Sudska tužba između Apple-a i svih?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sudska tužba između Apple-a i svih?

30.06.2013 | 10:01
Što vi mislite o scim tim tužbama i legalnim pričama. Jesu li potrebni ili snobovski pokušaji monopolizacije?

Ajmo rasprava
30.06.2013 | 11:11
Ajmo malo pretražiti forum,bilo je već takvih tema
30.06.2013 | 12:07
I to toliko puta da mi se tema "ustaše i partizani" čini manje eksploatirana.
30.06.2013 | 20:35
smayoo kaže:
I to toliko puta da mi se tema "ustaše i partizani" čini manje eksploatirana.

Pomislih da Smayoo zaokruzuje komentar humorom, a onda, pretrazivanjem prica drugu pricu. Fakat ste imali raspravu na temu Ustasa/partizana/generala/EU

I to bez cenzure, rasplamsao se val lokalno politickih promisljanja na Jabucnjaku. Pomislio bih da sam zalutao na grupu/forum politike. Svasta

stefanjos kaže:
Što vi mislite o scim tim tužbama i legalnim pričama. Jesu li potrebni ili snobovski pokušaji monopolizacije? Ajmo rasprava

Mozda vise i ne u sali, no, volim reci da ja Apple postao Monsanto IT svijeta po pitanju patent problematike. Poput uzora, patentirao bi sam zivot da moze. Monsantoidi doslovno zele privatizirati kompletan okolis kao takav i ne biraju sredstva, dok Apple, ha... neumorno je naporan.

Nekako sam se nadao da ce nestankom robovanja kultu licnosti, okrenuti silne resurse u kreativnost i inovaciju, pa i po cijenu da pokupuju nekoliko manjih imena. Dao bih im jos jednu godinu do gubljenja nade. Znam da ce i dalje ideal ostati musavi ekrani i zaglupljivanje svega taktilnog, pa se tom pomaku i ne treba nadati od njih.

Na tvoje pitanje, kamo srece da se spore oko neceg sto bi bio opipljivo za same korisnike. Eventualno ce kao u 80-tima, za posljedicu koji novi zakon nastati uocen iz sporova koji traju. Kad kompletna IT industrija, a i sire od toga, o svemu razmislja na isti nacin, onda su i sporovi jednako dinamicni.

Buduci da Samsung ima sedam puta (mozda i vise) mobilnih patenata, cak i ako izgubi, dovoljno da ih masira na sporazum. Za to vrijeme, OEM partneri, Google i ostali temelji IT filantropije... bah, necu dalje.

Dosadno koliko i sami proizvodi
30.06.2013 | 21:19
trazio sam pod jabucnjak i razno i nigjde nisam nasao, ( pretpostavio da ima) ali ako nema pod tim naslovima ne trazim dalje

@nemec, hvala na odgovoru

i nije dal je bilo rasprave ili ne, zanima me novo stanje vaseg razmisljanja, problem bro?
30.06.2013 | 21:31
Ima gore desno ona kućica u kojoj piše "pretraži forum". Ona ti, pazi čuda, služi za pretraživanje foruma. Onda u nju utipkaš "Samsung" i klikneš "traži". I onda, nevjerojatno, među ostalim, nađeš i ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/razno/107990-licemjerje.html

www.jabucnjak.hr/forum/razno/108619-eu-i-kazna.html

I tako. Što bi rekao Murphy, prije uporabe uključiti mozak.

No problem, bro.

U samu raspravu mi se ne da (opet) upuštati. Ali, hej, tko voli, samo nek navali!
30.06.2013 | 22:04
smayoo kaže:
U samu raspravu mi se ne da (opet) upuštati. Ali, hej, tko voli, samo nek navali!

U koju raspravu, "Ustaše/četnici/partizani/generali/EU" ili "Apple/Samsung"?
30.06.2013 | 22:14
Ni u jednu od te dvije.
30.06.2013 | 22:30
previse se o tome pise i raspravlja... za nas krajnje korisnike tako nebitno!

kada portali kalibra index.hr i dnevnik.hr pisu o sudskim tuzbama u IT industriji, i opcenito o IT industriji, jasno mi je da je tema postala svacija zvaka, a ja sam gadljiv!
01.07.2013 | 12:46
kinsif kaže:
kada portali kalibra index.hr i dnevnik.hr pisu o sudskim tuzbama u IT industriji, i opcenito o IT industriji,

Nazalost, to je istina.

Doduse, oni to mogu pravdati bavljenjem temom u nekoj "tehnoloskoj" kategoriji svojih stranica, no, znamo da nije tako. S druge strane "telegramsko" prenosenje i bavljenje slicnim temama u smislu kvalitete i sadrzaju vijesti, ni vecini IT portala ne ostavlja previse safta. Tad njena interpretacija jedino ostaje na snazi forumske baze koja ju zeli protresti, a moguce i prvim danom trajanja potpuno zanemariti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 49 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO