idealno 5"? Bljuje mi se od takvog pristupa. To je vrlo slična situacija onoj kada je PC uzeo maha zbog niske cijene i gomile konfiguracija i izbora... pa su svi mogli izabrati "taman ono što žele", ali to zapravo nikada nije radilo kako treba niti se taj hardver koristio do kraja kako je zamišljeno. Zato volim Appleovu zatvorenost i disciplinu.
11.04.2013 | 18:28
Nisi mjerilo jer si pristran.
  • User
  • Posjetitelj
11.04.2013 | 22:19
dpasaric kaže:
Ovo me zabavilo...

Istina je da je layoute za Android nešto teže radit nego za iOS, ali iz osobnog iskustva mogu reć nije ni toliko teško koliko sam očekivao da će bit.

Android layouti se i rade na način da su prilagodljivi skaliranju i zato pri njihovoj izradi moraš balansirat između čeprkanja po XML-u i GUI editora. Za sve ove veličine ekrana koje si naveo u praksi ćeš radit otprilike 2 (smartphone i tablet) ili 3 (mali ekran, veliki ekran i tablet) različita layouta. Nekad se možeš izvuć i sa samo jednim layoutom za sve veličine ekrana, ako ti tableti nisu bitni npr. ili se poklopilo tako da se i na njima dobro skalira
  • mileni
  • Posjetitelj
11.04.2013 | 22:48
Za smartphonove skaliranje je ok, no skaliranje aplikacija radjenih za smartphone na tablet nikako ne moze biti ok. Zato Android tableti nikako da naprave neki veci uspjeh na tom trzistu, ni priblizno ono sto je Android napravio na smartphone trzistu.

No kolega je u pravu, nije neki velik problem napraviti za to prikladan app. Na iOS-u ima isto sad vec dosta rezolucija, 3gs, ip4, ip5, ipad 1/2/mini, ipad retina. Za to sve treba takodjer napraviti. Puno manje rezolucija nego na androidu, no bit ce ih sigurno jos, jer Apple ce kad tad povecat dpi samo kako bi pratio konkurencijiu + dodatno povecati ekran na iPhoneu kad tad

No i kad radim nesto za android, u obzir uzimam samo 'popularnije' rezolucije, pa sve prakticki izadje jednako kao da radim za iOS
12.04.2013 | 01:13
3Gs ispada van iz kombinacije kada izleti novi iphone, ipad 1, 2 i ipad mini imaju istu rezoluciju.
tako da postoje 3 rezolucije za iphone i dvije za ipad. cisto da budem sitnicav
  • mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 02:49
Provjeri slah (/) kod nabrajanja ipada. Sve jedno te ista rezolucija, naravno. No 2 rezolucije za iPad + 3 za iPhone = 5 razlicitih. Nije bas malo. I 3gs nikako ne ispada iz kombinacije, jos uvijek ne. Previse ih se prodalo da ne racunas na iste
12.04.2013 | 12:58
Mislim da bi se konačno Jabučnjak mogao otvoriti prema Androidu jer mnogi koriste ne Apple pametne telefone i tablete koji rade savršeno u simbiozi sa Mac platformom. Na primjer:

Fast File Transfer

Brzi prijenos datoteka je alternativa za Bluetooth datoteka slanje. Aplikacija koristi Wi-Fi za uspostavu veze između uređaja, ali ne treba internet. Zbog velike brzine, ova tehnologija se posebno preporučuje za slanje velikih datoteka.
Značajke:

Do 20x brzina bluetooth, jednostavno postavljanje, prijemnik je neovisan, nema potrebe za zajedničkom Wi-Fi vezom, primatelji ne moraju imati app instaliran, pošalji jednu ili više datoteka, prikazuje QR kodove za brže primanje.......

AirDroid
AirDroid je brz, besplatan app koji vam omogućuje bežično upravljanje Android pametng telefona ili tableta iz vašeg omiljenog preglednika.
Uživajte u nastavku značajkama nakon instalacije iz udobnosti svojeg omiljenog web preglednika na Windows / Mac / Linux računalo ili drugi uređaji.

Sinkronizacija između Mac i Andrioda je skoro moguća sa sve što poželite i iz mojeg skromnog iskustva funkcionira savršeno.
  • mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 13:00
Sinkronizacija nije nikakav problem, cak i izmedju iOS-a i Androida. No mene android ne odusevljava toliko, jer mi njegove silne funkcije jednostavno nisu potrebne pa mi je android tezi overkill. Blackberry novi cekam da dodje, cisto da ga testiram. Nedavno sam u rukama imao playbook, fantastican mali uredjaj
12.04.2013 | 13:19
čisto da ne bude dosadno, eto i novi phableti www.gadgeterija.net/2013/04/12/samsung-p...-i-6-3/#.UWfcbxynCwt
12.04.2013 | 17:37
mileni kaže:
Provjeri slah (/) kod nabrajanja ipada. Sve jedno te ista rezolucija, naravno. No 2 rezolucije za iPad + 3 za iPhone = 5 razlicitih. Nije bas malo. I 3gs nikako ne ispada iz kombinacije, jos uvijek ne. Previse ih se prodalo da ne racunas na iste

kiks sori!
brijem da iOS7 nece ici na 3Gs, ali mogu ugodno iznenaditi nikada se ne zna.

ali opet, 5 rezolucija i prakitcki 3 omjera... no dobro, kod imas neki top model androida nemas brige jer znas da ce developeri pokriti tvoj model.

svejedno, tek sam prije par mjeseci kupio peticu i dok je ne izlizem (i dok me dobro sluzi), ne mislim mijenjati!
  • mileni
  • Posjetitelj
12.04.2013 | 18:17
Peticu cu dobiti sutra, u svrhu testiranja aplikacija. No svoj iP4s ne bih ni za pet petica mijenjao. Ukratko, cim dovrsim sa testiranjem, petica ide zeni. iP4s i dalje ostaje moj sve dok ne crkne, ili dok Apple ne odustane od 16:9 omjera sa presmijesnom rezolucijom
12.04.2013 | 21:46
mislis smijesan omjer ili rezolucija?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 42 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, Riba, Anonimci (766)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO