MacKorisnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacKorisnik

09.09.2013 | 23:07
Evo pozivam ljude koji su bili aktivni nekada na MacKorisnik da se opet malo aktiviraju, žalosno je koliko forum zjapi prazan a nekad je bio pun veselih ljudi koji su diskutirali sve i svašta na temu Apple.

Sad nema nikoga. Kada je bio zadnji event Apple-a još se ekipa skupila sada dan prije eventa nema nikoga.

Pa molim Jabučnjak kao bratski forum da malo pomogne.

Također ako ima neko da želi pisati za MK da se oživi glavna stranica javite mi se na MKf preko pm spojit ću vas sa jednom od admina koji nažalost nemaju više vremena za MK.
Tema zaključana.
09.09.2013 | 23:57
Teško. U stvari, sami administratori su krivi što su dopustili šačici "balavandera" i/ili provokatora rastjerivanje običnih korisnika i seljenje istih na puno kulturnije forume. Jabučnjak na primjer.
Apple zajednica je ionako malena u RH i još bi se trebala dijeliti na pola.
Ne vidim zašto bi posjećivao MacKorisnik ako sam ovdje zadovolja?
Tema zaključana.
10.09.2013 | 00:00
Valjda se Apple korisnicima vise svidja ovdje.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 00:12
Apsolutno nema razloga da se Apple zajednica u hr (pa i šire) dijeli. To što je netko na Jabučnjaku, ne znači da ne može biti na MK.
Ali ne znam, Josipe, što si točno mislio time da moliš Jabučnjak da malo pomognemo? Kako da pomognemo?
Tema zaključana.
10.09.2013 | 01:56
Tko će nama pomoći, vidiš da je naći kvalitetne autore koji imaju volje i vremena besplatno nešto napisati krvav posao.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 03:11
ajd molim te... postao si spona izmedju obicnog puka i bogova?
ako se neko ne brine oko svoje kuce, zar ocekuje da drugi metu njegove podove?

nije nikakva tragedija u pitanju. evolucija na dijelu.
dosta clanova se prebacilo ovdje, i ne vidim potrebu da placemo za forumom koji je mrtav vec jedno dvije godine.
vlasnik radi eksperimenta prebaci cijeli forum na drugu bugovitu platformu i ode. administratori su neaktivni, ne reagiraju na cijeli niz gluposti koje su clanovi tvog kalibra pisali, pocevsi od piratluka i filozofiranja o njemu. kada se na to doda i pogodovanje nekim sumnjivim apple servisima i brisanje svakog posta u kojem se izrazava nezadovoljstvo tim servisom... sta ocekivati nego da forum umre?!?! svaki covjek koji ima malo razuma, ne nalazi se vise u takvoj okolini.

svaki forum ima svoju jezgru entuzijasta koja daje "boju" tom forumu i koja usmjeruje korisnike koji se postepeno prikljucuju. ako se ovi pronadju u tom okruzenju, daju nesto svoga, i tako se forum ponasa kao zivo, dinamicno bice koje napreduje kada je ta jezgra zdrava i kada zna zastititi forum od budala kojih uvijek ima. kada se ta jezgra raspadne, padobranci dobiju krila posto mogu trolati bez ogranicenja, a aktivni korisnici bez prava moderiranja nakon nekog vremena odustanu i napustaju to nesretno tijelo koje zatim brzo umire zajedno sa tim malim i ocito ne pretjerano pametnim virusicima!

ako zelis biti dio jezgre MK, preuzmi odgovornost, budi moderator tamo, skupi neke ljude oko sebe i krenite pisati, kao svaki forum na svom pocetku. ako je vasa "boja" zanimljiva okolini, ne vidim razlog rad kojeg ne bi rasli. ponudi nesto kad ti je vec stalo, pa ce se ljudi mozda i prikljuciti.
ovo moljakanje "dodjite, na samrti je forum, a ja bi se jos igrao" nije neki mamac i ne vidim zasto bi bio glasnik nekoga ko je digao ruke.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 07:31
Ništa ne vrijedi biti moderator kad ni post ne možeš obrisati i još 100 drugih stvari pošto na vanilli to još neradi... forum ovisi o jednom čovjeku koji je krenuo u drugačijem smjeru i nije više aktivan i dogodila se stvar da se o forumu niko ne brine pa ga isto tako i korisnici odustali!
Tema zaključana.
10.09.2013 | 09:14
@kinsif odlican odgovor. Sve receno
Tema zaključana.
10.09.2013 | 14:10
Mislim da je sve vec napisano, MK je otisao u smjeru u kojem je bilo jasno da ce otici. To se je lako moglo izbjeci jer smo bili odlicna zajednica ali dva glavna i odgovorna clana su malo previse gurali svoje ego tripove i doslo je do neizbjeznog. Ne mogu cak reci ni da mi je zao, kvalitetniji clanovi su i tako ovdje a spameri i preprodavaci kineskih bumpera me i tako ne zanimaju previse.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 14:39
Koja je pozadina price mackorisnika? Radi cega se raspao?
Tema zaključana.
10.09.2013 | 14:39
Evo skoro dvije godine da sam kupio Apple racunalo ( vlasnistvo iphone ne racunam u taj staz )
Naravno da me hrpa stvari o OSXu zanimala i prije kupovine plus xy potrebnih i nepotrebnih pitanja. Nakon par minuta provedenih na webu dosao sam do mackorisnika i jabucnjaka. Letimican pogled na forume oba portala me je definitivno usmjerio ovdje.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 15:33
Potpisujem ovo što je napisano iznad - na istu foru sam se na Jabučnjak odlučio i ja. Ali me isto kao i dlovrica zanima background story...
Zašto?
Ono što sam ja odmah primjetio je da nisu (prije dvije godine) bili ni petinu up to date s informacijama kao Jabučnjak. Tu bi dpararic već recenzirao proizvod, oni još ne bi ni objavili vijest o njegovom releasu - osim male vjestice i to samo ukoliko se radi o iPhoneu....
Jel to to, preferiranje iOS hypea i zanemarivanje core businessa tadašnjeg Apple Computers Inc.?
Tema zaključana.
10.09.2013 | 17:02
MK se raspao iz više razloga.

Toni je forsao Vanilu koju većina vas nemeže smislit. Mene manje bitno ali razumjem kritike.

Trolovi i neistomišljenici (Windows/Android) su priča za sebe. Ali jadno je da ste se dali otjerati. Ali sito tako neki kao ja su došli i postali Apple. Jbga prvo sam imao para samo za iPhone a nakon par godina došao je i prvi Mac.

Admini (Toni i Luka) su neaktivni jer nemaju vremene jer rade. Za Tonia neznam točno ali Luka mi je bratič i u kontaktu smo. Čovjek radi skoro 18 sata na dan i ne staje. Nedavno je otišao u inozemstvo raditi. I usto vodi svoju firmu i drži predavanja.

Isto mu je bio komentar da mu je dosta trolova i ekipe koja je došla na forum zbog glupih pitanja na temu iPhone koja su na forumu i samo ih treba potražiti. (Također imali su par moderatora koji su htjeli pisat članke ali svi bi ubrzo odustali.)

Stoga admini nisu radili svoj posao.

Budući da znam Luku tražim bivše članove, a dobrodošli su i članovi sa Jabučnjaka, koji su zainteresirani da pišu članke i dvoje troje bi imalo admin prava i dovelo reda. A možemo doći i u kontakt sa Tonijem da se promjeni forum iz vanile u nešto bolje.

Neznam je li netko dobio kriv dojam nemam ništa protiv Jabučnjaka ali nisam se navikao još a i nema baš tema koje bi komentirao iako sam steako naviku baciti pogled barem jednom na dan. Htjeo sam samo da daju malo potpore kao bratskom portalu. Ja ne vidim djeljenje Apple zajednice na dva djela zato što postoje dvije domene. Sve je to više manje ista škvadra.

Ovo je čisto moja inicijativa jer mi je MK ostao u srcu kao nešto drago a danas je ovošto je i boli me srce kad vidim da nema više od jednog komentara ili nove teme danim osim glupih oglasnika. Tako da izvinite ako sam dosadan.

Imam samo dobru namjeru a to je da se nađu pojedinci koji bi oživili MK.
Čak se prije kojih par mjeseci javio jedan mladi gospodin koji navodno ima firmu koja se bavi razvojem app za iOS i oni bi preuzeli MK ali su pričali da bi ga krajem godine preuzeli jer imaju dosta posla preko ljeta. Povezao sam ih sa Lukom ali od tada nisam čuo niti od gospodina niti od Luke ni glasa o toj temi.

Update: evo već se javio jedan forumaš sa Jabučnjaka da je zainteresiran pisati članke i voditi forum! Trebamo još takvih pozitivnih stavova i entuzijazma.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 17:15
Josip R. kaže:
Ali jadno je da ste se dali otjerati.

Vjerujem da ti nije to bilo namjera, ali ta rečenica zvuči dosta grubo i uvredljivo.

Admini (Toni i Luka) su neaktivni jer nemaju vremene jer rade. Za Tonia neznam točno ali Luka mi je bratič i u kontaktu smo. Čovjek radi skoro 18 sata na dan i ne staje. Nedavno je otišao u inozemstvo raditi. I usto vodi svoju firmu i drži predavanja.

Ovo ne zvuči uvredljivo, ali mene osobno zabavlja jer implicira da mi na Jabučnjaku - što? Ne radimo? Pa imamo vremena za Jabučnjak?

Stoga admini nisu radili svoj posao.

Obratno. *ZATO* što šef ne radi *svoj* posao, ostali ne rade svoj. Riba smrdi od glave. Ne mislim na našeg Ribu, admina, nego na ribu iz mora, kad odstoji dan-dva na banku u peškariji...

Budući da znam Luku tražim bivše članove, a dobrodošli su i članovi sa Jabučnjaka, koji su zainteresirani da pišu članke i dvoje troje bi imalo admin prava i dovelo reda. A možemo doći i u kontakt sa Tonijem da se promjeni forum iz vanile u nešto bolje.

Ovo je sve OK. Jesi li to mislio kad si pitao da pomognemo? To je, naravno, individualna stvar svakog člana. I, naravno (naravno!), nećemo zamjeriti nikom ako se angažira na MK. Naprotiv!

Neznam je li netko dobio kriv dojam nemam ništa protiv Jabučnjaka

Ja nisam dobio takav dojam.

Htjeo sam samo da daju malo potpore kao bratskom portalu.

Kakve potpore? Ono što si gore napisao? Kako rekoh, to je individualna stvar svakog člana.

Ja nevidim djeljenje Apple zajednice na dva djela zato što postoje dvije domene. Sve je to više manje ista škvadra.

Naravno. Slažem se.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 17:17
@kinsif iskreno sam se nadao da bi se ti mogao javiti i dati neki suport umjesto kritike. Bio si dugo na forumu i mogao bi biti admini i tu i tamo napisati neki članak.

MochuS a i tebe pamtim kao starog člana i ista stvar. Ali razumjem ako nemate vremena ili želje.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 17:22
smayoo kaže:
Josip R. kaže:
Ali jadno je da ste se dali otjerati.

Vjerujem da ti nije to bilo namjera, ali ta rečenica zvuči dosta grubo i uvredljivo.

Loš izbor riječi, nije mi bila namjera vrijeđati, pre dugo se družim sa nekim forumašima i to mi nije ni na kraj pameti.

Nadalje da ne quoteam nisam mislio ništa negativno o Jabučnjaku ili o njegovim kreatorima i ostalim članovim.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 17:29

Ovo je sve OK. Jesi li to mislio kad si pitao da pomognemo? To je, naravno, individualna stvar svakog člana. I, naravno (naravno!), nećemo zamjeriti nikom ako se angažira na MK. Naprotiv!

Da to sam mislio.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:14
Skrenuli su mi pažnju na ovu temu, pa da pomognem s informacijama ).

MacKorisnik blog se ne održava i ažurira jer dvojica koji su kroz četiri godine trošili svakodnevno kojih sat-dva svog slobodnog vremena na njega, tog slobodnog vremena više nemaju ).

Luka organizira starup accelerator u Poljskoj, a ja sam sa svojim startupom u Sjedinjenim Državama i radim na njemu u prosjeku 12-14 sati dnevno i u takvoj se situaciji teško baviti blogom.

I Smayoo, time ne sugeriram da Jabučnjakovci ne rade, pa zato imaju vremena za Jabučnjak ), nego hoću samo reći da postoji razlika izmedju normalnog posla i "nenormalnog" startup života ).

MacKorisnik je 4 godine radio izuzetno dobro zahvaljući radu male skupine ljudi koje ulagala gomilu truda u održavanje bloga i foruma. U jednom trenutku smo bili 125 najpopularniji site u .hr uopće. Blog je dok se redovito ažurirao donosio nove posjetitelje i povećavao zajednicu na forumu. Kad smo posustali s blogom iz gore navedenih razloga forum je još jedno vrijeme zadržao aktivnost, a prelomna je situacija bila kad sam ja u želji da smanjim opterećenje servera i uvedem novu, modernu platformu napravio istu grešku kao i Digg, napravio preveliku promjenu i povrh svega odabrao nestabilnu platformu ).

Ni i da te greške nije bilo, bez redovne aktivnosti na blogu koja bi donosila čitatelje i bila gorivo za ostatak MacKorisnik zajednice teško bi se zadržala stara razina aktivnosti. Nažalost koliko god se Luka i ja trudili dodatne redovne autore nismo našli, jer nije lako pisati po post svakodnevno ili svaki drugi dan barem .

Svejedno MacKorisnik bio "wild ride" oko 4 godine (što je vrlo dugo u .hr uvjetima) i bilo je izuzetno zabavno dok je trajalo. Ukoliko mi se pruži prilika da imam ponovo imam vremena za pisati članke na MK-u sigurno ću s tim nastaviti, a vjerujem i Luka. Što će forumom biti vjerojatno će biti posljedica reaktivacije i daljnjeg zapostavljanja bloga.

Do tada MK je nazalost zapostavljeno dijete , osim ako nema ovdje nekoga tko zeli poigrati s reaktivacijom bloga, a potom i foruma. Ako ima, nek mi se javi s idejom ).

Pozdrav svima )
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:26
Zar nije bilo lakse na MK napisati da se traze moderatori pa i Admini.Kompletna prica mi je malo bezveze,doci na neki forum i pozivati ljude da posjecuju neki drugi site(forum) i nuditi neke "pozicije" . Mozda malo grubo djeluje ovo sto sam napisao ali to je samo moje misljenje.Na svakom forumu od 50 clanova bar 5 bi zeljeli da budu dio ekipe i da nesto probaju.MK je bio dobar site ali ljudi koji su ga posjecivali davali su sebi za prava vise nego sto je normalno.Pojedini modovi,admini su se znali bahato obracati zalutalim korisnicima(sto je meni pravo bezveze)svakom treba pomoci ili bar pokusati ako si tu da to uradis.Svi mi radimo besplatno i samo iz zelje da podjelimo znanje sa drugima.Onda malo strpljenja nije na odmet.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:27
@Toni drago mi je da si se javio i nadovezao. Evo meni se javilo dvoje forumaša ovdje sa Jabučnjaka koji su zainteresirani a to su Kloba koji ima iskustva i novinar je po struci koliko sam shvatio te stefanjos mladi student koji je ima u startu kad je krenuo iPod svoj blog na tu temu. Ja bi isto dao sve od sebe da pokrenemo MK još jednom i da pišem članke, recenzije. Bio sam u Americi nedavno i mogao bi se jednom god. zaletiti pa da napravimo koj video ili pribavimo nove gadgete i sl. za neke recenzije. A ti i Luka bi mogli jednom mjesečno napisati neku temu ili dvije. To može biti i o biznisu ili čime se trenutno bavite a da se dotiče Apple svijeta.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:31
Prije svega naglašavam da mi je žao što MK ima problema. Ipak, nisam siguran da je neaktivan blog razlog tome. Mi ovdje nemamo blog, a članke objavljujemo rijetko, i opadajućom dinamikom. 2011 smo imali više od 2 članka mjesečno u prosjeku, 2012 smo ih imali 22, a ove godine - do sada 4. Naravno da mi (nam) nije drago zbog toga, ali činjenica stoji da aktivnost na forumu ne opada, nego naprotiv - raste.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:31
saint kaže:
Zar nije bilo lakse na MK napisati da se traze moderatori pa i Admini.Kompletna prica mi je malo bezveze,doci na neki forum i pozivati ljude da posjecuju neki drugi site(forum) i nuditi neke "pozicije" . Mozda malo grubo djeluje ovo sto sam napisao ali to je samo moje misljenje.Na svakom forumu od 50 clanova bar 5 bi zeljeli da budu dio ekipe i da nesto probaju.

To je moja greska, odnosno krivi pristup. Ja sam bezveze krenuo jer me uhvatila zalost prema necemu a to je MK.

Toni i Luka sluzbeno nisu pokrenuli ovu raspravu već sam ja misleći ako se odazovu forumaši da onda nagovorim dečke da se pokrene MK opet. Ali htijeo sam prvo prikupit ljude a onda doć i reč evo tu je ta i ta ekipa koja bi pisal i oživila MK jer sa Lukom sam već puno puta pričao o oživljavanju a od toga ništa ili bit će sad nije vremena za tražit nove ljude.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:33
smayoo kaže:
Prije svega naglašavam da mi je žao što MK ima problema. Ipak, nisam siguran da je neaktivan blog razlog tome. Mi ovdje nemamo blog, a članke objavljujemo rijetko, i opadajućom dinamikom. 2011 smo imali više od 2 članka mjesečno u prosjeku, 2012 smo ih imali 22, a ove godine - do sada 4. Naravno da mi (nam) nije drago zbog toga, ali činjenica stoji da aktivnost na forumu ne opada, nego naprotiv - raste.

Zato što postoji red na forumu i poštuju se neka pravila. Na MKf je druga priča. Nema šerifa i onda svako radi šta ga volja pa se ekipa preseli u drugi grad da se metaforički izrazim.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 18:47
samo da dam svoj kratki osvrt na cijelu priču. Ja sam na MK bio paralelno i gotovo jednako vremena provodio na njemu koliko i na Jabucnjaku. Pratio ga još od phpBB vremena i bio je stvarno aktivan. Što god bi postao tamo postao bi i ovdje.

Ono što me odvratilo od MK je prvenstveno bio ENORMAN broj postova koji počinju sa "K:" ili "P:" i to naravno bilo je riječ o telefonima. Ma jebemu m*** svaki post je bio i tome kako nešto netko prodaje, dijeli, mijenja i tako dalje.

Čak i uvođenje Vannile nije toliki problem bio (osobno) i prilagodio sam se koristiti pregled "diskusija" i slično.

Ja sam definitivno za to da se kickstarta MK još jednom. To nimalo ne znači da ću posjećivati Jabučnjak manje, ali za početak moja preporuka je da se root segmenti foruma (MK) kompletno resetiraju. Da se svi topics koji nisu sticky ili nemaju veliki broj komentara jednostavno pobrišu i da se krene ponovno.

Drugo definitivno imati ljude koji će pričati i postati o raznim stvarima a ne samo o jeb** telefonim (što mi to ide na živce to ne mogu opisati), ok kada je Keynote u igri ili slično, može, ali definitivno odijeliti forum za taj iOS segment pa čak i neku vrstu oglasnika.

Možda sam čak i za ovu "renesansu" da se krene sa nekim drugim CMSom ili jednostavno vrati na phpBB (znam da je bilo problema sa loadom na serveru ili tako nešto slično).

U svakom slučaju podržavam bilo koji HR Mac/Apple forum i nastojati ću pomoći ako vidim da ima neke inicijative.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 20:41
evo, nakon sto smo procitali sve te tuzne price o starom dobrom drugu koji je na izdisaju, i nakon sto smo saznali josipove rodbinske veze, skupilo se troje musketira, a i tmilovan vam je dao zeleno... stoga, dobar rad i puno uspjeha!
Tema zaključana.
10.09.2013 | 21:31
bratoljub klaić, barem dva grama. možda onda bude nekaj.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 21:43
Nhf, ali mislim da nemožete vratiti 10% popularnosti Mackorisnika.

Super da se i Toni javio i objasnio stvari, sretno dalje sa startupom.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 21:48
Mislim da nas treba ipak više od "tri mušketira" tako da tražimo još ljudi ko je zainteresiran neka se javi na pm.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 22:06
Nema tu više pomoći Josipe moj. Odavno je to otišlo nizbrdo.

Prilikom prelaska na vanilu je napravljen skroz krivi korak. Apple forum u HR sigurno neće imati 20 novih tema dnevno. Ali oglasnik hoće. Svaki put kad bi došao na MK forum, dočekalo bi me 20-30 novih 'tema', svaka sa znakom P: ili, jako rijetko, K:. To te automatski odbija. A ostatak tema je iphone za početnike. Na starom mackorisniku sam išao u podforume iphone, jailbreak i oglasnik jako rijetko. Samo je trebalo malo moderirat i držat te 'nepoželjne' teme daleko od ostatka foruma.

Kad je došla vanila, izgubile su se neke jako dobre i korisne stvari, a nije se dobilo ništa novo (bar ne dobro).

Ali postigao se cilj da mackorisnik bude lakši za održavanje.

Ako ga stvarno želite oživit, moj je savjet da oglasnik i "UPOMOČ IPHON NE RADI!!!!" teme maknete. Ne morate ih ukinuti skroz, ali podforum iz kojeg se teme ne pokazuju na početnoj stranici foruma bi bio prihvatljiv. I malo manje bahati moderatori bi dobro došli.

Toliko od mene. Danas sam prvi put u više od dva mjeseca otišao do mackorisnika. Tužno je vidit temu u kojoj od deset postova Josip ima sedam.
Tema zaključana.
10.09.2013 | 22:17
OK, evo, svi su rekli sve, čini se da više nitko nema ništa konstruktivno za dodati. Ne bih da ova tema na Jabučnjaku postane pljuvaonica MacKorisnika, a isto tako mislim da nismo dužni niti dalje služiti kao "regrutna baza". Josip je sve napisao što je mislio, dobio je i pozitivne, i negativne odgovore. Svatko tko želi pomoći, može mu se javiti na PM, a tko ne želi, naravno - ne mora.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 36 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (1538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO