Dilema: popraviti iPhone ili kupiti neki dr. mob
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dilema: popraviti iPhone ili kupiti neki dr. mob

12.12.2013 | 16:40
Bok svima,

U dilemi sam pa me zanima cijenjeno mišljenje forumaša.

Imam iPhone 4 koji će za 3 mjeseca napuniti 3 godine mog korištenja. Dock connector, ekran i home button su otišli. Može se koristiti ali ne mogu ga sinkronizirati s macom, na ekranu su par točkica jer mi se tekućina uvukla na neku foru, home button malo teže reagira.

Popravak mi je 700 kuna.

Razmišljala sam o novom mobitelu, ali ni blizu nemam za novi iPhone. za oko mi je zapeo Samsung Core.

Sad me zanima kako bi vi postupili, popravak zastarjelog modela iPhonea (koji je malo spor s ios7) ili novi mobitel koji nije ni do koljena iPhoneu (i još ima android čiji nisam fan) ali je novi i ima garanciju...?
12.12.2013 | 17:01
Forsiraj dok mozes. Probaj skupit za iphone. Ako ne uspijes onda na samsung neki. Tako bi ja.
12.12.2013 | 17:02
Ja bi nabavio koristeni iphone takav ili noviji model (5) koji je u dobrom stanju, navedeni drugi uredjaji me ne bi zanimali.
BTW, mislim da ce ti svatko ovdje dati drugaciju sugestiju.
12.12.2013 | 17:14
To je super, mozda netko da ideju kako da rijesim svoju dilemu. Ja bi najrade 5 ali nemam love. Jedno su zelje drugo mogucnosti, nazalost.
12.12.2013 | 17:16
Kapetanica kaže:
To je super, mozda netko da ideju kako da rijesim svoju dilemu. Ja bi najrade 5 ali nemam love. Jedno su zelje drugo mogucnosti, nazalost.

Probaj 4S 16 GB, moze sih se naci jos u dobrom stanju (ovisno tko ih je koristio) za relativno malo novaca, kazem relativno jer sto je nekome malo, drugome je izdasna suma...
12.12.2013 | 17:45
Vidim da je ovaj Samsung Core oko 1900kn u ducanu. Pa pretpostavljam da ti je to budzet. Ako nemas problema s polovnim telefonima za te novce mozes birat 4s (jos uvijek solidan telefon) ili mozda cak naci i5 po oglasniku, kao npr ovaj www.njuskalo.hr/iphone-5/prodajem-iphone-5-oglas-10036940

Naravno pripazi da je telefon ispravan, nije kopija i nije ukraden.

Ako imas problema s polovnim telefonima, onda ti Androidr nize klase ne bih nikako preporucio. Losi ekrani i vrlo spor os.

Sve je ok dok je telefon nov i bez aplikacija. Kad ga krenes koristit intenzivnije, stvari postaju samo losije.

Pogledaj Nokiu Lumiu 520 ako mora bit nov telefon. On vrti Windows Phone 8 i ima sokantno dobre specke i vrlo fluidan os za sitne novce.
12.12.2013 | 18:23
Ne bi imao Windowse na mobitelu, nema toga tko bi me na to natjerao..
12.12.2013 | 18:25
pero69 kaže:

Jesi koristio Windows Phone 8 ili pricas napamet?
12.12.2013 | 18:29
civicar kaže:
pero69 kaže:

Koristio sam windows 8 i windows 8.1 desktop, a to mi je sasvim dovoljno za zakljucak, ne bih investirao nekoliko k kuna u mobitel pa ponavljao isto iskustvo..
12.12.2013 | 18:34
pero69 kaže:
civicar kaže:
pero69 kaže:

Koristio sam windows 8 i windows 8.1 desktop, a to mi je sasvim dovoljno za zakljucak, ne bih investirao nekoliko k kuna u mobitel pa ponavljao isto iskustvo..

Pa odmah mi je bilo jasno da ne poznajes materiju. Windows Phone 8 je totalno drukcija platforma i jos uvijek nema nista zajednicko s Windowsima 8.

Opcenito ne razumijem ljude koji daju savjete bez da su tehnologiju o kojoj je rijec ikad koristili.
12.12.2013 | 18:47
Gle, razumio ili ne razumio, nije bila rijec o savjetu vec o osobnim preferencijama.

Kada izgubim povjerenje u tvrtku ili prozvod, dam jos sansu -dvije, pripisujuci to objektivnim okolnostima.

Prije koju godinu, kupio sam Plasma LG TV. Stvar se kvarila dva puta u ganatnom roku, da bi netom po isteku garancije kompletno otisla u nepovrat.
Koristenje je bilo uobicajeno.

Nakom toga ja tu marku ne samo da nikome ne bih preporucio vec od onda od istog prozvodjaca u moju kucu vise nece cak niti frizider niti klima uredjaj, kamo li potrosacka elektronika.

da povudem paralelu sa MS proizvodima, od Windowsa 7 koje percipiram kao zadnji valjan proizvod, od te tvrrtke nailazaim samo na razocaranja, pocevsi od Win 8, Officea-a 365 pa do Win 8.1.
Zbog cega bih onda trebao imati povjerenje, kupovati i preporzcivati njihove proizvode?
Za razliku od LG-a, sa MS-om j stvar malo kompleksnija jer neke njihove proizvodde jos uviujek jednostavno moram korostiti, no to sigurno nije slucaj sa Windows phone.
Sto da sada ja napravim da tebe reazuvjerim, da kupim Nokiu (koju isto ne volim niti kao tvrtku bez obzira sto je to sada navodno MS) pa pisemn ovdje recenziju kako sada 100 % znam da mi to nije drag proizvod i da ga ne bih nikome preporucio. Neke stvari ucim i bez osobnog iskustva iz prve ruke.
12.12.2013 | 19:18
Jos uvijek ne razumijem zasto komentirati nesto sto nisi koristio.

Pogotovo kad netko trazi savjet i u dilemi je. Nevidim kako to pomaze onom tko trazi savjet. Svejedno, osobna preferencija ili savjet. Izrazavas stav i to je ono sto je bitno i sto pomaze/odmaze u izboru ili kreiranju stava o necemu.

U svakom slucaju iskljucujem se iz ove debate jer je OT.
12.12.2013 | 19:22
Kapetanice, sada imaš krš koji ti zapravo onemogućava da koristiš puno od onog radi čega takav telefon uopće vrijedi imati. Potrošiti 700 kn za popravak 3 godine starog krša je sigurno loša odluka jer je taj telefon svoje odslužio. Kad popraviš jedno, krepat će drugo.
Ako ne voliš Android, ne kupuj onda takav telefon. Deri iPhone dok možeš. Kad krepa, kupi bilo kakvo govance za kunu dok ne skupiš novce za solidan rabljeni iPhone iz provjerenog izvora.
12.12.2013 | 21:02
Ja mislim da cu probati nabaviti kakav iPhone 4s ako ne uspijem onda eventualno Core
12.12.2013 | 21:05
Ne znam do koje cijene gledaš mobitel, ali sad su božićne akcije i vip i t-mob imaju dobre popuste. Bolji su im popusti na tarife nego na mobitele, ali svejedno se može proći malo jeftinije nego inače ako ti pretplata dolazi u obzir.
12.12.2013 | 21:28
Znam, radim u vipu... Pretplata je previsoka za moj budzet

Inace krov je 1500 kn
12.12.2013 | 22:14
Nexus 4 ili iphone 4s,drugo nebi ni gledao
13.12.2013 | 19:43
pero69 kaže:
Prije koju godinu, kupio sam Plasma LG TV. Stvar se kvarila dva puta u ganatnom roku, da bi netom po isteku garancije kompletno otisla u nepovrat.

E, sad, je li do Plazme ili samo LGja ne znam... No u zadnjih godinu i pol sam kupio bližoj rodbini sveukupno 3 TVa, sva tri LG LCDa, a sad se planira i LG Plazma ovih dana. Nemam zamjerke, skoro nikakve, pouzdani su i drže se. Da se mene pitalo išlo bi se na Panasonic, kada više Pioneer ne radi plazme, no cijena je bila faktor, pa je zato i završilo na LCDu i LGju...
13.12.2013 | 20:13
Vanjuška kaže:
pero69 kaže:

E, sad, je li do Plazme ili samo LGja ne znam... No u zadnjih godinu i pol sam kupio bližoj rodbini sveukupno 3 TVa, sva tri LG LCDa, a sad se planira i LG Plazma ovih dana. Nemam zamjerke, skoro nikakve, pouzdani su i drže se. Da se mene pitalo išlo bi se na Panasonic, kada više Pioneer ne radi plazme, no cijena je bila faktor, pa je zato i završilo na LCDu i LGju...

Pijonir je bio preskup kada sam kupovao LG (poslije sam pozalio), danas sam na Panasonicu i nemam iskustvo kakvo sam imao sa LG-ijem.
13.12.2013 | 20:33
Dilema, čevapi ili proso?
13.12.2013 | 21:37
Proso. Puno je zdravije.
13.12.2013 | 21:40
iAnte kaže:
Proso. Puno je zdravije.

Proso & Leca...mljac, zdrok, njam!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 32 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (859)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO