06.11.2013 | 21:36
A pred koji mjesec su promovirali taj Paymill po Hrvatskoj.
Uglavnom, ja imam iskustva jer sam sebi imaplementirao naplatu i odradio to isto za još par ljudi. Uglavnom, ako imaš ili planiraš skromniji promet, najviše ti se isplati
eToMiTreba od Raiffeisen Banke. Prednosti su što nema "troškova uključenja", nema fiksnih mjesečnih troškova, jedino uzimaju proviziju na svaku transakciju od 5%. Puno ako imaš veći promet, u tom slučaju se isplate neki od drugih payment gatewaya. Ako se odlučiš za eToMiTreba mogu ti oko toga pomoći. Za primjer implementacije pogledaj
www.malaodlavande.com
Od drugih opcija imaš
WSpay, oni ne uzimaju provoziju već plaćaš fiksan iznos od 2380 kuna godišnje. Za njih sam čuo da su vrlo dobri.
Preostaju
PayWay od T-Coma i
Pencepay, oni naplaćuju i trošak uključivanja, i mjesečno korištenje a ovisno o ugovorenoj usluzi uzimaju u postotak. Pogledaj na njihovim stranicama detalje.
eToMiTreba prima samo MasterCard i Visu, ostali primaju i American i debitne kartice. Također eToMiTreba se ne može integrirati u same stranice, tj. kupac se redirekta na stranice gatewaya. Odi do plaćanja na maloj od lavande pa ćeš vidjeti. Također za eToMiTreba trebaš imati žiro račun u RBA, za ostale moraš imati u PBZ banci.
Primati novce na PayPal moguće je i u Hrvatskoj sa odreženim karticama koje nudi PBZ, no isplata ti stiže jednom mjesečno.
Naravno, moguće je otvoriti i tvrtku u USA i poslovati preko nje, ako to u tvojem slučaju ima smisla. Ako sam štogod zaboravio, pitaj.