Teška vremena...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Teška vremena...

• Ogi
  • Korisnik
  • 2
19.06.2013 | 16:21
Bok ljudi,

dakle, il sam ja lud pa nemam pojma o cijenama ili su fakat došla j... teška vremena kod nas. Stavil sam u oglasnik MBP 15" early 2011 za 6500kuna i niko da nazove. Ni zvrc... nita... nada... zip...

Vidim tamo su po 15tice iz 2011/2012 po10000, 13tice po 7000 (otpilike ista godišta)... Ne kužim...? fakat kriza... il sam ja lud?
19.06.2013 | 17:07
Osim teških vremena, ljudi možda u ovo vrijeme imaju drugih prioriteta.
19.06.2013 | 17:11
iz svih medija vicu "kriza, kriza" tako da sigurno ima neceg i u tome.
druga stvar moze biti da je MBP 15" manje trazen od 13ice. barem se meni tako cini.

bilo bi fora napraviti anketu "koji macbook imate:
air 11, air 13, mb 13, mbp 13, mbp 15, mbp 17".
cisto da vidimo sta je najcesce na forumu.

sori na digresiji!
19.06.2013 | 17:22
Meni je recimo MBP 15 puno logicniji izbor od MBP 13", iskljucivo radi graficke kartice.

Ako mi treba portabilnost, da bi odabrao 13", onda je Air puno bolji izbor od MBP 13.

Meni je, zapravo, prava misterija da su prodali tako puno MBP 13".

Ne pratim cijene pa ne znam da li to sto si zacijenio realno, ali savjetujem ti da cekas i ne obaras to vise. On nece puno gubiti na cijeni, a pravi kupac ce se javiti prije ili kasnije.

Jos uvijek je to odlican comp, da bi ga davao bud-zasto.
19.06.2013 | 17:23
Pare nisu problem. Para nema
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
19.06.2013 | 18:20
Ma nije mi uopće hitno za prodat, nego me je malo šokiralo da baš nitko ništa ne pita. Što se tiče prioriteta, teška vremena = drugi prioriteti. To je tak samorazumljivo.

Osobno nikako ne bi mogao raditi na 13". Za surfanje i zabavu ok.... Čak mi evo ni 15" nije zapravo dovoljna za Final Cut i Pro Toolse koji najviše koristim. Namučim se ko Kristuš dok nešto na tome smontiram ili smiksam. Sumnjam da bi mi i 17" bila za radit...

A čak kad sam nešto drljao po Xcode-u ili Photoshopu nije mi bilo lako... Tolko prozora ne stane ni na samo jedan monitor od 1920x1200...

Ah... treba čekat... Sad već razmišljam da dignem natrag cijenu pa ispočetka...
19.06.2013 | 21:05
saint kaže:
Pare nisu problem. Para nema

Hahaha, ovo bi moglo biti točno!
BTW vidim da Saint govori iz vlastitog iskustva
Oni koji imaju nešto novaca sa strane vjerojatno odgađaju kupovinu jer ne znaju hoće li im to sutra zatrebati za nešto važnije od računala tako da sve stoji.
Moj rođak prodaje stan već dvije godine. Ukupno dva upita, a od toga samo jedan dolazak u razgledavanje stana!
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
20.06.2013 | 00:01
Nekak mi se čini da na bolje još nebu išlo... bar ne još godinama.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
20.06.2013 | 09:56
Nema tu velike filozofije...

svaki proizvod na tržištu vrijedi onoliko koliko je netko speman platiti, a na prodavaču je da odluči hoće li prodavati (po svojoj zamišljenoj/traženoj cijeni) ili će prodati za onoliko koliko tržište kaže da vrijedi proizvod u nekom trenutku

Pošto pratim tržište laptopa, pa i nekretnina u ZG vidim da ima dosta prodaje, ali za one koju su prilagodili cijenu stanju oko sebe....
20.06.2013 | 10:20
Sin kaže:
Nema tu velike filozofije...

svaki proizvod na tržištu vrijedi onoliko koliko je netko speman platiti, a na prodavaču je da odluči hoće li prodavati (po svojoj zamišljenoj/traženoj cijeni) ili će prodati za onoliko koliko tržište kaže da vrijedi proizvod u nekom trenutku

S ovim se potpuno slažem.
20.06.2013 | 11:03
I ja. I općenito, kad se radi o prodaji preko oglasa. Cijene koje su u oglasima istaknute nisu cijene po kojima se nešto na kraju proda, samo što većina prodavatelja ne želi to prihvatiti. Imaš ih 10 koji prodaju laptop po 100 novaca i jednog koji ga prodaje po 70. I svi stavljaju cijenu 100 jer je većina cijena takvih, ali proda se samo onaj jedan od 70. Onda idući tjedan netko od onih koji nije prodao stavi isto cijenu 70 i opet je jedan koji nudi po 70 i 10 koji nude po 100. I opet proda samo onaj jedan što je ponudio po 70. I tako...
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
20.06.2013 | 11:17
Dobro kaj hoćete reć? Da sam precijenio taj laptop?
20.06.2013 | 11:23
U ovom trenutku, za ovo tržište, precijenjeno je. Da nije, već bi ga prodao.
Ovo ti je s čisto ekonomske strane. Osobno nemam pojma kako se inače kreću cijene.
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
20.06.2013 | 11:25
Mislim da si u krivu al dajem ti za pravo da možda nisi. Koja bi po tebi bila realna cijena za taj laptop?
Procesor: 2.2 GHz Intel Core i7
Memorija: 8 GB 1333 MHz DDR3
Software: OS X 10.8.4 (12E55)
Grafika: AMD Radeon HD 6750M
Hard Disk: 750 GB
SSD: 64 GB (sata III)
20.06.2013 | 12:04
takav komp mi u ovom trenutku ne treba, ali kada bi se recimo odlucio na prijenosni, stavim na vagu polovni mbp star 2 godine za 6.5 k cca, i novi air 13" za 2k vise!
nije da imam para na bacanje, ali bas zato bi se odlucio stisnut mozda i uzeo bi aira. sto zbog jamstva, sto zbog velicine, sto zbog brutalne autonomije, sto zbog performansi (doduse za ovaj dio bi se trebao raspitati, ali u najmanju ruku su tu negdje brijem).
20.06.2013 | 12:04
Ti da stavis cijenu 2000, uvijek bi se nasli oni koji bi ti nudili 1700

Ja bi cekao, umjesto da obaram cijenu. Jedino ako situacije nije takva da se to MORA brzo prodati, onda svjesno radis price dumping.

Apple uredjaji generalno dobro drze cijenu i nista ti vremenom neces izgubiti.

Pokvareni Apple Extreme (stari 6-7 godina se prodaju po 20-30$)
20.06.2013 | 12:09
@kinsif:

Ima smisla to sto pricas, ali nemoj u istoj recenici spominjati HD4000 (ili 5000 u zadnjem) i decidiranu graficku karticu

MBP15 (sada sa retina ekranom) je najbolji Apple prijenosnik kojeg pare mogu kupiti i u tom kontekstu ga treba posmatrati.

Istina je da velikoj vecini ljudi preskupi overkill, pa se u potpunosti slazem sa ovim sto si napisao.

Ja sam imao Air 13", sada imam rMBP 15" i mada je Air odlican mali comp, ne bi se ja vracao na staro
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
20.06.2013 | 12:10
Ovak ćemo! Samo danas ću spustit cijenu na 6k kuna. I to vrijedi samo za danas. Nakon toga dižem natrag na 8k kuna pa makar ga ne prodo. Eto, eksperimenta radi. Nije mi hića za prodat, neg mi je komp sad višak, a da budem iskren zapikiro sam si novu igračku. Eto... Mislim da je 6000 kuna cijena smiješna za tako nešto, ali nek vam bude. Samo danas. Javim kaj bu bilo.

p.s.

mislim da ga ni sad nebum prodo jer mislim da je kriza jača od moje dobre ponude!
20.06.2013 | 13:22
drlovric kaže:
@kinsif:
Ima smisla to sto pricas, ali nemoj u istoj recenici spominjati HD4000 (ili 5000 u zadnjem) i decidiranu graficku karticu

previdio sam da se radi o 15" modelu iskreno. egocentricno raspravljam o 13" jer takav sam imao, i kad bi kupovao opet bi na tu dijagonalu odabrao.
kome fakat treba 15" ova opcija je dobra, obzirom da novi non retina mbp 15" dodje nekih 1800€. ne bi ga usporedjivao sa retinom jer iako je ime ostalo isto, radi se o drugacijem kompu.

u svakom slucaju, jebes krizu ako ju cijenimo po prodavanju MBP-a.
ajfoni se uredno prodaju po nekim bijesnim cijenama, pa valjda ce i tvoj mbp pronaci kupca za 6k. drzimo palceve.
evo barem se malo izreklamirao kroz raspravu!
20.06.2013 | 14:18
Ogi kaže:
Ovak ćemo! Samo danas ću spustit cijenu na 6k kuna. I to vrijedi samo za danas. Nakon toga dižem natrag na 8k kuna pa makar ga ne prodo. Eto, eksperimenta radi. Nije mi hića za prodat, neg mi je komp sad višak, a da budem iskren zapikiro sam si novu igračku. Eto... Mislim da je 6000 kuna cijena smiješna za tako nešto, ali nek vam bude. Samo danas. Javim kaj bu bilo.

p.s.

mislim da ga ni sad nebum prodo jer mislim da je kriza jača od moje dobre ponude!

Ne razumijem, u početnom postu navedena cijena je 6.500 kn, odakle sad ovih 8?
BTW moje mišljenje je da je i 6k kn prenapuhana cijena, riječ je o računalu starom dvije godine, bez jamstva.... da ga prodajem dao bi ga za 5.000, da kupujem 4.500 bi bio plafon.
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
20.06.2013 | 14:24
Jel bi ga kupio danas da ti ga ponudim za 4500?
20.06.2013 | 14:38
Kod nas jest kriza, ali zasto ne probas putem e-baya na aukciji i slicno?
20.06.2013 | 14:47
Ogi kaže:

Ne, meni ne treba, dao sam ti samo svoje mišljenje o vrijednosti navedenog računala, ali iskreno ti želim da postigneš što bolju cijenu.
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
20.06.2013 | 15:02
Ma to ti ja velim! Teška vremena... ljudi nemaju para za gluposti.
20.06.2013 | 15:19
Nije kompjuter glupost osim onih kojima kompjuter treba samo za Youtube i Facebook. Njima je za kompjuter ionako i 3000 kuna previše. Osim ako imaju para, tada je i fancy Apple zanimljiv. Jer kad zanemariš izgled, jedino autonomija i težina prijenosnika igra nekakvu ulogu. Njima je OS ionako HTML/Javascript, a ne OSX/Windows.

A taj tvoj nema ni autonomiju ni baš neku portabilnost (u usporedbi s aktualnim modelima). Samo pogledaj novi Macbook Air 13" i usporedi ga sa svojim za koji tražiš 8000kn (1050Eur).

Novo je novo. Pogotovo za skupo-popravljive uređaje van garancije.

Iskreno, 3500-4500 je realna cijena za njega. Ali i ona ovisi o tome da li baš sada ima neko kupuje.

Ja lurkam 13" ili 11" Air sa 4GB RAM-a i 128GB SSD diskom. A to niko neda ispod cijene novog. Pa si ti misli...
20.06.2013 | 15:23
Borisone:

Sta bi ti radio na 11" Airu?
20.06.2013 | 15:26
Ogi kaže:

Ono što dugo stoji u oglasu ili je preskupo ili nezanimljivo.

Stoga, ja ti nudim 3000kn.
20.06.2013 | 15:32
Ma 11" je plan B.
13" bi bilo taman za remote desktop za administraciju servera, mejl i čitanje prokletih user manuala u PDF-u. Važnije mi je da su mu gabariti mali, a autonomija dovoljna da se dan-dva ne mora mislit na punjač. Čovjek se razmazi autonomijom iPad-a. Touch screen iPad-a ipak nije dorastao zadacima uvijek-dežurnog sysadmina.
20.06.2013 | 15:42
To mogu shvatiti. Ja sam to cudo drzao u rukama. 11" Air mi je jednostavno premal za bilo kakav normalan rad.

Ako je to samo konzumiranje sadrzaja, iPad ga sisa gotovo na svim poljima.

13" Air je vec druga prica
20.06.2013 | 15:50
Takav stroj je sigurno placen cca 2000 Eura. Ima samo dvije godine, SSD + HDD. To sigurno vrijedi 1000+ Eura onima koji fakat trebaju punokrvni i7 Quad Core. Za zajebanciju tipa WEB/MAIL i slicno izvrstan je i iPad, a super je prenosiv.
Ja to nebih spustao ispod 8kKN ukoliko nije neka hitnja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 31 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (1432)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO