Konoba ili slično u Dubrovniku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Konoba ili slično u Dubrovniku

02.01.2014 | 21:21
Najprije da vam poželim svima sve najbolje u novoj godini, puno sreće, zdravlja i ispunjenih želja.

Pošto vidim da se razumijete i u iće i piće pitam vas, dragi Jabučari. Ispričavam se ako je več bilo u kakvoj temi, ne mogu naći.

Idem sa ženom na jedan blic posjet Dubrovniku ovaj vikend, pa kako u naslovu piše, možete li preporučiti kakvu dobru konobu ili slično u Dubrovniku (ili bližoj okolici) a da nije papreno skupo - Englezi bi rekli "Best Buy". Ugodan ambijent sa ponudom lokalnih jela, ništa "fensi-šmensi".

Puno hvala na eventualnim preporukama.
02.01.2014 | 22:03
Ja bi preporučio Konavoske dvore. www.esculaprestaurants.com/?konavoskidvo...dubrovnik=restaurant
Jeftino i Dubrovnik nisu neki par.
Mada nije neki dio godine i treba provijeriti da li radi i kako radi.
02.01.2014 | 22:11
Ja sam nekoliko puta vrlo zadovoljan otišao iz Konobe Atlantic na Babinom kuku (ili to spada pod Lapad? nisam siguran), što se za većinu Dubrovačkih lokala ne može baš reći.
Ne znam da li postoji jednostavniji način za dođi do tamo, ja uvijek dođem onako kako znam - dovezem se na Babin kuk, među sve one hotele, nađem hotel Neptun i od njega ima jednosmjerna ulica (mislim da se zove Alojzija Stepinca) koja se spušta nizbrdo prema Lapadu. Dok se već spustiš niže (nekih 500-1000 m), s lijeva je. Nema baš nekog raskošnog parkinga, ali ja bi uvijek našao mjesto uz rub, kao i ostali.
Ne znam što je za tebe papreno skupo, ali ako uzmeš u obzir da je pohana šnicla u Konzumu u Dubrovniku skuplja nego riblja marenda na Murteru, onda ovo mjesto sigurno nije papreno skupo. Recimo da je za Dubrovnik - normalno skupo.
02.01.2014 | 22:14
Što se Konavoskih dvora tiče, mjesto je fora po ljeti (jer je jako ugodno i svježe zbog sve te tekuće vode), ali cijena je više nego bezobrazna. Ako ipak netko onamo zaluta, svakako preporučam pastrve, a janjetinu svakako treba izbjeći, pod svaku cijenu!
I - nije da su baš u Dubrovniku. To ti je kao da te netko pita da mu preporučiš restaurant u Zagrebu, a ti mu preporučiš nešto u Samoboru.
02.01.2014 | 23:06
Konavolski dvori su zatvoreni:( . Ali Monković u Grudi radi i ima dobru klopu za OK love, nalazi se na putu u Konavolske Dvore prije mosta.
Šta se ribe tiče "Kamenica" na tržnici u starom gradu. Ili "Dundo Maroje" u Kovačkoj na početku. U istoj ulici je i moj Honeybunch, odi reci Dubravki da te poslo Tino i počastit će te s Kavom kakvu nisi pio do sad.
Ima još hrpa pristupačnih picerija koje su dobre a i nisu skupe. Inače je u Dubrovniku problem jesti van sezone, a da ne zakolju s cijenom.
02.01.2014 | 23:20
Slažem se s Tinom. Kad mi je sin studirao u Dubrovniku, u par posjeta smo dobro i po normalnoj cijeni jeli. i to uglavnom u restoranima i konobama u okolici. Za Konavoske dvore se slažem sa smayoom. Baš da treba mogao bi iskopati destinacije, ali Tino1 poznaje teren daleko bolje.
02.01.2014 | 23:57
Hvala na informacijama. Znam da Dubrovnik nije jeftin, bio sam par puta poslovno ali nikad duže od 3-4 sata. Prenoćit ćemo u Neptunu tako da Atlantic dolazi u obzir za večeru a ove u centru bi mogli posjetiti za ručak.

@tino1 - Mislio sam posjetiti trgovinu svakako ali zbog čajeva i eventualno kakaa.

Javit ću vam se sa dojmovima, hvala!
03.01.2014 | 00:11
Meni je za noćenje odlično odgovarao hotel Adria jer je:
a) tik uz magistralu, besplatan i obilan parking i ne treba se uguravati autom u grad
b) cijena niža nego na Babinom kuku
c) sobe neusporedivo bolje nego na Babinom kuku
d) pogled ljepši nego na Babinom kuku
03.01.2014 | 00:16
E j...i ga sad. Trebao sam pitat prije za smještaj. Znat ću za drugi put.
03.01.2014 | 00:21
03.01.2014 | 00:37
Slažem se smayoom da je hotel Adria pristupačniji za doći, ali parking nije problem ni u Neptunu. Za kvalitetu soba ne znam, ali budući je Neptun ipak više kategorije valjda neće biti loše. Što se tiče pogleda meni je ipak Neptun bolji izbor ukoliko se radi o morskoj strani, ali to ovisi o promatraču
Što se tiče restorana ima par dobrih savjeta, dodao bih još Pivnicu na Babinom kuku gdje su cijene ok, a nije daleko od Neptuna, par minuta šetnje. Također ima jedan izvrstan restoran Levanat, a odmah je do hotela i tu su mi školjke ostale stvarno u gustu, ali ne znam radi li to sada. Ako hoćete u sam centar onda onaj savjet za restoran Kamenice na placi sasvim stoji i po količini i po kvaliteti. Monković na Grudi je isto ok, naročito domaći kruh kojeg peče jedna baka, a ukoliko ste ljubitelji domaćih pogačica onda imate bliže pizzeriju Flamingo u Župi. To je otprilike ukratko što mi pada na pamet da je pristupačno, a da nije razvikano.
Vjerujem da je i ova kava koju spominje Tino izvrsna, nisam probao iako smo u istom gradu
U svakom slučaju neka vas vrijeme posluži i uživajte!
03.01.2014 | 02:20
Večernji pogled iz Neptuna na more je zapravo prilično dosadan, s obzirom da pred Dubrovnikom nema otoka. Zapravo se vidi samo - mrak.
Adria nema 4 zvjezdice samo zato što nema bazen. Ali sobe su značajno iznad uobičajenih u 4* hotelima, a ne 3*. No moram priznati da sam u Neptunu zadnji puta odsjeo 1996 tako da sigurno sobe nisu toliko loše kao onda kad sam ja u njima bio. A nisu ni onda bile loše, s obzirom na okolnosti...
03.01.2014 | 07:22
imenso kaže:
Slažem se smayoom da je hotel Adria pristupačniji za doći, ali parking nije problem ni u Neptunu. Za kvalitetu soba ne znam, ali budući je Neptun ipak više kategorije valjda neće biti loše. Što se tiče pogleda meni je ipak Neptun bolji izbor ukoliko se radi o morskoj strani, ali to ovisi o promatraču
Što se tiče restorana ima par dobrih savjeta, dodao bih još Pivnicu na Babinom kuku gdje su cijene ok, a nije daleko od Neptuna, par minuta šetnje. Također ima jedan izvrstan restoran Levanat, a odmah je do hotela i tu su mi školjke ostale stvarno u gustu, ali ne znam radi li to sada. Ako hoćete u sam centar onda onaj savjet za restoran Kamenice na placi sasvim stoji i po količini i po kvaliteti. Monković na Grudi je isto ok, naročito domaći kruh kojeg peče jedna baka, a ukoliko ste ljubitelji domaćih pogačica onda imate bliže pizzeriju Flamingo u Župi. To je otprilike ukratko što mi pada na pamet da je pristupačno, a da nije razvikano.
Vjerujem da je i ova kava koju spominje Tino izvrsna, nisam probao iako smo u istom gradu
U svakom slučaju neka vas vrijeme posluži i uživajte!

Šta čekaš? Pođi u grad i probaj. Na Buži ima sigurno neki slobodan parking (barem zimi)..
03.01.2014 | 12:40
smayoo kaže:
Večernji pogled iz Neptuna na more je zapravo prilično dosadan, s obzirom da pred Dubrovnikom nema otoka. Zapravo se vidi samo - mrak.

Ma nije to samo pogled isključivo na otvoreno more, ali kako sam rekao sve je u oku promatrača

tino1 kaže:
Šta čekaš? Pođi u grad i probaj. Na Buži ima sigurno neki slobodan parking (barem zimi)..

Ma sve danas, ću sutra ću pa na kraju nikako, a što se tiče parkinga, to mi stvarno nije problem
07.01.2014 | 22:20
Još jednom hvala na preporukama.

U subotu nas je vrijeme poslužilo pa smo pogledali sve što smo htjeli i odlično ručali u Kamenici. Simpatičan mali bistro, jednostavno i (za Dubrovnik) povoljno. Za večeru nismo imali sreće, sve je bilo zatvoreno (Atlantic, Levant, Eden, Komin) osim Pivnice Dubrava koja je bila komplet rezervirana. Ali ako ćemo opet otići do Dubrovnika obavezno ćemo je posjetiti (uz prethodnu rezervaciju). Na kraju smo otišli u neki restoran/lounge bar Bono (ili Buono) po preporuci recepcionera i bilo je u redu. Tipična pizza / pašta kuhinja. Karbonaru sa pršutom još nisam jeo i bila je ugodno iznenađenje (ali im je pašta bila raskuhana za moj gušt).

@tino1 - dućan je bio zatvoren u subotu oko 14:30 makar na vratima piše da radi do 19:30?! A baš smo bili znatiželjni, pogotovo supruga.

Pogled iz Neptuna/Aristona po noći je mrak, ali doslovno . Soba je prostrana ali ipak izgleda nekako bliže tri zvjezdice. Bazen nije vrijedan spomena. Zato je dojam popravljen sa bogatim i raznovrsnim doručkom gdje svatko može složiti idealnu kombinaciju po želji. Ja bi se vratio samo zbog doručka

Prošli smo obalu od Novigrada u Istri do Dubrovnika u par dana i mogu zaključiti da je jako teško biti turist na našem djelu Jadrana van sezone kupanja od 6. do 9. mjeseca.
08.01.2014 | 10:48
Da "jako teško". To ti je Understatement of the Year!
Ako mene pitaš, izvan navedene sezone, jedina mjesta gdje možeš doživjeti nešto turističkog sadržaja bili bi veliki gradovi: Rijeka i Split (bolje reći: Split i Rijeka).
08.01.2014 | 13:46
Šteta što ranije nisam vidio ovaj post. Inače, nježnija polovica mi je iz Dubrovnika pa sam obišao dosta restorana, konoba i pizzeria. Ako voliš pizzu, a želiš proći što je jeftinije, obavezno posjeti Tabasco. Nalazi se odmah izvan zidina grada. U Sustjepanu pokraj Omble ima konoba Bonaca. Odlična hrana. Za još koju preporuku samo pitaj.

Što se tiče samog sadržaja, Dubrovnik nikako nije grad spektakularnog noćnog života. Niti u sezoni niti van nje. No vjerujem da tebi i ženi to i nije bilo u interesu. U Dubrovnik se dolazi vidjeti kulturnu i povijesnu baštinu i platiti kavu 15 i više kuna. Čak određeni kafići i restorani se smiluju pa van sezone daju neki popust. Zimi je nekako i bolje posjetiti taj grad prvenstveno što nema gužve i pijanih Britanki.
09.01.2014 | 08:48
Zaboravio sam spomenuti jedno ugodno iznenađenje. Na povratku smo stali u Makarskoj na kavu (koju inače ne pijemo, ali eto, južina i dug put čine svoje) i ostali ugodno iznenađeni cijenom od 6,00 Kn u koju je uključeno i dva deci mineralne. Ne znam radi li se o kakvom "happy hour" ili slično ali u svakom slučaju ugodno iznenađenje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 16 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (904)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO