Keyboard cover - kako ga nabaviti što prije?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Keyboard cover - kako ga nabaviti što prije?

22.06.2013 | 21:06
Poštovani kolege, nakon uzimanja rMBP-a, TC od 2TB, a u iščekivanju Apple Store Care-a za komp, pričao sam s prijateljem koji radi kao serviser u jednoj od zagrebačkih poslovnica iStyle Hrvatska.
Osim što mi je potvrdio da su imali par problema s retina ekranima, umirio me činjenicom da su za zamjenski ekran redovito dobivali Samsung matricu.
Također, dao mi je savjet da - ukoliko sam bacio papirnatu zaštitu koja je štitila ekran prekrivši tipkovnicu u zatvorenom modu kompa zapakirnog u kutiji kad sam ga kupio.
- A naravno da jesam...
Pa mi je preporučio da si nabavim "Laptop Keyboard Cover" za rMBP 15", kako bih spriječio da mi se s vremenom ne pojave otisci tipkovnice na ekranu...
Ukoliko netko ima ikakvu ideju gdje bih ovako nešto mogao kupiti, molio bih Vas da me uputite kako i gdje.
Unaprijed hvala i ekipa, pozdrav!
photoDetailLogo.jpg
22.06.2013 | 22:08
Jesi li pogledao u našem oglasniku,tamo jedan korisnik prodaje.Evo ti link

www.jabucnjak.hr/oglasi/hardver/ponuda/Stranica-2.html?expand=1
22.06.2013 | 22:17
Ak ti je tako hitno dođi kod mene (N.Zagreb, detaljno možemo na PM) i ja ti izrežem 50x40 cm spužve kaj se stavlja ispod laminata (baš ovih dana renoviram stan pa imam viška ), doma si samo iskrojiš na točnu dimenziju i bok .. bož me sačuvaj za što ljudi daju novce
22.06.2013 | 22:23
Usput, pozdravi svog prijatelja koji radi kao serviser u jednoj od zagrebačkih poslovnica iStyle i reci mu da promijeni posao jer Apple kaže da se na rMBP ne koriste palmrestovi i zaštite tipkovnice jer tek tada može doći do oštećena ekrana .

support.apple.com/kb/TS4384
22.06.2013 | 22:35
Isti takav, od RADTECH-a, sam naručio prije 7 godina za cijenu od $19.90 u svjetlo sivoj boji, za 17" PowerBook. To je brušena koža, s jedne strane glađa, dok je druga strana malo hrapavija.

Evo ti link, vidim da je pojeftinio za 3 dolara

http://www.radtech.us/products/notebookscreensavrz
23.06.2013 | 00:00
Bertone kaže:
Usput, pozdravi svog prijatelja koji radi kao serviser u jednoj od zagrebačkih poslovnica iStyle i reci mu da promijeni posao jer Apple kaže da se na rMBP ne koriste palmrestovi i zaštite tipkovnice jer tek tada može doći do oštećena ekrana .

support.apple.com/kb/TS4384

Muppeti, prije nego što krenete pljucat iako niste shvatili do kraja o čemu se radi - više vjerujem frendu koji radi kao serviser u dobroj reseller kompaniji u Hrvatskoj i koji se nagledao kako se nakon nekog vremena može jednostavno na staklo ekrana otisnuti obris tipovnice. Ali, Vi naravno, pljucate kao da ste svu pamet svijeta popili...
23.06.2013 | 00:24
Bez namjere da osporavam informaciju nekoga tko radi u servisu, htio bi samo napomenuti, da ako je to stvarno tako, da se na rMBP stvarno otisak tipkovnice može pojaviti na ekranu, da se onda radi o najgorem design flaw-u za koji sam ikad čuo...
U životu sam promijenio dosta laptopa, što mojih, što za posao, (uglavnom PC, ali i dva MBP za posao) i nikad, ali baš nikad nisam doživio, ili od nekoga čuo da mu se nešto tako dogodilo...
Ako se to događa na stroju koji toliko košta ne bi mu prišao ni blizu jer se, po mojem mišljenju, radi o jednom od prvih i najvažnijih principa dizajna laptopa... Tipkovnica se ne smije utisnuti u ekran! Ni pod kojim uvjetima, osim možda ako sjedneš na njega...
23.06.2013 | 00:31
@Kolba .. tvoj rMBP, tvoj frend, pa radi što hoćeš ..
meni niti jedan moj frend ne bi savjetovao da napravim nešto protivno preporuci tvrtke za koju posredno ili neposredno radi .. ili bi mi free nabavio originalnu zaštitu koja dolazi uz rMBP jer ih vjerojatno imaju ..
na kraju ti imaš rMBP pa ti nije problem pogledati sa strane koliki je zazor između ekrana i tipkovnice i da li ima mjesta za foliju/spužvu/kožu ili ne ..
pozdrav .. EOD
23.06.2013 | 04:49
Vjerojatno se ljudi vode time da je sa ekrana uklonjeno zastitno stakao, pa bi sada tipkovnica se mogla urezati u display

Pa do sada bi se onda urezivala u zastitno staklo?

Ja za to nikada u zivotu nisam cuo, ali ne negiram problem, mogu ce da se nekom dogodilo. (Pritisnut laptop u backpack ili u torbi nekoj, dijete sjedilo na njemu i sl scenariji.)

Znam samo da se rMBP hladi kroz te otvore ispod ekrana i ja bas ne bi riskirao da te otvore zacepim nekom zastitom.
23.06.2013 | 23:16
Bilo je i ovdje na jabučnjaku jedan ili dva slučaja prije nekih 4-5 godina da su si ljudi napravili permanentnu štetu na mbp umetanjem tih krpica. To je loš savjet, bez obzira od koga dolazio.

Borostef, nije stvar u tome da se tipke utiskuju u ekran. Nego se masnoća prenosi s prstiju na tipke pa onda, kad poklopiš laptop dok je vruć, s tipaka na ekran. Nije to nikakav osobit problem. Živim s njim evo još malo pa 5 godina i rješavam to jednim brisanjem ekrana tjedno (krpica od mikrofibre, bez ikakve tekućine ili uz jedan štrcaj izopropilnog alkohola). Događa se to i na pc plastišama, samo je na ekranu koji nije glossy puno manje vidljivo.
24.06.2013 | 05:48
ok

jer onda dobro stavit na laptop zaštitu za tastaturu ili ne.
imam ju na svom laptopu (onu silikonsku), koji je doduše stalno otvoren, međutim puno je jednostavnije oprat nju, nego čistit tastaturu.
24.06.2013 | 06:34
Ljudi, uopće se nismo razumjeli - ne govorim o zaštiti za tastaturu - nego o običnoj tkanini koja se stavlja na tastaturu prije nego što se laptop zatvara. jer nakon tri godine, prema frendu, na staklu ekrana se počinju vidjeti obrisi ruba tipki koji se ne mogu oprati ničim. Eto...
24.06.2013 | 08:13
@Kloba:

Ajmo logicki.

rMBP je potpuno nov comp, i prvi put je zastitno staklo sa ekrana uklonjeno, da bi poklopac, i cijeli stroj u konacici, bio sto tanji.

Ako je problem prisutan, onda je samo na retinama ili samo na starim MBP, jer su razliciti.

Ti imas retinu. Medjutim, taj model je star nesto vise od godinu dana, i ne znam kako je tvoj friend uspio naci retinu staru tri godine

Ja iskreno za taj problem nisam niakda cuo, ti mozes ekran zastiti kako god zelis. Mozes zalijepiti i PVC foliju preko, kao na mobitelima/tabletima...

Mozes i stavljati bilo sto preko tastature, ali stvarno ne vidim potrebu.

Mislim da puses na hladno...
24.06.2013 | 09:10
Pa on ni nije spominjao Retinu kao takvu, već s kakvim se sve problemima susreće u servisu s Apple noteboocima. Ajde da tebe pitm još nešto što me zanima, kako čistiš ekran ukoliko ga zaprljaš?
24.06.2013 | 11:22
Dobio sam onu Apple krpicu (slozena kao koverta za pismo) i njom brisem ekran.

Nekada stavim sredstvo za ciscenje stakla na papirni ubus, pa ocistim ekran da se skine masnoca i nakon toga pobrisem gore spomenutom krpicom.
24.06.2013 | 11:26
OK. Tako ću i ja. Ali čekaj, ja sam mislio da Retina jednostavno ima tanje staklo ispred ekrana od MBP-a regular, a ne da ga uopće nema. Jesi siguran u to?
24.06.2013 | 11:30
smayoo kaže:

Borostef, nije stvar u tome da se tipke utiskuju u ekran. Nego se masnoća prenosi s prstiju na tipke pa onda, kad poklopiš laptop dok je vruć, s tipaka na ekran. Nije to nikakav osobit problem. Živim s njim evo još malo pa 5 godina i rješavam to jednim brisanjem ekrana tjedno (krpica od mikrofibre, bez ikakve tekućine ili uz jedan štrcaj izopropilnog alkohola). Događa se to i na pc plastišama, samo je na ekranu koji nije glossy puno manje vidljivo.

To vjerujem da se može dogoditi... Samo nisam čuo za slučaj da se tipke baš fizički počinju ocrtavati na ekranu, i da se to nemože obrisati...
24.06.2013 | 12:41
Samo kratko, tipkovnica nikada neće ostaviti tragove na ekranu ako je vlasnik drži čistom. Tragovi na ekranu nisu ništa drugo nego masnoća i mrtva koža koje se preslikaju na ekran ako ostavite da se napravi dovoljno debeo sloj na tipkama.
24.06.2013 | 15:05
Ja bih ipak dodao da je bilo slucajeva u onoj seriji 2008 godine i ranije da tipke ostave tragove na ekranu, medjutim mislim da se to dogodit tek nakon dugogodisnbjeg nosanja laptopa u ruksaku uz istovremeno neciscenje tipkovnice. Hocu reci da je taj problem svakako moguc u odredjenim uvjetima, osobno sam ga vidio na nekoliko MacBooka, medjutim isto tako zbog cvrsce konstrukcije mislim da je nemoguc na unibody strojevima, tim vise sto isti na ekranu imaju staklo a ne plastiku. Kloba, akote to brine isrezi bilo koji komad tkanine, ja sam na svojem MacBooku iz 2008 koristio najobicniji komad A4 papira.
24.06.2013 | 19:09
Što tanje, to bolje.
24.06.2013 | 22:02
drlovric kaže:
Nekada stavim sredstvo za ciscenje stakla

NEEEE!!!! Sredstvo za čišćenje stakla sadrži amonijak. To je izuzetno preagresivno za ekran laptopa. Ako moraš nešto, onda izopropilni alkohol.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
24.06.2013 | 23:04
Imam 4 silikonske zaštite za tipkovnicu za rmb (možeš kupit u paketu), i screen protector,
sve me to koštalo 20 dolara na ebayu, čekao sam svega malo manje od 2 tjedna.

Kod nas teštko da ćeš naći, zapravo nećeš,
evo koristim tu kombinaciju isključivo što sam dj i često mi se događa
da mi ekipa dolazi sa cugom ili paca prstima od cuge i pitaj sa čime još na prstima po ekranu,
poslije sve lijepo operem i očistim bez brige po laptop a kod kuće mičem cover zbog ventilacije pošto mi je laptop
spojen na eksterni monitor.

Nikavih problema po ekran niti utiskivanje i slično.

Ovo sam ja kupio

www.ebay.com/itm/2x-Anti-Glare-Matte-Scr...me=ADME:L:OC:US:3160

www.ebay.com/itm/4-Color-lot-of-4-EU-UK-...me=ADME:L:OC:US:3160
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 49 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Anonimci (1024)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO