16.09.2013 | 18:25
gogh kaže:
5. Bez ogranicenja u broju poslanih mailova (po satu/danu). Da, na ovome sam nedavno zapeo kad sam slao ponude partnerima. Nisam ni znao da imam neko glupo ogranicenje iznad kojeg server misli da sam spamer. To se naravno trenutno ne da promijeniti pa onda moram vrtit palceve dok ne istekne vrijeme
Što se ovog tiče, to ti je u direktnoj koliziji s ovim:
9. Provider koji ne zavrsava konstantno na black listama
Dakle, to je problem koji nećeš tako riješiti. Ne želiš biti kod onog koji je blacklistan, pa se pomiri s tim da ti za mass mailing treba profi alat za mass mailing, kako ne bi ispao spammer (pod pretpostavkom da zaista nisi spammer
). Preporučam
Mailings. Radi sve što treba, a $25 nije pretjerana cijena za profi alat.
8. Dobri i ucinkoviti spam filteri
Što se svega ostalog, pa i ovog, tiče, mogu preporučiti omonia.hr. Naša je firma kod njih. Minus koji ja stavljam je taj da nemam administriranje black i white liste za spam filter, nego to javim mailom njima pa oni ručno ubacuju. Ali sam spam filter je solidan.
Admin sučelje je qmailadmin, webmail je squirrel. Tu još jedna primjedba, loše je konfiguriran (a ja ga ne mogu promijeniti) pa tipkanje HR slova u squirrelu šalje 8859-2 kodove, a u headerima stoji UTF-8. No i to bi vjerojatno riješili da nam je bitno. Radi se o svrabu koji nas ne boli pa nam je u zapećku.
Imam i još jedan kontakt za koji sam i sâm dobio dobre preporuke, ali nemam neposredno iskustvo. Pokušao sam sad pronaći taj kontakt u bespućima mog mailboxa, ali bez uspjeha...