30.06.2013 | 20:35
smayoo kaže:
I to toliko puta da mi se tema "ustaše i partizani" čini manje eksploatirana.
Pomislih da Smayoo zaokruzuje komentar humorom, a onda, pretrazivanjem prica drugu pricu. Fakat ste imali raspravu na temu Ustasa/partizana/generala/EU
I to bez cenzure, rasplamsao se val lokalno politickih promisljanja na Jabucnjaku. Pomislio bih da sam zalutao na grupu/forum politike. Svasta
stefanjos kaže:
Što vi mislite o scim tim tužbama i legalnim pričama. Jesu li potrebni ili snobovski pokušaji monopolizacije? Ajmo rasprava
Mozda vise i ne u sali, no, volim reci da ja Apple postao Monsanto IT svijeta po pitanju patent problematike. Poput uzora, patentirao bi sam zivot da moze. Monsantoidi doslovno zele privatizirati kompletan okolis kao takav i ne biraju sredstva, dok Apple, ha... neumorno je naporan.
Nekako sam se nadao da ce nestankom robovanja kultu licnosti, okrenuti silne resurse u kreativnost i inovaciju, pa i po cijenu da pokupuju nekoliko manjih imena. Dao bih im jos jednu godinu do gubljenja nade. Znam da ce i dalje ideal ostati musavi ekrani i zaglupljivanje svega taktilnog, pa se tom pomaku i ne treba nadati od njih.
Na tvoje pitanje, kamo srece da se spore oko neceg sto bi bio opipljivo za same korisnike. Eventualno ce kao u 80-tima, za posljedicu koji novi zakon nastati uocen iz sporova koji traju. Kad kompletna IT industrija, a i sire od toga, o svemu razmislja na isti nacin, onda su i sporovi jednako dinamicni.
Buduci da Samsung ima sedam puta (mozda i vise) mobilnih patenata, cak i ako izgubi, dovoljno da ih masira na sporazum. Za to vrijeme, OEM partneri, Google i ostali temelji IT filantropije... bah, necu dalje.
Dosadno koliko i sami proizvodi