Dvojno drzavljanstvo nakon ulaska u EU
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dvojno drzavljanstvo nakon ulaska u EU

08.05.2013 | 05:31
Nacuo sam da ce, nakon ulaska RH u EU, gradjani sa dvojnim drzavljanstvom morati se odluciti za jedno.

Tj. da dvojno drzavljanstvo nece vise postojati.

Da li je to istina? Zna li neko nesto vise o tome?

Hvala puno!
08.05.2013 | 08:26
DA. I do sad je bila to nakarada. Imati dvojno državljanstvo. Ni vrit, ni mimo!
08.05.2013 | 09:22
@Zabac:

Ima li neki sluzbeni izvor o svemu tome? Zakon? Zvanican datum?

Ne mogu pronaci nista oficijalno na tu temu.
08.05.2013 | 11:56
Koliko znam, do daljnjega sve ostaje po starom. I po hrvatskim i bosanskim zakonima. Ako se naknadno ne predomisle.
  • campo
  • Posjetitelj
08.05.2013 | 15:48
dvojno državljanstvo nema veze sa EU. svaka zemlja odlučuje o tome zasebno. većina zemalja ima instituciju dvojnog državljanstva a neke imaju zakon da ako se odlučiš za njihovo mkoraš donijeti ispis iz dotadašnjeg ( vrlo mali broj zemalja) u nazad desetak godina neke su nove zemlje prihvatile dvojna ( i trojna ili bilo kolika državljanstva) znači da su to besmislice i patke. institucija državljanstva nema veze sa nikakvom pripadnosti nego je status u nekoj zemlji ako do tada nisi bio njihov državljanin. A bilo bi glupo ukidati jer npr djeca koja imaju multidržavljanstvene roditelje nebi mogla imati oba što je svagdje u svjetu običaj da po roditelju imaš automatski pravo na državljanstvo
08.05.2013 | 16:58
a sta cemo mi sa trojnim?
08.05.2013 | 22:28
ne vjerujem da bi trebalo to biti ikakav problem, pogotovo ako su drzavljanstva izvan granica EU, ja imam aus i hrv tako da sam miran
09.05.2013 | 13:13
Ja načuh da će žitelji BiH trebat vize za HR. Kao 100%!
Navodno se od 1.7. ukida sporazum o ukidanju viza između dvaju zemalja. Problem neće jedino imati oni s biometrijskim putovnicama.

Shodno tome, bojim se i zbogom dvojna državljanstva. Ili ipak ne postoji veza.

Moji su s očeve strane svi odozdola. Stric radi u Pločama, a živi blizu Ljubuškog. Sestrične i bratići se školuju/studiraju dijelom u Splitu dijelom u Mostaru. Tako već decenijama. Iskreno za dosadašnjeg života proveli su vremena 50/50 HR/BiH, te smatram kao i on da su mu obje države drage.
Zbog takvih slućajeva smatram da se taj sporazum nebi trebao ukidat. Ionako je Hercegovina trebala biti na svim kartama sastavni dio Hrvatske, samo povijest nije tako htjela.
09.05.2013 | 14:39
@JOHN:

Pa BiH gradjanima ni sada ne treba viza za EU. Zasto bi im trebala za HR, koje ce biti clanica EU? :O

Nema mi to logike nikakve...
09.05.2013 | 15:27
drlovric kaže:
@JOHN:

Pa BiH gradjanima ni sada ne treba viza za EU. Zasto bi im trebala za HR, koje ce biti clanica EU? :O

Nema mi to logike nikakve...

Pa netreba ti karikiram za dan-dva, a za više dana?

Ono što sam čuo to sam se potrudio naći maloprije na netu.
Pa čitaj i vodi raspravu sa autorom članka. Ja sam samo prenjeo ono što sam čuo, a sada i pročitao.

Citat:

Državljani BiH koji nemaju biometrijske putovnice od 1. srpnja trebat će vize za ulazak u Hrvatsku. Odlučila je to Vlada na današnjoj sjednici stavivši izvan snage dosadašnji Sporazum između Hrvatske i BiH, javlja Jutarnji list.

Radi se o završnom glancanju hrvatskog viznog sustava uoči ukaska u EU. Naime, državljani BiH koji nemaju biometrijske putovnice trebaju vize za ulazak u EU. Ovdje valja reći da bezvizni režim ostaje za državljane BiH koji imaju biometrijske putovnice.

"Hrvatska se kontinuirano zalaže za razvoj dobrosusjedskih odnosa s BiH. Stoga smo i predložili irskom predsjedništvu da se državljanima BiH omogući prelazak granice samo s osobnom iskaznicom i nakon ulaska Hrvatske u EU. Za to je potrebna jednoglasna odluka država članica", kazao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova.

Premijer Zoran Milanović ocijenio je, pak, da je prelazak granice s osobnom iskaznicom kompliciraniji od onog s putovnicom. Naime, ulazak u EU samo s osobnom iskaznicom podrazumijeva i ispunjavanje kartona, dok se u putovnicu samo lupi žig.

U sklopu usklađivanja s EU-om, Hrvatska je nedavno uvela vize za državljane Turske, Rusije i Ukrajine. Za razliku od tih zemalja, BiH je sada na "bijeloj" schengenskoj listi, pa njenim drzavljanima ne trebaju vize za ulazak u EU, ali samo ako imaju biometrijsku putovnicu.

Izvor....www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tabid/68/ar.../209691/Default.aspx
01.06.2013 | 12:05
Ja osobno nisam čuo ni za jedan slučaj gdje punopravni građani jedne države žive na teritoriji druge, osim ovog između HR i BiH.
Ali isto tako nisam čuo ni za jeda slučaj gdje se neki zakon retroaktivno provodi. Tako da mislim da nema nikakve pravne osnove da se neko državljanstvo ukine, jer to bi se po meni sukobilo sa ustavom RH. Niti jedan Hrvat koji živi u BiH nije falsificirao svoje državljanstvo, nego ga je dobio u skladu sa zakonom. Nije pravo na državljanstvo baš neko sporedno pravo, kao pravo na parkiranje na neko povlašteno parkiralište, da bi se moglo tako lako dodjelivati ili ukudati.
Tako da je to sad sa ulazom u EU problem usklađivanja sa zakonima EU, ali isto tako nije riješivo sa ukidanje nećeg, to je jedan izazov koji zahtjeva malo više truda nego da se nešto na brzake izglasa u saboru.
Bilo kako bilo, to se može samo odnositi na buduće, ovi koji sad imaju državljanstvo ne trebaju strahovati da bi im neko mogao oduzeti isto. Ako to unatoč složenosti problematike ipak nekome od ovih diletanata koji vladaju sa nama padne na pamet, onda: Ustavni sud pa međunarodni u Strassburgu.
01.06.2013 | 12:14
Zašto? Može se dati prijelazno razdoblje da se ljudi odluće, a ako ne, jednostavno se dodjeli državljanstvo prena adresi predbivališta (ne i boravišta).
Po meni je to nakarada koju su bivši komunjare izmislile, a ovi naši samo nastavili praksu. Kakva dva državljanstva! To su oni koji su "ni v rit ni mimo". Za to bi isto trebalo referendum! LOL

I još nešto, stjecanjem državljanstva, dobivaju se prava i obveze. Bosanci su prava iskorištavali u RH, a obveze su podmirivali u BIH (gdje se uz mito moglo potkradati državu po dužini i širini). Samo koliko je bosanskih auta bilo u RH!
01.06.2013 | 12:30
Državljanstvo je već dodjeleno, i sad bi se moralo oduzimati to je problem. Kako onda postupiti sa Hrvatima u USA, Canadi, Njemačkoj, Austriji, Australiji, Novom Zelandu itd itd. ima ih sila koji bi ostali bez Hrvatskog državljanstva. Većina od njih je na jedan ili na drugi naćin sudjelovala u stvaranju samostalnosti RH i bit će pravo nadrkani kad im neko to predloži. Nostalgija je u Hrvata veća nego kod drugih.

Ali upravo mi žena govori da je to sa dvojnim državljanstvom već iglasano u Saboru.
01.06.2013 | 13:29
Talijani iz Istre i Rijeke imaju hrvatsko državljanstvo (normalno, jer njihove obitelj žive u ovim krajevima unatrag od nekih 400 pa do 2500 godina), a isto tako imaju i talijansko ako ga zatraže.

Prije nešto više od 10 godina, čini mi se, za vrijeme vladavine Schrödera (možda?), u Njemačkoj je izglasano pravo useljenicima da apliciraju za njemačko državljanstvo bez obzira što žele zadržati matično. Bilo je tada dosta prijepora oko toga u Njemačkoj, čak i prilično oštre retorike, ali svejedno je prošlo i nije kasnije povučeno. I, u osnovi, smatram da je to u redu.
Po mom mišljenju, državljanstvo je najprije skup odgovornosti i obaveza, a onda prava. Ako netko želi imati dva skupa odgovornosti i obaveza umjesto jednog, kome bi i kako ta osoba time naškodila?
Hoću reći - pitanje dvojnog državljanstva nije samo po sebi automatski pitanje zloupotrebe takve mogućnosti. Može se imati dvojno državljanstvo, ali treba uvesti reda u način na koji se to može koristiti. Nije problem što Hrvati iz BIH imaju hrvatsko državljanstvo (naprotiv! u redu je da ga imaju!) nego je problem to što mnogo njih ima fantomsko prebivalište u Hrvatskoj iako nisu nikad ni dana živjeli u Hrvatskoj. I onda temeljem tog fantomskog prebivališta (a ne državljanstva!) ostvaruju prava visjeti na državnoj sisi Hrvatske jer je (koliko god usahla) ipak izdašnija od državne sise BIH.
Dakle, nema problema s dvostrukim državljanstvom, nego s dvostrukim prebivalištem.
01.06.2013 | 14:35
Ja imam dvojno drzavljastvo (dobio ga 90 i neke), dijete mi se rodilo u Splitu pa ima drzavljanstvo po rodjenju, supruga je u procesu ostvarivanja drzavljanstva temeljem braka i neprestanog boravka u RH u neprekidnom trajanju od 5 godina.

Sve je to legalno, po zakonskim pravima i procedurama.

Ja se slazem da su ljudi plivali u mutnom, zloupotrebljavali to ali mi smo takav narod. Ne postoji zakonska ili porezna olaksica koja nije zloupotrijebljena

Vidio sam jako puno skupih auta, voze se u ST sa BiH reg plocicama. Zasto policija i carina ne rade svoj posao? Nema dvojno drzavljanstvo nikakve veze s tim...

Nego mene zanima ta PRAVA i to MUZENJE drzave. Tj. tih jasli Ja ne znam o cemu vi pricate. Osim racuna koje placam dok zivim u RH, moje privilegije su na nivou Eskima sa privremenim boravkom.

Ja jednu jedinu kunu nisam dobio od drzave za nista. Nikada. Dobilo je dijete nesto od grada Splita kad se rodila i prima djeciji doplatak, ali to je njeno pravo, ne moje.

Ne bi da je HR toliko bogata zemlja da daje useljenicima i novim drzavljanima pare sakom i kapom. To su gluposti.

Moja supruga kao stranac je placala svaki mjesec 400kn OBVEZNO zdravstveno osiguranje koje joj NISTA ne pokriva, a lijeci se po privatnim klinikama. Kada je dobila stalni boravak, prestala je to placati nakon 4 godine (jer eto nije vise obvezno) i dalje se lijeci u privatnim bolnicama Crni humor.

Ja sam placajuci porez i doprinose kroz moju tvrtku puno vise drzavi dao, nego sto sam ikada dobio nazad, pa ako hoce da mi ukinu drzavljanstvo, neka ga uzmu.

Dijaspora je slala kes, dolazili kao dragovoljci u rat, zna se koliko su pomogli Hrvati iz BiH za nastanak samostalne Hrvatske i sada ih se treba tek tako odreci. Nisko, prenisko, cak i za nase politicare

Zivo me zanima broj stanovnika RH bez dijaspore
01.06.2013 | 14:42
"...i prima djeciji doplatak..." Pa zar ameri tako malo plačaju ili ti uopće ne prijavljuješ svoje primanje, pa suptuga "skapava od gladi" i mora dobivati dječji doplatak?

Nije štos koloko daš u proračun, već koliko ukradeš kroz utaje i malverzacije koje su u BIH uobičajene. Valjda se jedino strane kompanije drže zakona (jer nisu bosanci i ne shvačaju "naš mentalitet").
01.06.2013 | 15:01
drlovric kaže:
Nego mene zanima ta PRAVA i to MUZENJE drzave. Tj. tih jasli Ja ne znam o cemu vi pricate.

(...)

Moja supruga kao stranac je placala svaki mjesec 400kn OBVEZNO zdravstveno osiguranje koje joj NISTA ne pokriva, a lijeci se po privatnim klinikama. Kada je dobila stalni boravak, prestala je to placati nakon 4 godine (jer eto nije vise obvezno) i dalje se lijeci u privatnim bolnicama Crni humor

Očito tebe, odn. tvoju suprugu nisu uputili u tajne muženja hrvatske sise.

Imaš sela i gradića uz granicu s Hercegovinom gdje je prijavljeno s prebivalištem po 30 ljudi na istoj kućnoj adresi, da se stvarno potrudiš i naguraš ih ko vojsku, u tu kuću bi fizički stalo možda 10 osoba, a u stvarnosti tu živi jedna baba. Ostali žive (i cijeli su život živjeli) u Hercegovini. A to fantomsko prebivalište im služi da dobiju spomenuti dječji doplatak, socijalnu pomoć, naknadnu za nezaposlene, zdravstveno osiguranje (koje ne plaćaju temeljem raznih socijalnih prava). I to nije baš "na crno". Naime jest, ali s blagoslovom lokalne samouprave i lokalnih tijela državne uprave (MUP-a koji izdaje potvrde o prebivalištu itd.) jer njih to sve ionako ne košta ništa (košta državu). A primatelji tih benficija uslugu uzvraćaju glasanjem za one koji im omogućavaju tu malverzaciju.
01.06.2013 | 15:02
E moj zabac. Nemam ja prebijenog dinara. Zena meni salje pare Da nije djecijeg doplatka, ne znam kako bi.

Nego sad mi naumpade, kako misle djeci oduzeti drzavljastvo? Morat ce se roditelji izjasniti?

Kako ce uzeti mom dijetu drzavljanstvo koje se rodilo u ST, cijeli svoj zivot zivi u Splitu i treba da se u skolu upise. Ciji ce onda biti drzavljanin?

Rubrika Drzavljanstvo: Nemam nikakvo. Oduzeli mi.
01.06.2013 | 16:00
Moze pitanje. Kako su gradjani i seljaci iz hr ulazili u Slo do sada? Sa licnom ili pasosem?
01.06.2013 | 16:23
Je li i tvoji ameri imaju dvojna državljanstva?
Da li Amerika uopće dozvoljava dvojno državljanstvo?
Sve mi je znati zašto?
01.06.2013 | 16:27
@scarface
sa osobnom, ali dobis kartoncic sa pecatom ulaska, kojeg na izlazu iz slovenije moras imati. mislim da je zadrzavanje u tom slucaju limitirano na nekoliko dana.
01.06.2013 | 17:39
tako je, državljanstvo je i obveze i prava. Ali u onom segmentu gdje je obveza niko živ te od nje ne može osloboditi, a u onom segmentu gdje je pravo niko živ ti ga ne može oduzeti.
To da je neko do sad zloupotrebljavao to pravo isto stoji (pa i vladajuće stranke kojima je birač i Hercegovine uvjek bio dobrodošao), ali to se ni u kom slučaju ne može rješavati time da se ukine obveza i pravo koje prizlazi iz tog statusa.
Tu bi već zakonodavac trebao napraviti mehanizme kojima to onemogućuje.
Bilo bi to isto kao da se zatvore svi građani u zatvor jer se dešavaju krađe, jer ako su svi u zatvoru niko ne može krasti.
Da se po hrvatskoj voze auta sa BiH registracijama je malo pretjerano, nema ih toliko, jer to su već elegantno rješili. A neš ti štete za Hrvatsku, malo trošarine koje se ne plaća.
Veća šteta nastaje zlouporabom birača, jer neko ko u Hrvatskoj ne živi bira vladu.
A i šteta koja prizlazi iz crpljenja hrvatskog socijalnog sustava je zanemariva, ne bi da svih cca 450000 hrvata iz BiH ide na socijalu. Znam pouzdano da niti svi imaju državljanstvo RH, a od onih koji ga i imaju je samo nekolicina na socijalnoj sisi Hrvatske, možda niti 50 000.
01.06.2013 | 17:59
kinsif kaže:
@scarface
sa osobnom, ali dobis kartoncic sa pecatom ulaska, kojeg na izlazu iz slovenije moras imati. mislim da je zadrzavanje u tom slucaju limitirano na nekoliko dana.

znaci da bi i gradjani i seljaci BiH trebali imati iste uslove kod ulaska u HR.
01.06.2013 | 18:42
tino1 kaže:
tako je, državljanstvo je i obveze i prava. Ali u onom segmentu gdje je obveza niko živ te od nje ne može osloboditi, a u onom segmentu gdje je pravo niko živ ti ga ne može oduzeti.
To da je neko do sad zloupotrebljavao to pravo isto stoji (pa i vladajuće stranke kojima je birač i Hercegovine uvjek bio dobrodošao), ali to se ni u kom slučaju ne može rješavati time da se ukine obveza i pravo koje prizlazi iz tog statusa.
Tu bi već zakonodavac trebao napraviti mehanizme kojima to onemogućuje.
Bilo bi to isto kao da se zatvore svi građani u zatvor jer se dešavaju krađe, jer ako su svi u zatvoru niko ne može krasti.
Da se po hrvatskoj voze auta sa BiH registracijama je malo pretjerano, nema ih toliko, jer to su već elegantno rješili. A neš ti štete za Hrvatsku, malo trošarine koje se ne plaća.
Veća šteta nastaje zlouporabom birača, jer neko ko u Hrvatskoj ne živi bira vladu.
A i šteta koja prizlazi iz crpljenja hrvatskog socijalnog sustava je zanemariva, ne bi da svih cca 450000 hrvata iz BiH ide na socijalu. Znam pouzdano da niti svi imaju državljanstvo RH, a od onih koji ga i imaju je samo nekolicina na socijalnoj sisi Hrvatske, možda niti 50 000.

Ti kao opravdavaš bosance?
Trošarine i porezi na aute su jedno, a fiktivni izvozi su drugo. Šverc cigareta isto tako. Bosanci su iskoristili dvojno državljanstvo za svoju osobnu korist. Naravno, nisu to svi uspjeli. Javna je tajna da je bosanska granica šuplija od švicarskog sira.
  • campo
  • Posjetitelj
01.06.2013 | 20:09
brkate kruške i jabuke. kakve veze ima državljanstvo sa prebivalištem? nikakve a to što hdz u pašu fiktivni glasači Hrvati pa puštaju a SDP pašu fiktivni srbi kao u vukovaru to je politika za koju već znamo da je prljava igra živjeti dobro a ne raditi ništa
Državljanstvo ti Ameri daju nakon 10 godina i možeš zadržati svoje a opet ti ne daju birati predsjednika ako nisi i rođen u SAD.
ponavljam velika većina preko 95 posto zemalja poštuje inistitut dvojnog državljanstva jer je to i najlogičnije radi mješanih brakova i djece a i radi useljenika koji nakon u pravilu oko 10 godina mogu dobit državljanstvo skoro bilo koje zemlje. Hrvati u BiH ulazom Hrvatske u EU postaju također državljani iste kao i talijani koji žive van EU a imaju talijansko državljanstvo ( npr u Švicarskoj gdje obično imaju oba) Bosanci žabac ne postoje barem službeno u bih a kao zemljopisna pripadnost bi bila Bosanac i Hercegovac.
  • campo
  • Posjetitelj
01.06.2013 | 20:19
Italija od devedesetih pušta hr državljane sa osobnom bez papirića (kad ideš split ancona npr) a slovenci su to tražili pa kad su vidjeli da su ih talijani ignorirali sami su sebi skočili usta sa pisanjem ( u praksi ga već godinu ne traže nazad) Italija je 95 donijela odluku da je hrvati ne spadaju u rizične useljenike i dopustila ulaz sa osobnom tada se V. britanija bunila ali ali nisu više što su nekad bili pa ih nitko ne šljivi,..oni su nam još dugo ostavili vize kao eto sve se hrvati otimaju da konobare po londonu kad to mogu i u makarskoj ali barem finijoj populaciji pristojnih turista
01.06.2013 | 21:02
Ovo s papirićima je uvedeno radi odredbi Schengenskog sporazuma (svatkom tko je non-Schengen, a ulazi u Schengenski prostor treba biti evidentirano kad je ušao i to provjereno prilikom izlaska), a ne radi Slovenaca. U Sloveniju se moglo ulaziti s osobnom još prije nego u Italiju, i još prije nego je Slovenija ušla u EU.
campo:
brkate kruške i jabuke. kakve veze ima državljanstvo sa prebivalištem?

Pa nema. To sam i napisao. Da nije problem državljanstvo, nego fantomsko prebivalište.

tino1:
a od onih koji ga i imaju je samo nekolicina na socijalnoj sisi Hrvatske, možda niti 50 000.

50.000 je tek malo manje od broja ljudi koji stvarno žive u Hrvatskoj a ostali su bez posla unatrag 5 godina. Nije to baš tako zanemarivo. O tome što bi za zdravstvo značilo da ih imaš 50.000 manje na teretu HZZO (a koji ne uplaćuju ništa za zdravstveno osiguranje), da i ne pričam.
01.06.2013 | 21:36
smayoo kaže:

tino1:
a od onih koji ga i imaju je samo nekolicina na socijalnoj sisi Hrvatske, možda niti 50 000.

50.000 je tek malo manje od broja ljudi koji stvarno žive u Hrvatskoj a ostali su bez posla unatrag 5 godina. Nije to baš tako zanemarivo. O tome što bi za zdravstvo značilo da ih imaš 50.000 manje na teretu HZZO (a koji ne uplaćuju ništa za zdravstveno osiguranje), da i ne pričam.

Ja sam to samo preko prsta to nije zvanićni podatak.
01.06.2013 | 23:01
Ma, nije ni bitno. Ja sam samo htio istaknuti da to nije tako malo.
  • campo
  • Posjetitelj
01.06.2013 | 23:30
smayo talijani nisu nikada hr državljanima tražili papirić na direktnoj granici u lukama ili zraćnim lukama a slovenci jesu,..pa su ispali blesavi jer su im talijani prije već govorili da će puštati hr drž bez zapisivanja (naravno ovde se misli na one koji prelaze samo sa os.isk)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 49 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Anonimci (1062)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO