Slucajna transakcija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slucajna transakcija

05.12.2013 | 13:06
Pozz
Sinoc sam slucajno kupio zlata na facebooku, candy crush. Radi se o 100$
Nisam znao da mi je FB zapamtio sve podatke o kartici i kad sam vidio zadnja 4 broja kartice skoro sam pao sa stolice. Radi se o Visi classic oh Hypo banke. E sad ako itko ista zna jel se tu sto moze napraviti molim pomoc
05.12.2013 | 13:30
Dbuknaa kaže:
Pozz
Sinoc sam slucajno kupio zlata na facebooku, candy crush. Radi se o 100$
Nisam znao da mi je FB zapamtio sve podatke o kartici i kad sam vidio zadnja 4 broja kartice skoro sam pao sa stolice. Radi se o Visi classic oh Hypo banke. E sad ako itko ista zna jel se tu sto moze napraviti molim pomoc

Da li si vidio da je zapamtio i i troznamenkasti tajni code, nalazi se na poledjini kartice desno?
Ako jest (ali i ako nije) najbolje da zoves banku (odjel za karticno poslovanje) te im izlozis svoje sumnje.

Inace koliko si to Oz zlata mogao kupiti za 100 baksa? Da li je to fizicko zlato ili nekakav papir vucen na cijenu zlata, preporucio bih i da to svakako istrazis da ne bi ostao olaksan za tih 100$?
05.12.2013 | 14:27
@pero69
mislim da se radi o fiktivnom zlatu za candy crush, a ne o fizičkim uncama zlata ni derivatima vezanim za zlato

probaj riješiti s bankom koja je izdala karticu da stornira transakciju
05.12.2013 | 15:10
Galla, u pravu si, zvao sam ali oni kazu da tu ne mogu nista. Kaze mi sestricna i teta iz Amerike da se to moze srediti ali opet to je Amerika.. Da upamtio je sve brojeve.
Izgleda da moja glupost nema kraja.
05.12.2013 | 16:18
Mislim da tesko mozes ista napraviti, jer si ti tu transakciju autorizirao, tj. osobni si (iako nenamjerno) kupio proizvod druge tvrtke (to virtualno zlato).

To je cista pohlepa freemium koncepta.

Najveca ekskluziva tipa GTA5 kosta 50-ak$ na dan objave, a oni smece od igre naplacuju po 100$ za in-game kupovine, svjesno pecajuci zrtve, nista drugo.

Ne poznajem niti jednog covjeka koji bi svjesno dao 100$ za zlato u takvim naslovima :/
05.12.2013 | 17:34
Hm onda je jedina nada reklamacija na stranici internet bankarstva, uz to moram napisat i razlog. Ali koji?
05.12.2013 | 17:37
Dbuknaa, ako mi dozvoljavaš, rado bih ovaj thread (tj. tvoj post) koristio kao primjer na svojim predavanjima na temu sigurnosti i zaštite privatnosti.
Tebi, nažalost, ne mogu reći ništa utješno, osim da nisi baš rijedak primjer.
05.12.2013 | 18:17
smayoo kaže:
Dbuknaa, ako mi dozvoljavaš, rado bih ovaj thread (tj. tvoj post) koristio kao primjer na svojim predavanjima na temu sigurnosti i zaštite privatnosti.
Tebi, nažalost, ne mogu reći ništa utješno, osim da nisi baš rijedak primjer.

ISMS rules.
05.12.2013 | 18:39
Koliko znam svaka transakcija se da osporiti uz valjan razlog. Nije mi jedino jasno je li problem sama transakcija ili cinjenica da je FB spremio broj tvoje kartice?
05.12.2013 | 19:23
Mene zanima više stvari,
1.Koji je bio razlog da so ostavio podatke od kartice na facebook-u?
2.Zar ne postoji neka provjera prije kupovine, bar dva koraka koja te upozoravaju na kupovinu?
3.Jel postoji neki posrednik pri kupovini?
Ja kupujem prek paypala!
4.Zašto ne koristiš paypal?

Nekako mi se to čini kao teški sigurnosni propust na fejsu!
05.12.2013 | 19:57
Riba kaže:
Koliko znam svaka transakcija se da osporiti uz valjan razlog. Nije mi jedino jasno je li problem sama transakcija ili cinjenica da je FB spremio broj tvoje kartice?

Svaka transakcija od PayPala se da osporiti uz valjan razlog. Svaka transakcija od kartice se *NE* da osporiti. Postoje pravila o tome što je i u kojim uvjetima osporivo. Online transakcija koja je uredno autorizirana CVV brojem može se osporiti jedino ako je *PRIJE* nje kartica prijavljena kao ukradena.
Tako se, naime, sjećam da je meni objašnjeno, svojedobno kad sam se zanimao za razne scenarije krađe identiteta i sl. aktivnosti.
05.12.2013 | 20:19
Kad smo već kod sigurnosti,meni ide na živce safari koji mi pamti broj od tokena a ide tako daleko da mi čak nudi i prva dva broja,ako sam ih upisivao u apply 2
05.12.2013 | 20:20
@smayoo, mozes.
@riba, FB je spremio sve podatke sa kartice.
@john, 1. placao sam neke oglase prije mozda pola godine.
2 stavit cu slike.
3. ne, odmah naplati.
4. nemam bas neke potrebe, uglavon karticu koristim za APP STORE, placanje racuna i slicno.

ovo je sva mudrost kupovine..
2.PNG
Prilozi:
05.12.2013 | 20:33
Jutros na radiju čuo, Google, fejs i još nekoliko njih napadnuti od hakera i uzeti podaci od korisnika. Sad koliko je to istina i kakva je šteta, valjda će se čuti. Zato i ja volim plaćat preko PayPala. Već su mi jednom vratili lovu. Ostalima ne ostavljam podatke, ili plaćam karticom na koju stavljam određeni iznos, a inače je prazna. Opareni na ledeno puše.
05.12.2013 | 20:39
jzelko, nadam se da je to istina
a ovo me je navelo na glupost:
1.PNG
05.12.2013 | 20:40
Mora postojati način da ukloniš podatke o načinu plaćanja. Pa evo:
www.facebook.com/help/203785822992693
05.12.2013 | 20:42
a ovo su mojih 100$
3.PNG
05.12.2013 | 20:46
@riba, hvala, uklonio sam..
i hvala ti, pronasao sam opciju da prijavim.
05.12.2013 | 21:09
Sakako trebas prijaviti slucaj karticaru (izdavatelju kartice) i reklamirati transakciju. To si vec trebao uciniti. Jesi li?
05.12.2013 | 21:12
@jmirakul, zvao sam ih ali kazu da ne mogu nista, kad se transakcija pojavi na stranici internet bankarstva onda cu napraviti online reklamaciju.
05.12.2013 | 22:43
Svaka transakcija od PayPala se da osporiti uz valjan razlog.

hi
ovo baš i nije istina,
naime prije 6-7 mjeseci sam sinu kupovao igru sa Ebay-a, plaćao paypalom.
prilikom autorizacije, veza je pukla, i mene je izbacilo van, tako da transakcija nije prošla???!?!?
opet sam nakon 2 dana platio istu igru, tada se na paypalu pojavila i prva i druga transakcija, a bome i na mom računu.
problem sam prijavio i ebayu, i na paypalu, no samo su mi odgovorili da oni nevide ta sredstva na "prodavateljevom" računu i da nemogu ništa učinit. odnosno da im nije jasno u čemu je problem, iako je isti ebay predmet sa istim ebay brojem bio plaćen dvaput.

vjerujem da i njima u tom resolution centru, rade indijci koji nit dobro razumiju engleski, nit kuže o čemu netko priča...

tako da sam ostao uskraćen za taj iznos.

BTW,

dvije igre nisu stigle na kućnu adresu već samo jedna
05.12.2013 | 22:49
Hm, pa ako napravis dispute na PayPalu dobiješ novac natrag osim ako tip ne pošalje potvrdu u obliku trackign broja, a nema dva broja nego samo jedan. Doduše uvijek može reći da je poslao obje igre u jednom paketu...
06.12.2013 | 02:07
Ukoliko nisi unosio CVV broj kod placanja, nego ga je facebook 'zapamtio', to je gadan propust ili sa strane facebooka ili banke. CVV se ne smije spremati, samo broj kartice se smije spremiti u bazi, a za slucaj ponavljajucih placanja (npr. mjesecna prtplata sa auto-renewal), prema banci ide zahtjev sa oznakom repeated charge sa brojem kartice, ali bez CVV-a. Samo prva transakcija, ona kad si bas upisao CVV, smije biti autorizirana samim CVV-om.
Sad, ako je facebook ovu sad transakciju autorizirao tvojim CVV-om, bez tvog znanja, u gadnom su prekrsaju (ali cisto sumnjam da bi si oni dozvolili takvu gresku, FTC ili koja vec agencija je zaduzena za te stvari bi ih pokopala).
S druge strane opet ne vidim na kojoj osnovi to banka moze dozvoliti kao repeated charge s obzirom na proteklo vrime od zadnjeg placanja sa CVV autorizacijom.
06.12.2013 | 05:30
???
mene Amazon nepita uvjek za CVV broj, samo ponekad...
06.12.2013 | 09:06
Ja za sada nisam imao loša iskustva s ebay-om niti paypalom.
Imam preko stotinu transakcija i nikad nisam bio zakinut.
Sve preporuke za Paypal. Tko od prodavaca nema opciju preko paypala, ne smatram ga ozbiljnim jer oni zaista stite interes obje strane na posten nacin.
06.12.2013 | 23:38
Također kad mjesečno plaćam server, CVV je opcionalan, ne treba ga se unesti.
07.12.2013 | 05:05
Ja imam par transakcija tjedno. Od par dolara do par tisuca dolara. Uglavnom placam PayPal (imam 3 accounta), ali nekada i samom karticom (Americka, Bosanska, Hrvatska), i nikada problema.

PayPal je zakon. Koristim ga primarno iz razloga da ne bi podatke o kartici ostavljao po raznim stranicama. Ovako se PayPal brine o tome.

Par puta sam imao problema na nacin da porucena roba nije stigla, ali to je specificnost APO adresa da posta nekada zaluta, ali sam svaki put dobio svoj novac natrag ili su poslali ponovno posiljku.

Znaci nije bio problem sa samom transakcijom, vec dostavom.

Mada priznajem da nikada nisam kupovao virtualno zlato Pratim razvoj dogadjaja...
17.12.2013 | 19:36
Evo ga Novci su vraceni, ocekivao sam e-mail od facebooka tako da nisam do malo prije gledao internet bankarstvo, kad ono iznenadenje
Hvala svima a pogotovo RIBI
Izrezak1234.PNG
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 8 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (910)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO