18.10.2013 | 01:03
u biti, sad sam doma, ali tamo mi se nije dalo sa moba postati
ova slika nema veze sa rotterdamom, ali vec neko vrijeme zelim to napraviti, a nikako da me potrefi mjesto kraj prozora
boeing 737-800 cruising speed
na zalost bio sam na nekim cjelodnevnim predavanjima pa sam samo jedno popodne mogao prodjirati gradom, tako da ga nisam bas mogao dozivjeti, ali za ovo malo sto sam prosao, jako me se dojmio! od arhitekture, cistoce, uredjenja zelenih povrsina, susretljivosti ljudi, pa do sjajnog javnog prijevoza. valjda je nama cudno kada vlak, autobus ili tramvaj dodje u sekundu tocno na stanicu pa se uvijek iznova odusevim!
njima je to sve normalno, pa cak odmahuju rukom kada im se pohvali metro. kazu "moze i bolje". valjda jos jedna u prilog tezi da covjek nije nikada zadovoljan!
grad je brutalno cist, nema posaranca po zidovima , markerom ispisanih klupica u autobusima ili metrou... gluposti koje su za mene znak naprednije civilizacije. ovdje izadjem iz zgrade u centru grada i svaki dan vidim sve manje cistog zida a sve vise iscrtanih govana! a eto, tamo je svasta nesto legalno, a tu smo u kao jako strogi.
jako mi se svidja kako su urbanizirali stari lucki prostor. rijeka bi recimo mogla u svom malom pokrasti pokoju ideju u tom pravcu.
bicikla ima beskonacno, staze za njih po gradu savrsene.
hrana, onako... fer, ali nisam nigdje ostao nesto odusevljen. zapravo, najbolje sam jeo u nekom talijanskom restoranu!
ali dobro, nisam se tome imao prilike posvetiti kako treba, tako da cu sud o hrani ostaviti za drugi put.
svakako bi se trebalo vratiti na kvalitetniji obilazak.