"Jobs" - Ashton Kutcher (spoiler alert)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Jobs" - Ashton Kutcher (spoiler alert)

19.09.2013 | 14:49
Sinoć bijah u kinu i pogledah ovo sranje od filma! Film mi se ne sviđa na toliko razina da je to skoro pa i fascinantno!

1. Ashton Kutcher - pored živog Noah Wylea za kojeg je i pokojni SJ govorio da ga je fantastično odglumio u "Piratima silicijske doline" oni odaberu ovog neglumca koji mooožda malo više sliči na njega.
2. odabir događaja koje su formirale i Apple i SJa je preloše odrađen. Miš i Xerox - preskočeni, svađa s Bill Gatesom preskočena, odnos sa Wozom preloše odrađen...

Jedino što mi se svidjelo je to kako je prikazan razlaz s curom kad mu je rekla da je trudna, al i tu je previše američke patetike uključeno.

Sve u svemu, "Pirati silicijske doline" su za ovaj film televizija u boji! Nadam se da će drugi film koji će se uskoro počet snimat i na kojem je Woz konzultant bit bolji jer ovo... Šteta 21kn za kartu...
19.09.2013 | 16:12
Slažem se... Sve skupa je jako površno obrađeno... Kutcheru, a i redatelju, je izgleda bilo najvažnije da "skinu" Jobsov hod i onda to drastično prenaglase...
19.09.2013 | 16:15
vidis, ja bi prolaz dao samo ashtonu. vizualno je jako slican, hod je dobro skinuo, mozda malo prenaglasio, motove sa rukama, govor, itd... mislim da je bilo ok. ostalo je govno!
centralni dogadjaj filma su dogadjaji u upravnom odboru, ko je koga i te fore... dosadno!
dalje, film prati jobsa samo kroz apple, sto je ajde legitiman izbor autora, ali u tom slucaju nemoj tako olako preskakati pricu o dualizmu sa ibm-om, koji je onako usput spomenut, ili dualizam sa microsoftom koji je sadrzan u jednom telefonskom izderavanju jobsa. sve skupa na te "detalje" nije utroseno ni 5 minuta, a to su stvari koje su konkretno odredile i jobsa i apple.
pa nema nista o ripofanju xeroxa i taj dio karaktera jobsa je potpuno zanemaren.

scenarij je ukratno najslabija karika i onako slabog filma.
19.09.2013 | 16:32
Evo, čitam, i ne vjerujem očima...
Nego, recite, jel bilo ono kad je mali Steve, da nahrani gladnu braću i sestrice, skuhao svinjsku glavu s tavana pa ih je sve bolio trbuh?
19.09.2013 | 17:04
A jel' bilo ono kad je mali smayoo na jabučnjaku razotkrio da Jobs nije bog?
19.09.2013 | 17:17
@smayoo - To su ostavili za drugi dio

@macak - Kakvo božanstvo, kakvi bakrači? Film je nahvaljen, a totalno je loš. To je sve. Čisto filmska kritika. Bez uzdizanja/spuštanja Stevice i bilo koga drugoga. Osim Ashtona. Mrzim Ashtona!!
19.09.2013 | 20:08
smayoo kaže:
Evo, čitam, i ne vjerujem očima...
Nego, recite, jel bilo ono kad je mali Steve, da nahrani gladnu braću i sestrice, skuhao svinjsku glavu s tavana pa ih je sve bolio trbuh?

Ful'o si lik i djelo. Mada bi bilo dosta teško utvrditi koji je imao veću popularnost (i za Jožu i za iPhone je čulo valjda podjadnaki broj ljudi).
19.09.2013 | 20:38
Ma ajde nemoj mi pričat, molim te. Sjećam se ko da je juče bilo kad je Steve plovio na svom brodu Galeb i širio bratstvo i jedinstvo među nesvrstanim zemljama. Kladim se da ne bi danas bilo ni rata u Siriji da nam nije Stevo umro. Šmrc.
20.09.2013 | 01:51
smayoo kaže:
Ma ajde nemoj mi pričat, molim te. Sjećam se ko da je juče bilo kad je Steve plovio na svom brodu Galeb i širio bratstvo i jedinstvo među nesvrstanim zemljama. Kladim se da ne bi danas bilo ni rata u Siriji da nam nije Stevo umro. Šmrc.

A sta ces... Kad ljudi vole pricati o filmovima, koliko god losi bili, o zanimljivim ljudima...
20.09.2013 | 05:19
Mozemo mi pricati sta hocemo o Steve. Covjek je bio vizionar i jako uspjesan u bilo cemu sto je radio. Na glavu je okrenuo par vodecih svjetskih industrija i postavio svoja pravila. Koliko ljudi je to napravilo u karijeri?

Stvorio je jedan od naprepoznatljivijih brendova na planeti i imao veliki utjecaj na sve ljude s kojima je suradjivao i radio (ne samo u svojoj kompaniji).

Daleko od toga da je bio svetac (kcerka Lisa je veliki minus po mom misljenju), ali meni kao korisniku je ponudio puno. Mozda je i reciklirao stvari za koje nikada ne bi ni cuo, ali sam dobio korisne uredjaje koje volim koristiti.

Koliko danas samo developera zivi od izrade sadrzaja za iUredjaje?

Mozemo mi voliti ili pljuvati, definitivno je covjek ostavio trag u vremenu u kojem je zivio i radio.

Slazem se da je film smece
20.09.2013 | 07:15
drlovric kaže:
Mozemo mi pricati sta hocemo o Steve. Covjek je bio vizionar i jako uspjesan u bilo cemu sto je radio. Na glavu je okrenuo par vodecih svjetskih industrija i postavio svoja pravila. Koliko ljudi je to napravilo u karijeri?

Stvorio je jedan od naprepoznatljivijih brendova na planeti i imao veliki utjecaj na sve ljude s kojima je suradjivao i radio (ne samo u svojoj kompaniji).

Daleko od toga da je bio svetac (kcerka Lisa je veliki minus po mom misljenju), ali meni kao korisniku je ponudio puno. Mozda je i reciklirao stvari za koje nikada ne bi ni cuo, ali sam dobio korisne uredjaje koje volim koristiti.

Koliko danas samo developera zivi od izrade sadrzaja za iUredjaje?

Mozemo mi voliti ili pljuvati, definitivno je covjek ostavio trag u vremenu u kojem je zivio i radio.

Slažem se da je film smeće

Također. A najbolja mi je izjava Kutchera kako je dobro da ga je odglumio baš on jer mu se (Jobsu) oduvijek divio.
Što se kćerke tiče, i tu se slažem, ali gledam to na drugačiji, kompleksniji način.
U više knjiga njegovi prijatelji, bliski suradnici i ini sjećaju se kako im je Steve oduvijek govorio da neće imati puno vremena na ovom svijetu, a još od 1984. zagrizao je napraviti "udubinu u svemiru" i usprotiviti se velikom IBM-u - i baš u to vrijeme djevojka Chris-Ann Brennan mu objavljuje da je trudna!
Osobno, mislim da je s onim izračunavanjem postotaka koliko je muškaraca u CA itd., zapravo samo primjenjivao "distorted reality" sam na sebi - kako bi ostao u fokusu onoga što mu je primarno.
Genij graniči s ludilom, to je dokazano. Kako je bio control freak, a ovo je bila jedina stvar na koju nije mogao utjecati - odlučio ju je ignorirati.
Ipak, na kraju je i u njemu samom pobijedila ona ljudska strana pa ju je priznao...
04.10.2013 | 12:47
john_st kaže:
Sinoć bijah u kinu i pogledah ovo sranje od filma! Film mi se ne sviđa na toliko razina da je to skoro pa i fascinantno!
...

Šteta 21kn za kartu...

Uvijek može gore... Prvi red, titlovi na finskom i švedskom. 30€ za 2 karte:D
04.10.2013 | 18:35
Film je meni daleko lošiji od starog s Noah Wyle, ali nije baš tolika katastrofa kako su kritike rekle. Išao sam ga pogledati s totalno niskim očekivanjima, pa sam na kraju izašao ne-razočaran.
04.10.2013 | 18:58
Kutcher je bio smiješan s prenaglašavanjem gesti i hoda. Pirati su bili super zanimljivi, ovo je više ispao film osvete nego biografija. Vidjet ćemo Sorkinovu verziju.
06.10.2013 | 08:42
I ja sam razočaran. Uza sve kaj ste naveli, meni je kraj zapravo najgori dio filma. Kaj, on se vratil u Apple i sad je to preko noći krenulo ko ludo? Kaj je imal kod sebe 3 kruha i 6 ribica pa su sve burze skočile na spomen njegovog imena?!?
OK, vidimo da je Johnny Ive (inače navodno jo gori psiho od Jobsa u najgoroj fazi) crtuckal već iMac, ali nismo ga vidjeli uprizorenog, a nismo ni dočekali Think Different kampanju....
Sve skupa mi je ko njihov fast food: na slici izgleda famozno, onda kad ti dođe na stol skužiš da je to upola manje nego izgleda na slici i kad počneš jesti požališ kaj nisi otišel u dućan i kupil za upola manje novca malo pršuta, sira i pecivo....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 13 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

pontmax1, Riba, Anonimci (807)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO