20.09.2013 | 07:15
drlovric kaže:
Mozemo mi pricati sta hocemo o Steve. Covjek je bio vizionar i jako uspjesan u bilo cemu sto je radio. Na glavu je okrenuo par vodecih svjetskih industrija i postavio svoja pravila. Koliko ljudi je to napravilo u karijeri?
Stvorio je jedan od naprepoznatljivijih brendova na planeti i imao veliki utjecaj na sve ljude s kojima je suradjivao i radio (ne samo u svojoj kompaniji).
Daleko od toga da je bio svetac (kcerka Lisa je veliki minus po mom misljenju), ali meni kao korisniku je ponudio puno. Mozda je i reciklirao stvari za koje nikada ne bi ni cuo, ali sam dobio korisne uredjaje koje volim koristiti.
Koliko danas samo developera zivi od izrade sadrzaja za iUredjaje?
Mozemo mi voliti ili pljuvati, definitivno je covjek ostavio trag u vremenu u kojem je zivio i radio.
Slažem se da je film smeće
Također. A najbolja mi je izjava Kutchera kako je dobro da ga je odglumio baš on jer mu se (Jobsu) oduvijek divio.
Što se kćerke tiče, i tu se slažem, ali gledam to na drugačiji, kompleksniji način.
U više knjiga njegovi prijatelji, bliski suradnici i ini sjećaju se kako im je Steve oduvijek govorio da neće imati puno vremena na ovom svijetu, a još od 1984. zagrizao je napraviti "udubinu u svemiru" i usprotiviti se velikom IBM-u - i baš u to vrijeme djevojka Chris-Ann Brennan mu objavljuje da je trudna!
Osobno, mislim da je s onim izračunavanjem postotaka koliko je muškaraca u CA itd., zapravo samo primjenjivao "distorted reality" sam na sebi - kako bi ostao u fokusu onoga što mu je primarno.
Genij graniči s ludilom, to je dokazano. Kako je bio control freak, a ovo je bila jedina stvar na koju nije mogao utjecati - odlučio ju je ignorirati.
Ipak, na kraju je i u njemu samom pobijedila ona ljudska strana pa ju je priznao...