16.06.2013 | 00:07
Odmah da napomenem da ovo nije nikakva recenzija,jer za nju nisam kvalificiran,a niti sam dosta pismen.Ovo je moj mali osvrt na novi telefon HTC-One.Zadnjih par godina koristim iPhone (3G,4 i 4S) i uglavnom sam bio zadovoljan s njima.Prijašnji mobiteli koje sam povremeno imao u ruci nisu se mogli mjeriti s njima,mada su neki bili hardverski jači od iPhone,ali niti jedan nije imao tu lakoću upravljanja i fluidnost poput iPhone.Bio sam malo razočaran s iPhone 5 a pretplate (sl. mob i privatni) su mi izlazile,pa sam odlučio uzeti nešto drugo.Normalno da se neću odreći iPhone,on će sad biti sl. mob a HTC privatni.Dvoumio sam se između Galaxy 4 i HTC one,a kad sam ih vidio u živo odluka je pala na HTC,jer nisam nikad vidio bolje napravljeni mobitel.Stvarno osvaja na prvu po pitanju kvalitete izrade.Veličina je optimalna za moju ruku,taman je dosta velik a opet ne kao Xperia Z i sl. mobovi,a aluminijska pozadina ugodno grije ruku u kojoj ga držite.Koga zanimaju teh. specifikacije,imate ih na linku ispod
www.gsmarena.com/htc_one-5313.php
Nakon prvog dana korišenja iskustva su i više nego dobra,dosta je fluidniji od iPhone 4S(peticu nisam još imao u ruci)skrolanje,zumiranje,kopiranje linkova i sl. odrađuje perfektno.Zvuk je super,jedina je mala zamjerka slušalice koje baš i nisu na visini telefona.Dobio sam s njim i onaj mali zvučnik,koji se napuni pa može raditi bez da crpi bateriju od telefona.Zvuk je sasvim solidan za takvu vrstu zvučnika.HTC se hvali da imaju neku redukciju šumova,pa se može obavljati nesmetano poziv u jako bučnoj okolini.To još nisam isprobao.
Malo sam slikao i snimao s njim i zadovoljan sam s kvalitetom kamere.Bilo je dosta rasprave o tome da je 4 Mp premalo,ali posloženo na drugi način kako su to napravili u HTC,meni je sasvim dovoljno.Prednja kamera za skype i sl. je najbolja od svih telefona.Ima izvrstan brzi pregled fotografija i filmova koji su spremljeni u vašoj memoriji koji su odham sortirani po datumima,a dok ide brzi prikaz svega svira muzika koju možete mjenjati po želji.
Što se tiče BlinkFeed,još se privikavam na njega,ni sam neznam šta bi stavio tamo.U svakom slučaju jako zgodna stvarčica.
Povezivost s iTunes i iPhone je super i mogu se razne radnje obavljati.HTC ima svoj Sync manager i s njim se u potpunosti upravlja s svim fajlama na mac_u.
Ima i nekakva opcija za gledati TV koju nisam baš posve shvatio.Nema naše zemlje na popisu za gledati tv,mislim da telefon preko neta strima na tv,a možda i griješim.Uglavnom u par koraka sam ga osposobio da mi bude i daljinski za tv.
Dobio sam i 25 Gb na dropbox_u,pa sad u taj dropbox strimam i preko iPhone i preko HTC.Dropbox je dosta povezan s iPhoto i Photo Stream,pa se i to može sve prebaciti u dropbox.Neznam šta bi još naveo,ako vas nešto zanima pitajte.