01.06.2013 | 14:35
Ja imam dvojno drzavljastvo (dobio ga 90 i neke), dijete mi se rodilo u Splitu pa ima drzavljanstvo po rodjenju, supruga je u procesu ostvarivanja drzavljanstva temeljem braka i neprestanog boravka u RH u neprekidnom trajanju od 5 godina.
Sve je to legalno, po zakonskim pravima i procedurama.
Ja se slazem da su ljudi plivali u mutnom, zloupotrebljavali to ali mi smo takav narod. Ne postoji zakonska ili porezna olaksica koja nije zloupotrijebljena
Vidio sam jako puno skupih auta, voze se u ST sa BiH reg plocicama. Zasto policija i carina ne rade svoj posao? Nema dvojno drzavljanstvo nikakve veze s tim...
Nego mene zanima ta PRAVA i to MUZENJE drzave. Tj. tih jasli
Ja ne znam o cemu vi pricate. Osim racuna koje placam dok zivim u RH, moje privilegije su na nivou Eskima sa privremenim boravkom.
Ja jednu jedinu kunu nisam dobio od drzave za nista. Nikada. Dobilo je dijete nesto od grada Splita kad se rodila i prima djeciji doplatak, ali to je njeno pravo, ne moje.
Ne bi da je HR toliko bogata zemlja da daje useljenicima i novim drzavljanima pare sakom i kapom. To su gluposti.
Moja supruga kao stranac je placala svaki mjesec 400kn OBVEZNO zdravstveno osiguranje koje joj NISTA ne pokriva, a lijeci se po privatnim klinikama. Kada je dobila stalni boravak, prestala je to placati nakon 4 godine (jer eto nije vise obvezno) i dalje se lijeci u privatnim bolnicama
Crni humor.
Ja sam placajuci porez i doprinose kroz moju tvrtku puno vise drzavi dao, nego sto sam ikada dobio nazad, pa ako hoce da mi ukinu drzavljanstvo, neka ga uzmu.
Dijaspora je slala kes, dolazili kao dragovoljci u rat, zna se koliko su pomogli Hrvati iz BiH za nastanak samostalne Hrvatske i sada ih se treba tek tako odreci. Nisko, prenisko, cak i za nase politicare
Zivo me zanima broj stanovnika RH bez dijaspore