Bluetooth handsfree - preporuke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth handsfree - preporuke

10.07.2013 | 11:21
Trebam kupiti za obiteljski auto novi bluetooth handsfree uređaj. Imali smo Parrot Minikit, ali se pokvario (nakon dosta godina).

Zanima me ne slušalica za na uho, niti nešto što se mora ugrađivati u auto, nego ona jednostavna varijanta koja se zatakne na suncobran i ima zvučnik i mikrofon.

Pri tom mi nije najnužnije da bude najjeftinija, ali mora se dobro čuti, a osobito - druga strana u razgovoru mora dobro čuti vozača. Inače, ako je govor isprekidan, zašumljen i zamumljan, uzalud što je bilo jeftino.

U tom smislu je Parrot Minikit bio dobar. Prije toga smo imali nešto od Sony Ericssona, to je bilo teško smeće.

Ima li netko da koristi takav sličan uređaj pa da podijeli ovdje svoja dobra ili loša iskustva?

Trenutno gledam Parrot Minikit Neo (najskuplji), Jabra Cruiser 2, Jabra Drive. Naravno, bilo koji od njih ispada najmanje duplo jeftiniji ako ga kupim preko E-baya iz Njemačke (btw, poštarina za slanje iz Njemačke pala sa 6-7 EUR na 1-2 EUR). Važno da naše trgovce nije ulazak u Uniju zatekao na prepad...
10.07.2013 | 13:43
Prije par godina sam isprobavao par uređaja, tipa zakačit na suncobran. Nijedan me nije zadovoljio ( doduše dosta slabije čujem), pa sam na kraju riješio zadovoljavajuće sa autoradiom. Ima varijanta na autoradiju da se ušteka u mikrofonski ili aux konektor , pa malo provjeri kod majstora. Mikrofon se smjesti negdje naprijed, a ostalo se sakrije pod instrument tablu.
A možda su do sada popravili ponudu sa boljim uređajima za suncobran.

Koji radio imaš?
10.07.2013 | 14:14
Onaj tvornički ugrađen (Toyota Corolla Verso 2006.). Ima to što se na njega dogradi za bluetooth telefoniranje, ali moraš birati hoćeš to ili interface za iPod. Kako već imam interface za iPod, onda, jel...
10.07.2013 | 15:54
Znači ovaj model :

Hmmm.... , malo sam guglao. Tebi bi bilo više dobrih uređaja u igri i to od 600-700kn na dalje. To je već u rangu zadovoljavajuće kvalitete.Novero, Motorola,Alpine itd. Probaj negdje isprobati kako radi, naravno , ako budeš u mogućnosti. U biti i u salonu na stolu se može isprobati, ako prodavaći imaju volje.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.07.2013 | 15:59
U Nissanu imam radio s BT, ali u Fordu nemam, pa kad moram razgovarati jednostavno uključim zvučnik i stavim iPhone naopačke u pretinac pored mjenjača. Ja sugovornike odlično čujem, a nitko mi se do sada nije potužio da me ne čuje dobro tako da sam odustao od nabavke spomenutih BT handsfree điđamiđa.
10.07.2013 | 16:16
Ljudi su navikli da te se loše čuje i da pričaš kao iz bačve, da je nerazgovjetno i nerazumljivo. Tako i naš kolega isto prakticira (iako ima bluetooth ugrađen u tvornički radio, samo mu se zablesavio pa bi trebalo skinuti klemu s akumulatora, ali njemu se ne da) i sam je sebe uvjerio da je to isto OK jer "mu se nitko nije žalio" (osim mene). Onda sam jednom potegao to pitanje dok nas je bilo više na sastanku te su mu svi potvrdili da ga se čuje očajno. Ali on to i dalje prakticira jer je sebe uvjerio da smo mi sitničavi.

E, ali ja sebi to ne mogu priuštiti. Meni je bitno da me ljudi dobro čuju i jasno razumiju kad razgovaramo telefonom, jer mojih je 90% razgovora poslovno i preskupo mi je da me netko nije jasno razumio kad smo razgovarali telefonom. Kod moje supruge nije takav slučaj, ali ona nema smartphone, nego neki običan mali Samsung vulgaris koji se čak ni teoretski ne može koristiti na način koji opisuješ (nema speakerphone). Nikad joj se ne da spajati žičane slušalice, a i nisu po zakonu. Dakle, trebam bluetooth.

Jzelko, nije taj, to je generaciju stariji.
10.07.2013 | 16:17
Ma, već će nešto iskemijati!
10.07.2013 | 16:22
jzelko kaže:
Hmmm.... , malo sam guglao. Tebi bi bilo više dobrih uređaja u igri i to od 600-700kn na dalje. To je već u rangu zadovoljavajuće kvalitete.Novero, Motorola,Alpine itd. Probaj negdje isprobati kako radi, naravno , ako budeš u mogućnosti. U biti i u salonu na stolu se može isprobati, ako prodavaći imaju volje.

Motorola, Alpine i ta sr... izbacujem u startu. To je preprodaja OEM plastiša za skupe pare. Ako neki od njih zaista dobro radi, onda ga kupujem u noname varijanti, za $15 sa E-baya, iz Kine. Ali poučen ranijim Sony Ericsson iskustvom, vjerojatno se radi o bugovitim điđama koje često blokiraju i imaju loše mikrofone te još lošiju bateriju.

Osobno puno više vjerujem Parrotu, Jabri ili nekom sličnom specijaliziranom proizvođaču.

No, zato i jesam ovdje postao, da vidim da li netko koristi neki od tih uređaja pa da ima iskustvo iz prve ruke.
10.07.2013 | 16:34
Zato sam radije zamijenio radio za odgovarajući, te sam miran. Malo se rastegneš, ali si zatim bez brige i šta je najvažnije, zadovoljan !
10.07.2013 | 16:58
Aha, ti misliš da je radio s bluetoothom uvijek i sigurno dobar i bez bugova?
10.07.2013 | 17:43
A nešto na ovu ideju?
www.tomtom.com/en_us/products/accessorie...rtphone-9UOB.001.09/
Stalak, punjač ...
Ne mislim nužno od Tom-Tom-a.
Tako kažeš da puniš mobitel čim sjedneš u auto.
10.07.2013 | 18:04
smayoo kaže:
Aha, ti misliš da je radio s bluetoothom uvijek i sigurno dobar i bez bugova?

Recimo i kao izaći iz kuće i možda ti padne što na glavu. Crijep, tegla, fasada itd. Šalim se, ali stvar je i sreće. "Komu je suđeno, gaće mu same spadaju". Ne kupujem baš najjeftinije, ali ni najskuplje. Zlatna sredina.
10.07.2013 | 18:29
zabac kaže:
A nešto na ovu ideju?
www.tomtom.com/en_us/products/accessorie...rtphone-9UOB.001.09/
Stalak, punjač ...
Ne mislim nužno od Tom-Tom-a.
Tako kažeš da puniš mobitel čim sjedneš u auto.

Posve beskorisno u mom slučaju. Moja draga i ja imamo totalno različite i mobitele, i navike. Njoj je dovoljno punjenje jednom tjedno. Nikad ne puni u autu. Isto tako, nikad se ne sjeti izvaditi mobitel iz torbice i pripremiti ga prije nego krene voziti. Ni ovaj stari Parrot minikit se u 50% slučajeva ne bi sjetila upaliti. Za nju hoda jedino nešto što zahtijeva nulti angažman unaprijed.

A inače sve te điđe što se lijepe na šoferšajbu loše funkcioniraju u monovolumenima (osim ako nemaš ruke do koljena, kao orangutan ). Staklo je predaleko od sjedala.
10.07.2013 | 21:02
@ smayoo, i moja je tu negdje. Došla s puta i mob je bil ostal preko tjedan dana u torbi, naravno , ispraznio se. I ja sam odustao te više ne obraćam pažnju na to.
10.07.2013 | 23:01
Mi svi u firmi koristimo:
www.parrot.com/uk/support/parrotck3100ck3300ck3500

Najjeftiniji kit za ugradnju... Toliko me bio oduševio u službenom da sam ga uzeo i za privatni auto i sam spojio. Nije neka nauka, a i sve je dobro objašnjeno.

Ne znam kako tvoj radio funkcionira, ali u Opelu ima aux ulaz koji radi normalno i kad je spojen hands free jer on koristi "ext in" ulaz.

Mozda je malo vise zezancije nego samo uzeti ovaj koji ide za suncobran, ali mislim da se isplati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 18 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (883)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO