Preporuka navigacije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka navigacije

07.11.2013 | 21:45
Siguran sam da je ovakva tema već negdje postojala, ali nisam je našao. Zato sam našao grešku na jabučnjaku:

bug.JPG

Treba mi preporuka za auto navigaciju (ne iphone navigaciju). Razmišljam o Garminu. Zanima me neki model koji je jednostavan za korištenje jer će ga koristiti netko kome tehnologija nije baš najdraža i da ima bluetooth za povezivanje mobitela.

Gledao sam po internetu. Ima ih milijun u rasponu 1500-2500kn. Ima netko iskustva s nekim konkretnim modelom?
07.11.2013 | 23:11
To je pretraga ali je izgovaraš sa otvorenim "e", kao da si recimo iz Kutine.

Neću se sada zamarati time, trenutni Jabučnjak će u mirovinu uskoro.

Što se naviogacije tiče, prvo provjeri tko nudi najbolje karte za tvoje potrebe a tek onda biraj hardver. Mislim da su oni danas svi jednosatvni za korištenje. Čemu služi bluetooth za povezivanje na mobitel?

Ja imam prastari TomTom, radi godinama u redu, jedino bi karte za Hrvatsku i Bliski Istok mogle biti preciznije.
07.11.2013 | 23:28
Karta mi treba EU, a tu su sve navigacije dosta dobre. Hrvatska nigdje nije idealno pokrivena.

Bluetooth za handsfree razgovore. Meni to nije potrebno uopće, ali ne gledam za sebe.

Prije nekoliko godina sam gledao te navigacije i bilo je dosta razlika u hardveru. Touch bi bio očajan, brzina nikakakva. Ako je to sad bolje, super.
07.11.2013 | 23:56
Imam jedino iskustva sa Garminom i bježi od njega! Toliko očajno nešto nisam nikad vidio! Hrvatska je još ok, ali Italija, jao! Uzalud potrošenih 120kn za kartu! Nemam ti drugi uređaj za savjetovati, ali ti mogu reći da bježiš od Garmina.
08.11.2013 | 00:02
Ne znam, ja valjda imam skromne prohtjeve jer meni osnovni TomTom model iz 2008 i dan danas radi sve što od njega očekujem. Ne znam kakav bi touch trebao biti, ne igram na njemu Angry Birds već tu i tamo stisnem gumb, isto vrijedi i za rezoluciju i kvalitetu displaya i što ti je znam.
Kada sam ga kupovao tip mi je htio uvaliti neki od skupljih modela, na što sam ga pitao: "Zanima me samo jedna stvar, hoće li me ovaj model od $100 dovesti do cilja jednako kao i ovaj od $250?". Odgovorio je potvrdno, i ostalo je povijest...
08.11.2013 | 00:57
Da, bilo je i nedavno riječi o tome na forumu. Po većini korisnika najviše ih je za Navigon pa Igo , TomTom i Mireo. Otprilike su ih tako nekako poredali. A Garmin svi zaobilaze u širokom luku. Eto sad imaš orijentir.
08.11.2013 | 01:00
Evo ti i nešto iz forumske zalihe.www.jabucnjak.hr/forum/iphone/109335-mir...hrvatska.html#109405
08.11.2013 | 01:11
probao sam ih sve pa ti mogu reci da je Tom Tom najbolja. neces pogrijesiti ako Tom Tom uzmes.
08.11.2013 | 04:08
Kupiti jefitni iPhone 4 zakljucan na neku stranu mrezu (da se koristi kao decidirani uredaj u autu) je po meni isplativije od standalone GPS uredjaja, jer osim navigacije (mozes imati i vise njih, ovisno o konkretnoj situaciji) mozes obavljati i druge zadace.

Samo ne znam koliko ga je pametno drzati 24/7 u autu, na vidnom mjestu, da nece neki mulac razbiti staklo samo da uzme iPhone :/
08.11.2013 | 09:38
I sta bi to radilo bez sim kartice. Zar nije potrebna za agps. Ili iphone moze funkcionirati kao punopravni gps??
08.11.2013 | 10:06
iPhone ima GPS koji radi bez kartice. Nije loša ideja, ali gledao sam po njuškalu i dosta su skupi. A i mana im je mali ekran. Ja imam dosta dobar vid pa mi je taj ekran ipak malo premali.
08.11.2013 | 10:19
@stefanjos:

iPhone ima GPS receiver, koji u kombinaciji sa kvalitetnom offine app navigacijom daje najfleksibilnije rjesenje. U sekundi mozes imati Garmin, TomTom, Navigon i sl.

Ne mroa biti iPhone, sve to moze izvesti i sa Android telefonom ili 7" tabletom. Ali za moj ukus je tablet ipak prevelik...

Ne treba ti SIM kartica uopce unutra. Ako zelis bas primati updates za vrijeme voznje (uvjeti na putu, vremenska prognoza na odredistu i sl), mozes kreirati hot spot na svom telefonu i spojiti se sa ovim kojeg koristis iskljucivo za navigaciju.
08.11.2013 | 10:32
lijepo lijepo, uvijek sam se bojao ako kupim nekui skupu navigaciju da cu morati ispastat radi 3ga, ali eto ipak nije tako. svaki dan nesto naucim
08.11.2013 | 13:40
Zar Garmin i Navigon nisu ista firma?
08.11.2013 | 13:47
iAnte kaže:
iPhone ima GPS koji radi bez kartice. Nije loša ideja, ali gledao sam po njuškalu i dosta su skupi. A i mana im je mali ekran. Ja imam dosta dobar vid pa mi je taj ekran ipak malo premali.

Vjeruj da nije,sasvim je dovoljno.Informacije su citljive,glasovna navigacija odlicna.Mape vise nego odlicne.
08.11.2013 | 17:41
Ovo s veličinom ekrana je glupost! Pa baba cijelo vrijeme govori kuda i kako, a kod nekih kompliciranih skretanja ionako je brzina malena. Automatski zoom je dobar i vrlo rijetko se pogriješi. Naravno, ja navigaciju ne slušam slijepo, več se držim širih cesta, a ona neka preračunava.
Karte ionako ne prate stanje na cesti 100%, kružni tokovi su ti koji nedostaju, ali su oni na raskrižjima. Tu i tamo se desi (zapadna Evropa) da sprtlja, inaće radi OK.
Vozač bez mozga ne bi trebao ni sjedati u auto.
08.11.2013 | 17:55
Garmin je kupio Navigon, ali nisu ista firma. Samo koriste iste karte. Koliko se sjećam, jedina kritika na račun Navigona je bila ista kao jedna od mnogobrojnih za Garmin - u zemljama u kojima latinica nije primarno pismo (npr. Srbija, Bugarska, Grčka...) ne možeš unijeti adresu na latinici, nego samo na native pismu (ćirilici, grčkom, gruzijskom...).
Što se mog osobnog iskustva tiče, još jedan glas protiv Garmina (fuj, koje govno...!) i još jedan glas za TomTom.
08.11.2013 | 17:58
zabac kaže:
Ovo s veličinom ekrana je glupost!

Ne slažem se. Ekran nije bitan dok samo voziš po uputama. A što kad ti treba pumpa, restaurant ili noćenje negdje uz put? Onda je itekako bitno da je ekran dovoljno velik da ima mjesta za prikaz usputnih POI i to dovoljno veliko da se može na njih piknuti prstom.
08.11.2013 | 18:28
Da, ali ako put planiraš onda i pumpe/restorane/javne kuće već imaš u pripremi, ali ako se voziš stihijski, tada ti ni navigacija ne treba.
Imao sam navigaciju (MDA) koja je imala 2,9" ekran. Našao sam sve što sam tražio.
Moje iskustvo je takvo. Sad imam drugi telefom s navigacijom koji ima 3,7" i opet služi.
08.11.2013 | 18:31
Očigledno ovisi o tome kako ga netko koristi, ja sam kao zabac, ja i tako imam put isplaniran unapred i cilj znam debelo unapred. Na duzim relacijama navigacija mi ne treba, treba mi samo sa locairanje mikrolokacija u nepoznatim sredinama.
08.11.2013 | 18:39
Moj stav je suprotan. Ako sam put tako detaljno isplanirao da točno na dlaku znam gdje ću tankati, gdje jesti, gdje spavati, itd. upravo onda mi ne treba navigacija. Navigacija meni treba kad se dogodi da mi se plan poremetio i da moram improvizirati en route
08.11.2013 | 19:16
Ne, ne i ne. Ako idem po lokalnoj cesti tada si planiram jesti tu i tu, a tankam tu i tu. Ako idem po autoputu, tada bi je svejedno gdje jedem i tankam jer su pumpe u pravilu 50kn razmaknute (negdje malo gušće, negdje malo rijeđe).
Za pumpe mi je svejedno na kojoj tankam (jer ne vidim razlike), a restoran ne tražim po navigaciji, već pitamo nekoga. Kako nismo zahtjevni s klopom, tako ni ne ciljamo neki restoran točno, već mi to po izgledu.
OK, svatko ima svoje navike. Meni je više navigacija za po gradovima, jer mi se ne luta. Sigurno ne postoji takva sila koja bi me sprijećila da na parkiralištu međuodredišta ne nakucam novo odredište. Ne robujem putovanju, već uživam.
Meni veličina ekrana nije od presudne važnosti. Važno mi je da navigacija radi non-stop i da punjač uspije napuniti bateriju kad ova radi (to sad nije slučaj, već se baterija polagano prazni), te da se ne grije (ova se i grije). To je neki HTC s iGO My Way.
08.11.2013 | 19:38
Ja isto ne bi preporucio Garmin. Zna biti poprilicno frustrirajuce kada odjednom bez ikakvog razloga, nicim izazvan, u centru kakvog Europskog grada, potpuno izgubi signal a ja npr. usred nekog krizanja (pa se cesto igram pogadjanja kuda ici). Svakako ne trositi novac na to. I to mi nije prvi s kojim imam problema.
08.11.2013 | 20:01
Eto, upravo taj isti problem. I k tome još užasno živcira što pretromo reagira s obzirom na standardnu brzinu. Ne možeš se ti po obilaznici ili aveniji nekog velegrada voziti 60 ako se svi voze 100+, samo zato što je navigaciji 100 prebrzo...
08.11.2013 | 20:13
Da i vise se covjek treba koncentrirati na sam Garmin nego na voznju, a to nikako nije dobro i na kraju moze rezultirati i kakvim udesom.
08.11.2013 | 20:27
Uostalom, mislim da Garmin treba razoriti.
09.11.2013 | 00:05
Koristima sam garmina, rijetko me doveo kamo je trebalo bez problema. Vec 2 godine koristim navigon i nemam niti jedan od ovih problema koje ste naveli. Dapace, brz, tocan, iznimno azurne karte.... Jaaako rijetko pogledam u ekran a svako skretanje/raskrsce pogodi skoro u metar za razliku od garmina kojem ke odstupanje bilo i po 50 metara pa sam cesto slusala kako preracunava
09.11.2013 | 11:03
Bas mi je drago cuti sto su i drugi zadovoljni navigonom. Nije nepogresiv ali brate mili azurni su sa kartama i po meni best buy.
09.11.2013 | 14:54
Konkretan primjer: moje ulice nema na garminovoj karti ni na google maps a navigon je samo pogrijesio u tome sto je moj kucni broj locirao cca na kuci do moje
09.11.2013 | 15:36
Karen Walker kaže:
Konkretan primjer: moje ulice nema na garminovoj karti ni na google maps a navigon je samo pogrijesio u tome sto je moj kucni broj locirao cca na kuci do moje

Znači ipak nisu iste karte?

Kako stižu novije karte? Pretpostavljam da update nije besplatan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 12 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

pontmax1, Riba, Anonimci (814)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO