Windows 8 za tablete
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Windows 8 za tablete

09.05.2013 | 05:13
Neki dan sam vidio neki asus vivosmart tablet koji je na windows 8, sad jel on na punokrvnom windowsu ili na nekoj inacici za tablete? Ako je na pravom windows 8 zanima me jel se moze koristiti taj tablet poput kompjutora, znaci ima li tamo desni klik i sva ostala potrebna ergonomija,da se taj tablet moze koristiti poput kompa?
09.05.2013 | 09:39
Sumnjam da je to isto kao za PC. Bit će neka posebna tablet/smartphone verzija.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.05.2013 | 10:27
Čemu nagađanja? Zar je problem upitati velikog brata sveznadara Googlea? Ako je to ovaj tablet:

(link)

Onda on ima punokrvne win 8 na kojima se mogu vrtiti sve legacy aplikacije kao i na desktop računalima s obzirom da tako i piše u specifikaciji uređaja, a i ima x86 procesor Intel Atom Z2760 Dual Core.

Ti samo trebaš izbjegavati Windows 8 RT tablete sa ARM procesorima jer oni ne mogu vrtiti legacy programe već samo one prilagođene ARM arhitekturi, a takvih je bilo jako malo kad sam zadnji puta provjeravao prije dosta vremena.
09.05.2013 | 12:11
Evo, čovjek se uči dok je živ. Hvala, Sank!
09.05.2013 | 12:23
Moram priznati da tablet odlicno izgleda jos ako stvarno moze vrtiti sve app onda je vise nego odlican.Mene je tastatura kupila
09.05.2013 | 13:53
@Sank nije mi bilo problem izguglati i dobiti možda na nekom yt linku sve odgovore koji me zanimaju o tom tabu.Otvorio sam temu čisto iz razloga da malo progovorimo o tome,jmožda se nađe koji user koji ga je koristio ili neki sličan njemu,pa da vidimo iz prve ruke jel to što valja.I šta mislite ako ovaj trend zaživi i uzme dobar dio tržišnog kolača,jel možemo očekivati i neki OS X na iPadu?
09.05.2013 | 18:04
sumnjam, makar bi volio nes poput os x na ipadu, trebao bi apple malo promisliti o tom sustavu, nije trebao za ipad raditi isto sto i za iphone, ok, mozda u pocetku, ali vec je vrijeme da to promijene. obavezan je neki filesystem, time se potpuno nadam finderu u iOS 7 za ipad, za iphone bas i ne, ali na ipadu obavezno, to je wish number one
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.05.2013 | 18:40
Hmm, da, shvaćam. Ipak, mislim da ćeš teško naći korisnika windows 8 tableta ovdje na Jabučnjaku, pa mi ta opcija o raspravi nije odmah pala napamet.

U svakom slučaju imam problema sa razumijevanjem onih ljudi koji u isto vrijeme koriste windows tablet, Android telefon i neki Mac. Koliko je meni poznato Microsoft nikad nije bio dobar u rješavanju sinkronizacije uređaja koji koriste njihov OS, pa tako ni sa windows 8 nisu puno uznapredovali i korisnici windowsa 8 za sad nemaju sve blagodati sinkronizacije mobilnih uređaja i stolnih računala kao što imaju korisnici Apple uređaja (osim onih koji iz svojih uvjerenja ili neznanja ne žele koristiti iste mogućnosti). U tom kontekstu Android nema ni smisla spominjati s obzirom da osim jadnog Chromea zapravo ni nema pravog OS za stolna računala.

Ovakav tablet sa pravim windowsima 8 ipak je dobar izbor onima koji su zbog svog posla čvrsto vezani za Microsoftov OS, premda mi se čini da postojanje micro USB priključka nije tu da bi se na njega moglo nešto spojiti kao što je vanjski tvrdi disk, već da bi se sam tablet mogao povezati s nekim drugim punokrvnim računalom što nije ništa bolje od onog što imaju iPadi. Iako nisam još imao prilike isprobati takav tablet, vjerujem da je za dosadašnje kroisnike windowsa odličan izbor jer se neće morati prilagođavati novom načinu rada i razmišljanja kao što je slučaj s iPadom gdje zapravo ne postoji pravi datotečni sustav, kao i nedostatak mnogih mogućnosti koje su sasvim normalne na windows računalima zbog svoje zatvorenosti. Doduše, ti nedostaci su u većini slučajeva nadomješteni nekim drugim mogućnostima ili aplikacijama (pri tom ne mislim na jailbreak), ali je na samim kroisnicima da ih pronađu što za mnoge može biti problem i zapravo nedostatak.
10.05.2013 | 08:52
Samo mala napomena, na microUSB kod Vivo Smart Tab-a moze se spajati periferija..
Obzirom na postojanje datotecnog sustava i nije losa stvar

• Sank
  • Moderator
  • 221
10.05.2013 | 09:22
schetz kaže:
Samo mala napomena, na microUSB kod Vivo Smart Tab-a moze se spajati periferija..
Obzirom na postojanje datotecnog sustava i nije losa stvar

Tvrdiš li to iz svog iskustva ili si pronašao informaciju na webu? Ja nisam uspio naći ništa konkretno o MicroUSB pa ako ti nije teško da daš neki link na kojem se može naći takva informacija, hvala.
10.05.2013 | 11:20
Ovdje sam našao info o periferiji,probat ću c/ p
Uspio s svojim debelim prstima

"The connectivity covers the usual scope. External monitors can be connected via the micro-HDMI (cord not included), the micro USB port can be used for recharging the tablet or connecting peripherals (cord included) and the memory can be expanded using a micro SD card."

www.notebookcheck.net/Review-Asus-VivoTa...-Tablet.88200.0.html
10.05.2013 | 12:31
Uz iPad imam i Asusov VivoTab Smart. Izbjegavaj sve Windows tablet modele koji imaju u oznaci RT. Znaci Asus VivoTab RT ne zelis. On radi na ARM arhitekturi i moguce je instalirati samo aplikacije u Metro sucelju. Tableti bazirani na Intelovom Atomu ili i3, i5 procovima imaju punu funkcionalnost Windowsa. Imao sam i RT model, i Smart mi se cini bolje (brze) rijesenje.

Znaci Asus VivoTab Smart moze sve sto i klasicno racunalo. Moj model ima samo MicroUSB utor i sa ovim adapterom www.links.hr/?naziv=adapter-delock-micro...d_artikl=200.300.154 mozes prikljuciti hrpu periferije na njega. Nece raditi bas sve, ali hrpa , USB stickova radi normalno.

U kombinaciji sa coverom koji je ujedno i tipkovnica/touchpad, vrlo koristan tablet (bar za moje potrebe) -> www.ebay.com/itm/NEW-Official-ASUS-Bluet...;hash=item2a28ea7e82

Sve u svemu, vrlo zadovoljan, neke stvari nema rijeseno kao iPad, ali daleko funkcionalniji u odnosu na iOS.
10.05.2013 | 20:03
mene isto interesira taj Vivosmart jer cu uskoro morat kupit laptop za vise manje rad u officeu i neke djidje koje mogu samo pod full os,barem na nacin koji zelim..

ono sto me zanima kod tog asusa je,a nisam bas nasao na netu,moze li se kupiti dock kao kod npr transformera,odnosno neki koji vec na sebi ima full usb prikljucak..moguce da cu morat spajat ipad na njega radi itunes etc..takodjer kako sam vec rekao koristio bi neki office,probao sam na ipadu alternative ali iskreno vise se nanerviram nego sto mi koristi..a za neke stvari bez mousea se mos slikat..takodjer spojio bi ga tu i tamo na vanjski monitor cisto velicine radi,to pretpostavljam radi bez problema..

i ono,generalno impresije,brzina i to,kako si zadovoljan..
13.05.2013 | 19:54
VivoTab Smart nema opciju full USB prikljucka. Preko adaptera kojeg sam spomenuo mozes spojiti dosta USB uredjaja. Moj iPhone 5 recimo kuzi bez problema, iPad nisam probao, ali mogu i to istestirat ako je bitno, cim doma dodjem.

Za VivoTab Smart ne postoji dock kao za Transformera, ALIII, postoji model Asus VivoTab eee.asus.com/en/vivotab/features koji ima i dodatni dock (sa dodatnom baterijom ) i full USB prikljuckom. Naravno cijena je paprenija nego za VivoTab Smart.

Office 2013 imam instaliran, i u kombinaciji sa onom tipkovnicom i touchpadom s gornjeg linka (iz mog prvog posta) super radi. Iskoristivo definitivno.

Vanjski monitori rade bez ikakvog problema.

Inace nemam velike zamjerke na tablet. Ako ga usporedjujem s iPadom velika mi je prednost multitasking, opcija splitscreena za appove, Office, Outlook klijent, korisnicki racuni, dodatni utor za MicroSD kartice, File Explorer... To je ovako sad sto mi je prvo napamet palo.

Brzina vrlo solidna, dobro optimiziran OS.

Sto se tice nedostataka u odnosu na iPad - Na iPadu mi daleko duze traje baterija -> 6-7 sati Asus, naspram skoro 10 sati na iPadu. iPad nesto brzi i fluidniji u radu.

To je vise manje to sto mi pada na pamet.
14.05.2013 | 10:11
Thnx na iscrpnom odgovoru..

jos razmisljam hocu li uzeti full size laptop ili takvu neku kombinaciju..zato su dobre info iz prve ruke, covjek se pogubi u net reviews ..

thnx
17.05.2013 | 12:22
Evo za info - sinoc na Asus Vivo Tab Smart spojio i svoj iPad (dvojka) i stvar radi. Prijenosne 2.5" WD diskove od 750GB i 1TB koje imam sa USB 3.0 suceljem ne kuzi, ali ukoliko ih spojis preko USB Huba, uredno rade.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 32 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, Riba, Anonimci (809)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO