Tražim password manager aplikaciju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tražim password manager aplikaciju

25.07.2013 | 14:29
Tražim neku dobru password aplikaciju za iPhone. Jedino što mi treba je da čuva moje passworde i da mi ih vrati u slučaju da napravim restore. Koristio sam MyPass koji je bio fenomenalan dok nisam iphone poslao na servis. Vratio sam backup i sve prazno.

Znači treba mi najosnovnije čuvanje passworda. Opcija generiranja random lozinki bi bila dobra, ali nije presudna. Ne treba mi ni sinkronzacija s ničim. Ali mi je bitno da mi vrati podatke nakon restorea. Odgovara mi i paid i free, ali ne baš 1password jer mi je malo preskup.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.07.2013 | 18:22
1Password je rješenje koje ja koristim. Ima verziju za iOS i za Mac OS X. Aplikacije rade sinkronizaciju između iOS i Mac OS preko WiFi. Ima i generator lozinki kao i automatsko popunjavanje prijave na Safariju. Jedina mana jest cijena.

agilebits.com/onepassword
  • num
  • Korisnik
  • 3
25.07.2013 | 18:31
Preporučujem pwsafe

Koristim ga i na iOS uređajima i na Mac-u, a može sinkronizirati lozinke između različitih uređaja (iOS ili Mac) pomoću iCloud.
S iCloud-om ti se ujedno ne bi dogodilo da izgubiš lozinke nakon restore.

Ja backup radim tako da backupiram datoteku na Mac-u u kojoj su lozinke spremljene (doduše to radi Time Machine za mene). Tu istu datoteku je moguće otvoriti i na Windows-ima.
25.07.2013 | 20:30
num kaže:
Preporučujem pwsafe

Koristim ga i na iOS uređajima i na Mac-u, a može sinkronizirati lozinke između različitih uređaja (iOS ili Mac) pomoću iCloud.
S iCloud-om ti se ujedno ne bi dogodilo da izgubiš lozinke nakon restore.

Ja backup radim tako da backupiram datoteku na Mac-u u kojoj su lozinke spremljene (doduše to radi Time Machine za mene). Tu istu datoteku je moguće otvoriti i na Windows-ima.

Sve potpisujem.
Isto koristim i vrlo sam zadovoljan.
25.07.2013 | 22:05
LastPass
25.07.2013 | 23:47
i meni treba aplikacija koja ce mi cuvati password za svaki forum u kojem sam upisan. desi mi se da zaboravim poslije izvesnog vremena sta sam ukucao,a na svakom je razlicita sifra. i to mi treba na macu.
26.07.2013 | 01:01
LastPass imaš kao addon na svim web browserima, ultra jednostavan za korištenje, a imaš ga i za iOS.
28.07.2013 | 15:39
Hvala na sugestijama. Provjerit ću i pwsafe i lastpass pa vidit šta mi više odgovara.
12.08.2013 | 11:28
Ako nisi nasao, mozda ovo nije lose. Besplatna je na par dana

itunes.apple.com/app/id599237591
12.08.2013 | 14:11
Hvala na dojavi. U svakom slučaju se isplati isprobati po toj cijeni
12.08.2013 | 15:01
Koliko su ustvari takvi programi sigurni? Mislim, cuvaju pristupne podatke sustavima za placanje korisnika, nekim dosta osletljivim lozinkama...
Sto ako sam kao snayoo jaaaaaaako oprezan (ne paranoicam) kako cuvati takve stvari? Ocito u glavi ne ide (imam par lozinki i pino a, ali ono more posataka naravno ne).
Da li na stick staviti sve to i oko glave uz n-bitnu enkripciju?
12.08.2013 | 15:41
Ti programi su napravljeni da kompromitiraju sigurnost u korist komocije. Oni kojima je sigurnost bitna - neće ih koristiti. Već smo pisali o tome kako zadržati visoku sigurnost,a da sve pamtiš u glavi. Ima više metoda, a moja je da imam nekoliko passworda, uvijek istih. Onaj najniži zna i dosta ljudi iz moje neposredne okoline, a služi za bezvezne web siteove koji traže da imaš password bez pravog razloga. Onaj najviši znam samo ja i nitko drugi na svijetu, i nitko ga nikad neće doznati, odnijet ću ga sobom u grob.
12.08.2013 | 15:51
Znaci, u grob ce otici i sve tajne? Tako je i Nikola Teska zeznul stvar.
12.08.2013 | 16:08
I dobro je da jest. Zamisli da je svu puninu njegove genijalnosti neki lakomi Amerikanac prisvojio i odlučio prodavati svijetu.
12.08.2013 | 21:19
Nisam siguran da nije.
Spominju se neki koferi koji su prazni, a ne bi trebali biti.
13.08.2013 | 05:02
Nikola Tesla je bio genij. Covjek decenijama ispred svog vremena, samo nemojmo pretjerivati.

Sumnjam da je on TADA znao nesto sto se SADA ne zna

Samo sto korporativnom okruzenju danas bas i nije u interesu da koriste njegove ideje i zamisli.

Uvijek mi naupadne taj bezicni prijenos energije i kako bi bilo zgodno to imati
13.08.2013 | 21:33
Moze li mi neko reci sta fali Keychain Access-u, ja sam zadovoljan sa njim na os X-u?
13.08.2013 | 22:00
iAnte kaže:
Tražim neku dobru password aplikaciju za iPhone.
13.08.2013 | 22:35
Znam da covjek trazi app za iPhone, ali koliko vidim da scarface trazi nesto i za mac..
14.08.2013 | 02:09
Splash ID na IOS uredjajima, Splash ID desktop za MAC i Windows. Synca preko wifija bez problema. Moze i preko njihovog clouda.
Takodjer, postoje customize opcije kao i kreacija passworda unutar aplikacije. Koristi AES- 256 bitnu enkripciju koju osobno nisam nikada uspio probiti iako sam testirao.
Bili su neki problemi zadnjih dana sa upgrade-om na verziju 7, ali danas je izasao patch.

Mana- aplikacija nije medju jeftinijima te vrste.

Rijec je o staroj aplikaciji duge povijesti.
14.08.2013 | 16:26
Malo offtopic, ali najbolji program bio bio da razvijete neku metodu generiranja i pamćenja passworda.

Moji passwordi su svi različiti, za svaki servis koji koristim, a opet ih sve znam.

Password se sastoji od baznog dijela koji koristim u svakom passwordu (kombinacija velika mala slova, brojke) + dijela koji generiram od imena servisa prema nekom pravilu kojeg opet samo ja znam, ili od duljine imena servisa itd. (npr. drugo i treće slovo imena servisa ugurate negdje u bazni dio lozinke).
14.08.2013 | 17:13
Dobro je ako mozes pamtiti sve svoje passworde koje generiras, zatim one svoje obitelji, na kraju u tvrtki gdje ERP aplikacije zahtjevaju ucestalu promijenu passworda.
Nakupi se tijekom vremena vise stotina passworda za sto je neophodan password keeper i manager. Jednom kada zakljucas pojedine accounte pogresnim passwordom, muka ih je ponovo otvoriti, u konacnici i trosak (npr. icloud account). Osim toga sve krucijalne passworde dobro je barem 2 puta godisnje mijenjati.
14.08.2013 | 21:26
Ja sam razvio debilni sistem. Stavio na stick podatke, a stick imam na sigurnom.
15.08.2013 | 05:47
@Zabac:

Zna stick i prestati raditi. Onako sam od sebe
15.08.2013 | 08:39
drlovric kaže:
@Zabac:

Zna stick i prestati raditi. Onako sam od sebe

Vise je stickova u igri. Vjerojatnost kvara pada s potencijom broja uređaja.
15.08.2013 | 09:33
To je vec druga prica

Ali sa povecanjem broja stickova proporcionalno se povecava sansa da stick padne u pogresne ruke
15.08.2013 | 10:48
drlovric kaže:
To je vec druga prica

Ali sa povecanjem broja stickova proporcionalno se povecava sansa da stick padne u pogresne ruke

Nikako. Jeadn je zakopan, drugi je u trezoru, a treceg neprekidno gutam. LOL
15.08.2013 | 11:25
15.08.2013 | 11:27
zabac kaže:
drlovric kaže:
To je vec druga prica

Nikako. Jeadn je zakopan, drugi je u trezoru, a treceg neprekidno gutam. LOL

Strah me pitati kako posežeš za ovim trećim kada ti zatrebaju podaci!
15.08.2013 | 12:56
Nije vazno. Pamtim ih. Na stiku su za svaki slucaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 47 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, Anonimci (1156)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO