Samsung Galaxy Tab Note 3 8.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Samsung Galaxy Tab Note 3 8.0

05.01.2014 | 19:46
Kupio klincima za Božić. Nominalna cijena je bila 2700, tu negdje kao i iPad mini, a za puno više mogućnosti. Još kad dodam da sam za Samsung mogao dobiti 1000 kn nižu cijenu na račun loyalty bodova, a za iPad nisam, odluka je bila vrlo, vrlo laka.

Nakon što ga 2 tjedna zlostavljaju , prijavljujem da se uređaj junački drži i da radi super. Nikakav lag se ne primjećuje, niti išta slično, a natovaren je hrpom igrica i stalno je u pogonu.

Čitao sam tu u nekim drugim temama kako ima ljudi koji su nezadovoljni, ali nisam skužio zašto. Moram reći da mi se na mom iPhoneu 5 ponekad dogodi da zakašlje otkad sam stavio iOS7, novi MacBook Pro s OS X 10.8.5 kašlje i kilavi svaki put kad se budi iz sleepa, a i Mail.app ponekad zašepa. Ali ovaj mali Samsung radi ko zmaj.

Tako da je moj zaključak da (ipak) Apple spava na lovorikama i da je visoka cijena koju ima - sve manje opravdana.
05.01.2014 | 19:53
Hehe, smayoo, to smo konstatirali u predviđanjima, dok se još vrtio Tigar a Leopard tek došao. Čim se počeo širiti, znalo se šta slijedi.
05.01.2014 | 20:02
Pa šta nije bila neka akcija prije božica da su iPad mini osnovni modeli cijenom bili negdje oko 1800 kn? Iako Samsung nije los mislim da bi za istu cijenu uzeo minija. To je samo moje mišljenje jer imam minija i super je
05.01.2014 | 20:14
Nexus radi jos i bolje nego Galaxy, nisam nikakav Apple fan boy i ja stvarno kupujem sve zivo, ali bolji tablet od iPada nisam uspio pronaci

Imam iPhone 5S, i kad bi morao hladno bi ga zamijenio za jedan od 2-3 Androida iz ponude, ali iPad je i dalje kraj tableta
05.01.2014 | 20:16
Nisam nigdje vidio da nude iPad (ikakav) za manje od 2500. Da sam našao iPad mini po 1800, vjerojatno bi kupio iPad. Na temelju sadašnjeg iskustva, moram reći da bi to vjerojatno bila greška.
05.01.2014 | 20:17
drlovric kaže:
Imam iPhone 5S, i kad bi morao hladno bi ga zamijenio za jedan od 2-3 Androida iz ponude, ali iPad je i dalje kraj tableta

Stavimo stvari u kontekst. O kojem iPadu i za koju cijenu pričamo?
05.01.2014 | 20:20
Ma bio je 100 posto mislim da se čak i tu pisalo ne sjećam se gdje vise ali znam da je čak u 2 trgovine bilo jer sam i sam razmišljao dal da kupim na kraju nisam. A dal bi bila pogreška u to neću ulaziti
05.01.2014 | 20:40
Mislim da se tu pisalo o nekom starom modelu (iPad 2 ili tako nešto). To bi tek bila greška.
05.01.2014 | 20:40
Smayoo znas da ne znam Hrvatske cijene, ali pricam prvenstveno o korisnickom iskustvu, a ne isplativosti kupovine.

Ne kazem da si los potez napravio kupovinom jeftinijeg Androida, jer i moja kcerka je dobila Nexus 7 umjesto iPad Mini Retina

Samo kazem da jos nisam sreo tablet koji radi tako dobro kao iPad i ima tako dobre namjenski napisane apps. To je sve...
05.01.2014 | 21:06
Hm... Gle, vjerujem da ćemo se bez problema složiti oko toga kako je iskustvo vožnje Mercedesa 600 SEL (ili koji god drugi auto želiš ovdje upisati) fantastično, ali to ne znači automatski da je taj auto bolji od (upiši što želiš) jer je u svakoj takvoj usporedbi cijena jedan od bitnih faktora.

Ali, na stranu to, mene zanima čuti da probam nešto konkretno na tom Samsungu od klinaca, što bi pokazalo da on "ne valja" (da ima lag, ili što god) jer ja, koliko god da sam probavao, i uz svo maltretiranje od strane klinaca, nisam to uspio. Dakle, nisam uspio postići išta što bi pridonijelo lošem korisničkom iskustvu.

I, da, zaboravio sam spomenuti, prepoznavanje rukopisa radi iznad svakog očekivanja. Strašno velik napredak u odnosu na prije godinu dana kad sam prvi put probao samsungov note.
05.01.2014 | 21:52
Nek te dobro sluzi,to je masina i ja bih isto uradio kao i ti.Nema tu laga i stopanja ako se ne cacka po sistemu.Ljudi navaljaju neke kuhane romove,teme,krekovane aplikacije pa onda pljuju po Androidu. Sta je onda sa JB,kada nesto podje po zlu onda nije kriv apple(sto je sve zivo ogranicio) ni JB vec tamo neki levat sto je napravio neki tweak pa ce on to brzo ispraviti. Slazem se da Apple spava na Lovorikama i da definitivno vise ne nude ni priblizno za cijenu svojih uredjaja kao prije par godina. Samo jesi li siguran u naziv modela jer koliko znam ima galaxy tab 3 i note 8.0, koji od ova dva si kupio www.phonearena.com/phones/compare/Samsun...8.0/phones/7871,7677
05.01.2014 | 22:08
Takodjer sve zelje da te dobro posluzi.
Vjerujem da je dobar, ali mene stvarno taj Touchwiz toliko bode u oci...

I isto tako ne mogu podnijeti da sam kupio novi uredjaj i da nemam najnoviji OS.
Kao sto sam i rekao drlovricu za Nexus 7 - vidim da se nije razocarao - dapace, hvali ga

U Austriji sam ga kupio za 1900 kn 32 GB.
Svakako vam preporucam da si nabavite USB OTG adapeter za 99 centi s ebaya.
I evo vam prosirive memorije - spojim si 500 GB hard disk.

U svakom slucaju, drago mi je da ljudi vide druge alternative i da se polako rusi mit o lagu i trzanju.
05.01.2014 | 22:42
Ja sam dobio Samsung galaxy note 10.1 nedavno na dar. Međutim, kako imam i iPad 2, prva stvar koju sam uočio jest razlika u težini i osobno mi se više sviđa intuitivnost iPada. Također, Samsung mi djeluje puno jeftinije od iPada, mada su po cijeni tu negdje, a hardverski je to puno jači stroj. Poklonjenom konju ne smijemo gledati u zube, pa tako ne mogu reći da sam skroz razočaran.

Kao što je Smayoo rekao, prepoznavanje rukopisa mi je skroz ok, i super je fora stylus koji ide s uređajem. Prva stvar koju sam napravio je instalacija virtual tableta i igranje u Illustratoru i Photoshopu. Također, koristim ga i kao daljinski za Nikon d7000

Malo me jedino strah Googleta...
Kada ulovim vremena, moram malo proučiti kako se zaštititi (koliko je to moguće).
05.01.2014 | 23:01
saint kaže:
Samo jesi li siguran u naziv modela jer koliko znam ima galaxy tab 3 i note 8.0, koji od ova dva si kupio

Nisam siguran u naziv modela. To je pisalo na etiketi u dućanu (Tehnomarket). Kad ga spojim kabelom na Mac, Android file transfer app prijavljuje ga kao GT-N5110. Ima stylus, 8" je velik, android je 4.1.2 (nemam pojma da li se može/treba updateati na nešto novije), kernel 3.0.31.

Inače, dosta mi ide na živce to što je nomenklatura proizvoda kod Samsunga tako zamagljena. Kad kažeš Samsung Galaxy Note, ne znaš čak ni da li govoriš o mobitelu ili tabletu...
05.01.2014 | 23:06
jigss kaže:
Vjerujem da je dobar, ali mene stvarno taj Touchwiz toliko bode u oci...

Što je Touchwiz?

I isto tako ne mogu podnijeti da sam kupio novi uredjaj i da nemam najnoviji OS.

Heto. Blago meni, meni to uopće nije važno.

No, kad smo već kod toga, koliko sam pratio i proučavao (prije kupnje), s Androidom uvijek ispada da u trenutku izlaska novog OS-a nijedan trenutni uređaj to ne podržava, tako da... hm...

Mislim da tek 2-3 uređaja u ovom trenutku podržavaju 4.4 (KitKat), a ima već 6 mjeseci da je beta vani, zar ne?
05.01.2014 | 23:07
To je Samsung galaxy note 8.0 ovaj : www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note_8_0_n5110-5253.php

Dobar tablet,koliko para toliko muzike

Što je Touchwiz? - Interface
05.01.2014 | 23:15
Touchwiz je interface? Misliš - korisnički grafički interface (GUI)? Onda ne kužim jigssovu primjedbu. Zar Nexus ima nekakav drugačiji interface?
05.01.2014 | 23:33
Najpoznatiji su:
Samsung - Touchwiz
HTC - Sense UI
LG, Sony itd... svatko od njih ima tzv. skin.
Svi su androidi ali svaki od ovih proizvodjaca "nadoda" graficko sucelje (ikone, launcher, dodane funkcije itd...)da bi se diferencirali.
Cesto su toliko preinake teske da zna usporit slabiji uredjaj...

Nexus koristi cisti AOSP "Vanilla" android.
Ovo znaci da uvijek prvi dobivaju update - cim izadje. Dakle ekvivalent iOS-u.

Moja primjedba je naravno bila osobne prirode. Zelim samo reci da nakon sto sam iskusio cisti i najfluidniji oblik androida, sve ostale varijacije na temu mi vise ne "sjedaju".

To naravno ne znaci da i tebi tako treba biti.
Ali eto, ako imas priliku, poigraj se s 4.4 KIT KAT androidom. Stvarno je vizualno i optimizacijski ispoliran.
05.01.2014 | 23:51
Hvala na objašnjenju. Mislim da ću to igranje prepustiti sinu...
06.01.2014 | 00:24
Slazem se sa jigss pure vanila je bas kako treba dok sa druge strane meni ne smeta Touchwiz dok mi je npr Sony i LG do bola iritantan.
31.01.2014 | 11:43
Evo update, potaknut Luterushovom primjedbom na vikalici kako je ipad air prvi tablet kojeg je imao u rukama, a da je zapravo funkcionalan i ne ruši se.
Nakon mjesec dana su klinci natrpali toliko softvera da više uopće ne pratim što su sve stavili gore, sve i dalje radi fino, glatko, normalno. Potpuno smooth. 100 funkcionalan. Srušio se 0 puta. Izričito sam rekao klincima da me zanima čuti ako im se tako nešto dogodi i izričito mi kažu da nije.
Ja ga povremeno koristim za nešto letimično pogledati na webu kad mi laptop nije pri ruci jer ima wifi neusporedivo bolji i stabilniji od iPhonea. Na iP mi kućni wifi ne radi nikako jer mi je access point kat višlje. Sve drugo mi na taj način radi OK na wifi, osim iPhonea 5 kojem se wifi stalno gubi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 14 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (906)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO