09.09.2013 | 20:03
ZAAK kaže:
Bez uvrede ali ova Puma je pravi sportski automobil plus jako malo kila. Nevjerojatno komunikativan volan i ovjes koji lijepo nagovijesti kada je dosta i kada ce krenuti klizanje.
Izgled je vec subjektivna stvar, ja se nikada nisam naso sa njom. Vjerojatno me podsjeca na Tigru.
Osobno mislim da ugradnja turba nebi pridinijela nekom gustu, dobiti ces jako puno momenta koji ce se jako tesko moci kontrolirati. Mislim da se u zavoju prednji kotaci nece moci sastati sa cestom, nesto slicno kao stara Astra OPC. Ja bih probao napraviti konverziju ( ako je moguca ) sa nekim jacim motorom, 2.0 iz focusa recimo ako taj motor nije bitno tezi od ovoga da se ne poremeti raspored masa koji je prilicno dobar
Veći motor bi moral biti od mondea, ne iz focusa. Focusov 2.0 ima blok od sivog lijeva i težak je ko svinja. Mondeov je aluminijski. Pumin motor ima manje od 100 kila pa bi svaki veći narušil balans auta.
Za prijenos snage ne brini; ionako ova konverzija ide sa zamjenom diferencijala. Umjesto otvorenog ide Quaifeov s pužnicima (recimo obratna verzija torsena) koji ima samoblokiranje. A sa snagom ne mislim divljati. 150-160 KS (toliko je imala ford racing puma, samo usisno), ne više od 230-240 Nm. Auto mora ostati vozan i vozljiv kao i dosad, ovo bude kao neke vrste grand turismo, daš gas pri kojim god okretajima, a on vuče i vuče i vuče...
Bude to ko grom, bez brige;)