LED paneli za sobu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LED paneli za sobu

12.11.2013 | 19:53
Zna li netko gdje u hrvatskoj se ovako nešto može kupiti. Po mogućnosti da ne moram do zagreba.

www.ebay.com/itm/9W-12W-15W-18W-21W-Brig...;hash=item35cbdd0272

zelim to prvo vidit nego sto kupim, u lesnini bio. tamo covjek nije znao.
12.11.2013 | 20:37
Baš točno to - ne znam, ali takvih rasvjetnih varijanti, raspitaj se u Lumen-art (Pula), Haustra (Zagreb), Art-rasvjeta (Zagreb) ili IBF (Zagreb) pa će te oni uputiti gdje se može pogledati/kupiti.
12.11.2013 | 20:56
super , sada bar imam neka imena di mogu pocet pitati, hvala smayoo
12.11.2013 | 21:21
Moram ja malo svoje susjede iz Pazina reklamirati
www.filixlighting.com/naslovnica
Imaju vlastitu proizvodnju, i prodaju led rasvjete.
Mislim da nemaju baš taj model koji tražiš, ali imaju salon u kojem možeš pogledati uživo razne vrste led rasvjete
12.11.2013 | 21:26
Fakat, sorry, na njih sam zaboravio!
12.11.2013 | 22:40
Probaj i Piraex... od njih sam nešto LED-a uzimao i bili su korektni.
Piraex d.o.o.
Industrijska 21
10 431 Sveta Nedelja
Hrvatska – Croatia
Tel: +385 1 3370 035
13.11.2013 | 01:03
Elektrolux na Viškovu ili prije Viškova
Neki dan bio tamo rekoše da su nedavno otvorili pa još opremaju prostor (na katu za led), nešto imaju izloženo ostalo možeš naručiti
13.11.2013 | 09:50
Jesi primjetio da taj svjetlosni sklop ima popriličan ispravljač. Znači da bi trebao biti smisleno smješten ili raditi neke preinake na proizvodu ili stropovi moraju biti prilagođeni(spuštene varijante knauf ili sl. sistema)gdje možeš te kutijetine sakrit.
Na fotkama to sve lijepo izgleda ali od ispravljača na galerijama ni "i".

Postoje varijante na daljinski (postale standard). Sve je to manje više China proizvod tako da obrati još veču pozornost na garanciju.

U svakom slučaju interesantne stvari s kojima sam i ja dosta dugo vremena eksperimentirao, ali vodi računa o tim detaljima da si nebi na kraju nagrdio prostor kablovima i ispravljačima u kutijetinama.

Ako ju stavljaš kao zidnu umjesto postoječe, razmisli o proširenju kutije u zidu u koju možeš smjestit ispravljač i spojit sve na postoječu sklopku.
Ako ju stavljaš kao stropnu, mogao bi ti biti problem oko dužine žice pa vodi računa da češ morat prelotavat žice ili spajat na postoječe.

Za sve postoji riješenje samo znaj da u večini slučajeva nije plug&play.
13.11.2013 | 10:06
Na Viškovu nije Elektrolux (to je elektromonterska firma za radove u brodogradnji koja je definitivno propala još prije 7-8 godina), nego Elektromax. Trgovina se nalazi, kad se dolazi iz Rijeke, s desna, prije raskrižja gdje se skreće za Plodine, na Marinićima. Nisam znao da planiraju salon rasvjete, meni su rekli da su im na katu samo uredi, a u prizemlju imaju što su oduvijek i imali - prodaju elektroinstalaterskog materijala.

JOHN kaže:
Postoje varijante na daljinski (postale standard).

Koji standard? To mi je struka i time se bavim takoreći svakodnevno, ali prvi put čujem da je ustanovljen neki standard daljinskog upravljanja za rasvjetu (u smislu da možeš kupiti neki generički daljinac koji upravlja bilo kojom lampom koja je po tom standardu). Jedino standardizirano upravljanje za rasvjetu su DALI i DMX te 0-10V, a to sve ide po žici. Sve ostalo je proprietary.
13.11.2013 | 10:09
Inače, može se LED lampa i dosta odmaknuti od ispravljača, samo se onda mora ići s puno-puno debljim kabelom pa se to zato izbjegava (jer je kabel velikog presjeka skupo i kupiti, i položiti).
13.11.2013 | 10:20
Hmm hmm, za daljinski me nije briga, trebam samo dobru svijetlosnu plocu da mi osvijetli radnu povrsinu dok ucim, jer imam osjecaj ko da sadasnje sijalice odasilju tamu a ne svijetlost. Ne mora nuzno ni biit ova led, ali to mi se cini najzgodnijim za dobru svijetlost. no kako kazem, trebam viditi prvo.

@smayoo, zar radis u lesnini ili?
13.11.2013 | 10:23
Ne. Ja sam projektant. Specijalisti smo za automatizaciju (ja osobno i za sigurnosne sustave), između ostalog i kućnu, a u kućnoj automatizaciji je upravljanje rasvjetom cca 30%.
13.11.2013 | 10:27
Pri adaptaciji stanova odnosno promjene rasvjetnih sklopova, najelegantnije riješenje je da se sve svede na daljinac jer ljudi ne žele štemanja i kojekakve pretjerane zahvate koji ispadnu skuplji od samih rasvjeta. U tom smislu sam mislio pod standard.

Osobno mišljenje je takvo da su ti daljinski sustavi goli k.
Em se gubi po stanu, em baterije itd., a o rikavanju da i ne pričam.

Znaš di je sklopka i uvijek je tamo i nemre dobit noge ko daljinac.

Mnogi bi htjeli i potenciometar za led. Neki imaju ugrađen ali mnoge ledice titraju jer je nužna kupovina posebne dimm led rasvjete koje su skuplje itd.
Sto čuda tu ima o kojima treba razmislit prije same ugradnje.
Učinkovitost, estetika i trajnost.

Inače mi rasvjeta nije struka, ali sam se u nekoliko navrata uhvatio u koštac s time, ipak sam i ja visokoobrazovani inženjer građevine pa nemam šabanski pristup svemu pa tako ni tome.
Iskustveno su se neke varijante pokazale dobrim, a nekima lošim(daljinac u smislu trajnosti i praktičnosti)

I naravno, koliko para toliko muzike.
13.11.2013 | 10:36
aha, sad mi je jasno. ici cu okolo vidjeti so ima u ponudi. pa ako nista od zidnog postavljanja kupiti neku postednu LED lampu.
13.11.2013 | 10:45
Zašto? Pa poigraj se malo.
Smayoo ti može dati kakav konkretan namjenski primjer za tvoj slučaj. Ipak veli da mu je to struka, pa će te znat kvalitetnije usmjerit.
13.11.2013 | 11:24
Je li ta LED rasvjeta napredovala u zadnje vrijeme jer zadnji put kada sam gledao sve je to davalo grozno hladno, jako usmjereno svjetlo?
13.11.2013 | 11:33
Sad postoji dobar spektar odabira zavisno od proizvođača i temperature boje. Definitvno postoji napredak.
13.11.2013 | 11:52
Riba, daleko je to sve od volframske rasvjete, ali, ako mene pitaš, LED je puno ugodnija od fluo rasvjete, pogotovo u životnom prostoru (u uredskom smo svi manje-više navikli na fluo-lampe, ko pilići na inkubator... ).

Inače, to da li je svjetlo usmjereno ili difuzno, prvenstveno ovisi o konstrukciji lampe, a ne o izvoru svjetlosti. Štoviše, LED rasvjetom možeš napraviti najdifuznije moguće svjetlo, da uopće nigdje nemaš izražene sjene. Sve je pitanje koliko želiš uložiti novca.
14.11.2013 | 00:57
Bravo Smayoo Elektromax
na katu su im uredi ali i jedna poveća prostorija sa ledom, namjeravaju tamo i sami slagati razne varijante s ledom, naravno po narudžbi.

Budući da ozbiljno razmišljam o zamjeni rasvjete po kući i u budućnosti oko kuće. Led mi je zapeo za oko.
Imam dosta halogenih žaruljica koje troše ko lude, a nisu baš ni jeftine. Bojim se uložiti u nešto preee skupo jer imam dosta jak napon rijetko sam na 230 većinom sam bliže 240 (zna i preći). Kolika mi je opasnost da mi sve počne pregarati puno ranije od predviđenog roka?

Trenutno testiram G9 (24 ledice) 3,5W umjesto halogenih. Do sada kupio 5 kom (79 kn na akciji prije pola godine i nedavno par komada po 99 kn) jedna je pregorila nakon mjesec dana, jedna je sada počela treperit prilikom paljenja svijetla, ali se brzo smiri dok ne odapne (to su one od prije pola godine). Inače piše da traju 20 000 sati (nek si objese to mački o rep). Trebao bi potrošiti preko 2000 kn da zamjenim samo kuhinju i DB i hodnik sa ledom upitne kvalitete trajanja ali ima odličnu svjetlost.

Sa svijetlom koje daju sam super zadovoljan 2700K (žuto svijetlo), ali postoji manji i jeftiniji model sa par ledica koji ne daje žuto svijetlo iako piše da je 2700K (2 kom osvjetljavaju mi kupatilo - bjelo svijetlo)
14.11.2013 | 06:34
Cini mi se da iako LED sam po sebi ima dug vijek trajanja, stedi se na napajanju i onda im nedovoljno reguliran napon dodje glave. Vjerojatno je rjesenje investirati u kvalitetnu vlastitu 12V instalaciju i napajati rasvjeti iz nje. Neprakticno i skupo ako ista nije projektirana vec u startu.
Vjerojatno su svijece najbolje.
14.11.2013 | 08:41
1. LED i nema neki predugi vijek trajanja (30.000h LED vs. 10.000h T5, 9W LED vs. 18W T5, 150kn LED vs. 30kn T5) jer se dosta grije i to ga uništi. Kad bi bilo kvalitetno hlađenje, onda možda. Inaće, LED rasvjeta u konačnici donosi uštedu ali nakon puno (više od 10god).
2. 12v instalacija ima veći pad napona zbog veće struje, bolje 230V jer to ionako imaš.

Zamjena za halogene "zvončiće" u LED košta od 8,00-10,00 eura.
14.11.2013 | 10:27
U stvari prednosti nema nikakve.
14.11.2013 | 13:02
Evo za probu sam uzeo 7W led zarulju za postojecu lampu, i puno je bolja nego prije. Puno vise svijetla a nije onaj hladni bijeli ton nego zuto ali je taman. Zasada to, ako nadem ove panele bi bilo super ali sto se da vidjeti i pogledati, prije toga nis
14.11.2013 | 13:09
Ne slažem se. Prednosti su ogromne. To što Žabac piše da se investicija vraća tek za 10 godina - to vrijedi za one koji imaju 100% fluo (T5) rasvjetu. To su uredski prostori. Po doma - ne znam tko bi normalan živio pod fluo rasvjetom. To je bolesno skroz. Pa još ono treperenje...

Ali u pravu je Žabac u vezi životnog vijeka. Nije problem stabilizacija napajanja. To su obični tjemeni ispravljači. Ako ti je na ulazu efektivni napon 4,3% veći (240 umjesto 230), to znači da je tjemeni napon isto toliko veći. Ako je isto toliko veći na ulazu, isto toliko je veći i na izlazu. Dakle umjesto 12V imaš 12,5V. To LEDici sigurno ne smeta.

Ono što joj smeta je loše hlađenje, i to sigurno skraćuje životni vijek. Nemaju LED lampe uzalud onolika hladila sa stražnje strane. LED je silicijski element i pati od problema pozitivne termičke povratne veze. Što se više grije, više struje vuče, što više struje, više se grije, i tako dok ne rikne. Isto kao i tranzistorska pojačala, isto kao kompjuteri...

Dakle, svatko (e, da mi je kuna za svakog bisera koji je to napravio na svoju ruku, potrošio tisuće kuna pa tek onda došao mene pitati "da mu preporučim neke kvalitetne LED lampe" jer ove "nekvalitetne crkavaju ko muhe" ) tko LED lampu ugradi u knauf "jer mu je tako ljepše" - sam je kriv ako mu LED lampa crkava. Piše to sve na onoj cedulji koju je skupa s kutijom uredno bacio.

LED lampa nije halogena. Halogena 90% topline zrači prema naprijed, kamo i svjetlost. LED lampa 99% topline zrači natrag, na kontra stranu od one na koju svijetli. LED lampa se ne može ugrađivati u gipsani zid ako iza nema dovoljno zraka (pa i prisilne ventilacije!) za hlađenje.
14.11.2013 | 13:35
Pitanje je onda u sto se onda te LED lampe mogu uopce ugradjivati, i zasto uopce postoje ugradbene. U frizider?
14.11.2013 | 14:10
Generalno, LED se isplati kao zamjena za klasičnu žarulju, zamjena za halogenu žarulju i to sve u granicama 100W. Za sve iznad jednostavno LED nije dorastao.
Inaće, svaki izvor svjetlosti određen je sa sjanosti (lumeni), a relativno se daje lm/W (lumeni po vatu) i to kod ledica iznosi oko 100lm/W.
hr.wikipedia.org/wiki/Stupanj_iskori%C5%...ih_izvora_svjetlosti
Naravno, sve vrijedi vezano uz preporuku proizvođača o montaži.
Ne Riba, ugrađuju se u sve i svašta i onda traju dulje ili kraće.
  • num
  • Korisnik
  • 3
14.11.2013 | 14:54
zabac kaže:
Generalno, LED se isplati kao zamjena za klasičnu žarulju, zamjena za halogenu žarulju i to sve u granicama 100W. Za sve iznad jednostavno LED nije dorastao.

Što je to "iznad"?
Ako trebaš više svjetlosti staviš više rasvjetnih tijela.
  • num
  • Korisnik
  • 3
14.11.2013 | 15:01
Riba kaže:
Pitanje je onda u sto se onda te LED lampe mogu uopce ugradjivati, i zasto uopce postoje ugradbene. U frizider?

Dok postoji potražnja bit će i ponude.
Mnogi žele da im rasvjetlo tijelo ne strši iz stropa (obješeno na strop), pa traže ugradbeno rasvjetno tijelo.
14.11.2013 | 15:08
Dao sam si malo truda i izračunao nalogena vs. LED
Radi se p 230V GU10 rasvjeti (zvončići)
1. Halogen 28W, 2000h, 7,5kn
2. LED 5W, 25000h, 90kn
Uz cijenu kWh od 1kn
Dobije se isplativost kod 3260,87 h rada uz 4h dnevno daje 2,23 godine.
Cijena mijenjanja nije uračunata. Nakon šivotnog vijeka LED-ice, ušteda je 582,50kn i onda se treba nova lED-ica.
Ako se računa (birtija u koju ja idem ima 20 takvih na stropu) i nakon 25000 radnih sati ušteda je značajna.
14.11.2013 | 15:14
num kaže:
zabac kaže:

Što je to "iznad"?
Ako trebaš više svjetlosti staviš više rasvjetnih tijela.

To zanći, ako imaš 400W metal-halogenu žarulju, nju ne možeš promijeniti s LED žaruljom.
Pretpostavka je kako E40 300/500W žarulje ni nisu u upotrebi.
To znaći, ako imaš fluorescentnu rasvjetu (tu spadaju i šparne žarulje) tada se ne isplati mijenjati za LED ako želiš imati isto svjetla jer fluo i LED imaju sličnu sjajnost po vatu, a led je neusporedivo skuplja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 54 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (868)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO