iPhone po oglasnicima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone po oglasnicima

28.10.2013 | 11:01
Evo gledam malo cijene starijih modela po oglasnicima jer planiram prodavati svoj iPhone 4 16gb.

Zanima me koja bi bila neka realna cijena. Vidim da ljudi traže 1100-1200 za zaključane na austrijsku mrežu ili razbijene ili neispravne u bilo kojem smislu. Ja ne bi toliko dao za neispravan mobitel. Zato me zanima koliko stvarno dobiju za takve uređaje. I koliko onda vrijedi moj koji je u ispravnom stanju?
28.10.2013 | 11:17
Ako mene pitaš, kad se radi o takvim uređajima, to što je uređaj ispravan mu relativno malo diže cijenu u odnosu na one neispravne jer

- to što je ispravan danas, nakon toliko korištenja ne znači baš ništa - već sutra može crknuti (jednostavno zato što je napravljen da traje toliko vremena, a ne vječno)

- čak i da vječno ostane ispravan, sam Apple se potrudio da vrlo uskoro (za manje od godinu dana, rekao bih) postane prilično neupotrebljiv za išta više od onog za što je i obični plastiša od 1 kn dobar - jednostavno zato što više ne prima zadnji OS, pa onda uskoro neće više nijedan softver za njega raditi, itd.

- ja sam inače vrlo sklon kupnji polovnih stvari, ali ne kod mobitela, laptopa i sličnih uređaja, upravo iz tih razloga
28.10.2013 | 11:49
Slažem se 100% sa svime što si rekao.

Zato mi je apsolutno nevjerojatno da netko prodaje i4 s razbijenim prednjim i zadnjim staklom i home tipkom koja ne hvata baš svaki put za 1200 kn. Naravno, jedno je cijena koju oni traže, a drugo je cijena koju dobiju. Zato me zanima ako je netko nedavno kupovao/prodavao pa zna malo točnije kako se cijene kreću.
28.10.2013 | 12:13
1200 kuna je vise nego smijesna cijena za razbijen uredjaj,ja takve telefona placam maximalno 50 eura.Jedno je traziti a drugo dobiti. Da bi se taj telefon osposobio treba 50 eura materijala(dijelova)+ ruke i gdje je tu garancija 3-6 mjeseci koju daju servisi ako prodaju polovan telefon.
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
28.10.2013 | 13:33
Baš tema koja mi treba:) Mene interesuju dvije stvari tj. procjene(pogotovo se ovo odnosi na Sainta koji je ih BiH):

-iPhone 4 sve radi, nije oštećen, otključan na sve mreže...znači sve ok

-iPhone 4 radi (koristi se jel), home gumb zeza standardno za 4ke (hoće-neće...više hoće nego neće ali zna nekad zezat pa tek iz 4-5 pokušaja primi komandu), onako vidno korišten,isparan oštećen...

Koliko se može dobit za svaki posebno?
28.10.2013 | 14:14
Nedavno sam imao raspravu na poslu po tom pitanju pa cu iznijeti dio objasnjenja.

iPhone 4 u BiH se krece od 300 do 400KM zavisno od stanja,opreme i da li je otkljucan ili ne.Koliko mozes uzeti novca za telefon zavisi kome ga prodajes.Ako ga dajes u zamjenu tu si donji svakako jer ga nece niko racunati iznad 300KM bez obzira i da je nov.Ako prodajes preprodavcu a jos skonta da ti i trebaju pare onda cijene idu od 250 do 330(opet zavisno od stanja). Servisi (kao i ja) otkupljuju po dosta jeftinijm cijenama bas zbog rizika daljnje prodaje i servisiranja uredjaja, te garancije koju daju(u ovom slucaju si ti u najboljem polozaju jer sigurno te niko iz servisa nece zvati ako se telefon pokvari ili je ukraden ili.....) jer ga placaju jeftinije i preuzimaju sav rizik. Npr ja kupim od tebe taj osteceni,zamjenim mu sve dijelove sredim testiram i prodam dalje sta god da se desi aparatu u garantnom roku pravim o svom trosku sto je i normalno. I za kraj najbolja varijanta prodati preko oglasa sistemom vidjeno,testirano,kupljeno. Po mom misljenju tu nema prevare,mozes dobiti najbolju cijenu i nema bas nikakve garancije. S tim da uvijek mozes naletiti na neku budalu koja ti moze praviti probleme(nisam jednom cuo sta se sve desavalo od pucanja pa do bacanja bombi) jer nemoze da shvati da polovna stvar moze da radi 3-6-12 mjeseci a opet sa druge strane moze da se pokvari za 3 dana.Na zalost ali to niko nije u stanju da predvidi.
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
28.10.2013 | 14:33
Ok hvala. Znači ovaj "kao nov" kako ljudi navode otprilike 300KM a ovaj oštećeni 150KM, (prodaja preko oglasniak i sl.) , prodaja u servis (tko već otkupljuje) 200 i 100, tako nekako da računam,ha?

Imaju oba kutiju i sve što dođe uz njih kad se kupe, otključani su tvornički.
28.10.2013 | 14:59
Moze se reci da je tako bar odprilike,mozda mozes i vise uzeti u svakom slucaju uvijek prvo trazi vise pa se cjenkaj.iPhone koji je kao nov ja bih stavio cijenu 370KM a tom ostecenom 200KM pa spustao cijene oba.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
28.10.2013 | 17:01
iAnte kaže:
Evo gledam malo cijene starijih modela po oglasnicima jer planiram prodavati svoj iPhone 4 16gb.

Zanima me koja bi bila neka realna cijena. Vidim da ljudi traže 1100-1200 za zaključane na austrijsku mrežu ili razbijene ili neispravne u bilo kojem smislu. Ja ne bi toliko dao za neispravan mobitel. Zato me zanima koliko stvarno dobiju za takve uređaje. I koliko onda vrijedi moj koji je u ispravnom stanju?

cca 700-800 kn za 4

ne znam gdje ti gledaš, ali klikni recimo na 4S, postavi max cijenu 1500 kn i vidjet ćeš da ih ima i starih po par mjeseci za važećom garancijom, ali i ono što je smješno - oštećenih

Rekao bih - ljudi su pogubljeni u pisanju cijena i određivanju vrijednosti

Konkretno misllim platiti max 1200 kn za 4S u mint stanju sa garancijom...za druge ne znam
28.10.2013 | 17:29
Dosta teško je detektirati da li je telefon ispravan ili nije. Mene najviše u takvim situacijama mući baterija, tj. greška elektronike koja guta bateriju i eventualno pregrijavanje. Ekran je ili cijeli ili nije. Gumbi rade ili ne rade, kamera isto.
Recimo, telefom koji se namočio, može izgledati savršeno, čak i raditi, ali do kada.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
28.10.2013 | 19:26
Baterija...Zato i uzimas uređaj sa garancijom...

Vlaga.... Pa valjda mozes prepoznati apple pacijenta/ gadget frika /bolesnog na uređaje lika...i uzmes recimo onaj ip koji jos ima originalne folije na sebi...

Bilo koji apple uređaj (imac, emac, pbook, macbook, ipod,..) nikad nisam kupio nov, nego iskljucivo polovan, star cca 1,5-2 god za 1/3 ili 1/4 cijene novoga...tako da iz moje pozicije imas samo preskupu fobiju
28.10.2013 | 20:15
Sin kaže:
ne znam gdje ti gledaš, ali klikni recimo na 4S, postavi max cijenu 1500 kn i vidjet ćeš da ih ima i starih po par mjeseci za važećom garancijom, ali i ono što je smješno - oštećenih

Evo ovakvih oglasa ima tisuću:
www.njuskalo.hr/iphone-4-16-gb/prodajem-...-16-gb-oglas-9339502

Puknuto prednje staklo i ne radi zvučnik - 1100kn. Cijena očito ima svakakvih i zato sam otvorio temu. Svatko od nas ima neku procjenu, ali mene zanima realno. Još se nitko nije javio da je kupio ili prodao neki sličan mob nedavno.
28.10.2013 | 20:38
Nema tu realno, svakom je nešto drugo realno.

Meni jaaako idu na živce oni "emotivci", koji se teško rastaju od svojih voljenih uređaja, ali visoka cijena bi im nekako ublažila svu tu bol.
Šmrc
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
28.10.2013 | 21:09
iAnte kaže:
Sin kaže:

Evo ovakvih oglasa ima tisuću:
www.njuskalo.hr/iphone-4-16-gb/prodajem-...-16-gb-oglas-9339502

Puknuto prednje staklo i ne radi zvučnik - 1100kn. Cijena očito ima svakakvih i zato sam otvorio temu. Svatko od nas ima neku procjenu, ali mene zanima realno. Još se nitko nije javio da je kupio ili prodao neki sličan mob nedavno.

Pa velim ti ima svakakvih budala...

Ali ima i lijepih primjera 4s ( koji danas jedino ima smisla ispod 5)

m.njuskalo.hr/iphone-4s/iphone-4s-oglas-9561227

m.njuskalo.hr/iphone-4s/iphone-4s-16-gb-oglas-9548921

Itd, itd....

Znam da bi htio da tvoj ip4 vrijedi vise od 100 eur, al jbg ne ide...
28.10.2013 | 21:23
Sin kaže:

To znaš iz prve ruke ili je to tvoja procjena?
Ako vrijedi 100kn, onda vrijedi 100 kn i super, barem znam. Ali nečija procjena izvučena iz gu*ice mi ne znači apsolutno ništa.
28.10.2013 | 21:25
Ok,samo lagano nema potrebe za nekom agresivom,samo razmjenjujemo misljenja i iskustva.
28.10.2013 | 21:34
U čemu je poanta traženja procjene, stavi koliko hoćeš i gotovo.

I na kraju prihvatiš najviše što budeš mogao dobiti
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
28.10.2013 | 23:46
iAnte kaže:
Sin kaže:

To znaš iz prve ruke ili je to tvoja procjena?
Ako vrijedi 100kn, onda vrijedi 100 kn i super, barem znam. Ali nečija procjena izvučena iz gu*ice mi ne znači apsolutno ništa.

Znam kretanje cijena, a jel iz guzice ili ne - ne utjece na stanje stvari na trzistu
uostalom mozes i sam pratiti sta se prodaje i po kojoj cijeni, a sta se vrti mjesecima....al nebitno...

Stavi u oglasnik, pa napisi ovdje u topicu koliko si dobio na kraju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 4 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

pontmax1, Riba, Anonimci (875)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO